Tempra záhada ?
14 roků 1 měsíc zpět #1
od mroky
Tempra záhada ? vytvořil uživatel mroky
Problém je v tom, že motor zhasne kdykoliv jen co se mírně dotknu plynu. Přesně řečeno do 1100 - 1200 otáček pak skape.Je jedno jestli za jízdy nebo při stání. Porucha zpočátku jednou za týden pak den a teď pořád. Kontrolky zůstanou všechny rozsvícena červeně. Nastartovat jde vždy v pořádku a na volnobech jde pokud bude palivo a bez kolísání.
Tempra: Rok výroby: 02/1992, kW / HP: 77/105, Obsah: 1756, Kód motoru: 159 A4.046, tedy 1.8i benzín
Vzduch. a paliv. filtr vyměněn + kabely ke svíčkám nove, vyčištěná škrt.klapka, palivové čerpadlo pročištěné funguje - palivo dává
Tempra: Rok výroby: 02/1992, kW / HP: 77/105, Obsah: 1756, Kód motoru: 159 A4.046, tedy 1.8i benzín
Vzduch. a paliv. filtr vyměněn + kabely ke svíčkám nove, vyčištěná škrt.klapka, palivové čerpadlo pročištěné funguje - palivo dává
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 1 měsíc zpět #2
od juraj l
na predaj: Tempra Liberty S.W. 1.6 MPI made in Turkey
Odpověděl juraj l pro téma Re: Tempra záhada ?
mozno nieco ako slaby tlak paliva. alebo zly snimac klapky
na predaj: Tempra Liberty S.W. 1.6 MPI made in Turkey
- jumbo
14 roků 1 měsíc zpět #3
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Tempra záhada ?
Použi funci Hledat. Jako klíčové slova napiš kolísání otáček. V kolonce Fórum doplň Motory benzín a na nakonec Hledat.
Nedaří se mi okopírovat odkaz, tak ti to píšu takhle.
Nedaří se mi okopírovat odkaz, tak ti to píšu takhle.
14 roků 1 měsíc zpět #4
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Odpověděl Dresik pro téma Re: Tempra záhada ?
Zmer tlak paliva a podivej se na podtlakove hadice a taky na MAP senzor a hadicku k nemu
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
14 roků 4 týdnů zpět #5
od mroky
Odpověděl mroky pro téma potenciometr klapky
Dakujem za odpovědi.
Dnes jsem na to koukal a našel jsem asi závadu!
Představil jsem lanko plynu tak aby po startu byla klapka více otevřená, po našatrotani motor běžel asi na 3500 ot. a plyn reagoval v pohodě.
asi bude na potenciometru mrtvé místo a když jde přes něj snímač neda impuz a motor zhasne
Mate podobný názor?
Tlak paliva je tedy v pohodě, dal jsem nové svíčky a zkontroloval MAP senzor vše OK
Dnes jsem na to koukal a našel jsem asi závadu!
Představil jsem lanko plynu tak aby po startu byla klapka více otevřená, po našatrotani motor běžel asi na 3500 ot. a plyn reagoval v pohodě.
asi bude na potenciometru mrtvé místo a když jde přes něj snímač neda impuz a motor zhasne
Mate podobný názor?
Tlak paliva je tedy v pohodě, dal jsem nové svíčky a zkontroloval MAP senzor vše OK
14 roků 3 týdnů zpět #7
od mk-tec
FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím
Odpověděl mk-tec pro téma Re: Tempra záhada ?
...mě to taky kdysi dělalo čerpadlo. Když jsem ho měřil, vypadalo to, že dává, ale nakonec nedávalo potřebný tlak. Vyměnil jsem čerpadlo, palivový filtr a pak v pohodě. Pak už mě jen napadá zkontrolovat snímače či zkouknout na rozvod, jestli ti to sedí...Zkus a postupně vylučuj jednotlivé snezory a věci. Nakonec zjistíš, že bude prkotina, jak už to většinou bývá. A nenech se zvyklat jedním neúspěchem, ty motory vydrží opravdu dost...
14 roků 3 týdnů zpět #9
od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: Tempra záhada ?
...no, určitě nějakým tlakoměrem, ten napojíš přímo do benzínovýho potrubí. Pokud nemáš, tak na to byly nějaký tabulky, kolik paliva to musí vytlačit za určitou dobu - toto už ale nevím. Jinak ten tlak, kolik má být, bych ti zjistil
Vygenerováno za 0.416 sekund