Rozvody

Více
13 roků 7 měsíců zpět #1 od mio9
Rozvody vytvořil uživatel mio9
Ahoj mám dotaz. Budu měnit rozvodový řemen a bylo mi řečeno že musím měnit i kladku u rozvodů. Je to pravda nebo stačí měnit ten řemen? Díky :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
13 roků 7 měsíců zpět #2 od remarque
Odpověděl remarque pro téma Re: Rozvody
Určitě vyměň i kladku, pokud už má nalítáno, může se ti kousnou a bude rachot :evil:

FIAT Tipo 1,6 159A3.046 r.v.91

Více
13 roků 7 měsíců zpět #3 od F@ster
Odpověděl F@ster pro téma Re: Rozvody

remarque napsal: Určitě vyměň i kladku, pokud už má nalítáno, může se ti kousnou a bude rachot :evil:

Naprostý souhlas... Stojí to pár korun a ušetří to moře času, práce a nervů při opravě/shánění nového motoru :)

Více
13 roků 7 měsíců zpět #4 od Skyline
Odpověděl Skyline pro téma Re: Rozvody
mě bylo řečeno kdysi v servisu že se dřív kousne kladka než se rozerve řemen, že nemá smysl měnit jedno bez druhýho... tak se podle toho řídim :)

Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6

Více
13 roků 7 měsíců zpět #5 od Ricsi257
Odpověděl Ricsi257 pro téma Re: Rozvody
Zdravim, neviem ci dobre chapem. ale mate namysli sponovaciu kladku na rozvodoch?, Pokial je v poriadku ta stara kladka loziska su dobre, nemalo by stat nic aj ked to nevimenis, ja mam najazdene na originalnu kladku cez 190 000km a az teraz mi natom odisli loziska.Ja som zato nemenil kldaku lebo remen stala 20eur a kladka 70:D Ale mali by sa menit obe remen aj sponovak :)

Více
13 roků 7 měsíců zpět #6 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Rozvody

F@ster napsal: Naprostý souhlas... Stojí to pár korun a ušetří to moře času, práce a nervů při opravě/shánění nového motoru :)

Ode mě souhlas jen napůl...Kdyby stála kladka pár korun, tak ji vymění každej jouda, jenže ono je problém v tom, že řemen samotný stojí třeba 300kč, ale kladka klidně 1500-1900kč a to už se chce dát málokomu...
budeš namítat, že to jsou drobný, ale to tak pro tebe, pro běžného člověka s autem jako je tipo a pod. to není málo, protože kdyby bylo, tim tipem dávno jezdit nebude :D pokud ho nemá jako srdcovku (což jsem třeba já) :)

A ještě si dovolím namítat, že obecně se uvádí, že když člověk mění kompletní rozvody, měl by dát i novou vodní pumpu ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
13 roků 7 měsíců zpět - 13 roků 7 měsíců zpět #7 od Ricsi257
Odpověděl Ricsi257 pro téma Re: Rozvody
Vodnu pumpu len vtedy treba menit pri vymene rozvodov ked je pohanana s rozvodovym remenom:):) Neviem o ake tipo ide ale na 2.0 a podobnych motoroch to netreba menit len ked je zla :)
Poslední změna: 13 roků 7 měsíců zpět uživatelem Ricsi257.

Více
13 roků 7 měsíců zpět #8 od mio9
Odpověděl mio9 pro téma Re: Rozvody
Já mám 1.6 i.e.

Více
13 roků 7 měsíců zpět - 13 roků 7 měsíců zpět #9 od F@ster

Charles napsal: Ode mě souhlas jen napůl...Kdyby stála kladka pár korun, tak ji vymění každej jouda, jenže ono je problém v tom, že řemen samotný stojí třeba 300kč, ale kladka klidně 1500-1900kč a to už se chce dát málokomu... Budeš namítat, že to jsou drobný, ale to tak pro tebe, pro běžného člověka s autem jako je tipo a pod. to není málo, protože kdyby bylo, tim tipem dávno jezdit nebude :D pokud ho nemá jako srdcovku (což jsem třeba já) :)

A ještě si dovolím namítat, že obecně se uvádí, že když člověk mění kompletní rozvody, měl by dát i novou vodní pumpu ;)

Máš pravdu, namítat budu.... Oproti generálce motoru je to opravdu pár korun... Mě vždycky učili, že je lepší závadám předcházet a ne čekat, až co se po.... B)

A co se vodní pumpy týče, tohle platí jen pokud je hnaná řemenem... Což je třeba případ té mé 2,5litrové bestie, ale u Tipa to tak není...
Poslední změna: 13 roků 7 měsíců zpět uživatelem F@ster.

Více
13 roků 6 měsíců zpět #10 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Rozvody

F@ster napsal: Máš pravdu, namítat budu.... Oproti generálce motoru je to opravdu pár korun... Mě vždycky učili, že je lepší závadám předcházet a ne čekat, až co se po.... B)

A co se vodní pumpy týče, tohle platí jen pokud je hnaná řemenem... Což je třeba případ té mé 2,5litrové bestie, ale u Tipa to tak není...

souhlasím..
po mých zkušenostech stejně vodní pumpa zase o tolik déle nevydrží než rozvody...samozřejmě pokud se v tom vrtám, tak ji zkontroluji, ale jakmile je i sebemenší vakl na ložisku, tak do pár tisíc km je po ní, začne kapat a ...
a to je to, co píšeš, předcházení problému ;) páč jako na sviňu se to podělá zrovna, když to nejméně potřebuješ :D

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
13 roků 6 měsíců zpět #11 od F@ster

Charles napsal: páč jako na sviňu se to podělá zrovna, když to nejméně potřebuješ :D

Přééésně tak :P :laugh: :P

Vygenerováno za 0.405 sekund