Rozvody
FIAT Tipo 1,6 159A3.046 r.v.91
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Naprostý souhlas... Stojí to pár korun a ušetří to moře času, práce a nervů při opravě/shánění nového motoruremarque napsal: Určitě vyměň i kladku, pokud už má nalítáno, může se ti kousnou a bude rachot
Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6
F@ster napsal: Naprostý souhlas... Stojí to pár korun a ušetří to moře času, práce a nervů při opravě/shánění nového motoru
Ode mě souhlas jen napůl...Kdyby stála kladka pár korun, tak ji vymění každej jouda, jenže ono je problém v tom, že řemen samotný stojí třeba 300kč, ale kladka klidně 1500-1900kč a to už se chce dát málokomu...
budeš namítat, že to jsou drobný, ale to tak pro tebe, pro běžného člověka s autem jako je tipo a pod. to není málo, protože kdyby bylo, tim tipem dávno jezdit nebude pokud ho nemá jako srdcovku (což jsem třeba já)
A ještě si dovolím namítat, že obecně se uvádí, že když člověk mění kompletní rozvody, měl by dát i novou vodní pumpu
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Máš pravdu, namítat budu.... Oproti generálce motoru je to opravdu pár korun... Mě vždycky učili, že je lepší závadám předcházet a ne čekat, až co se po....Charles napsal: Ode mě souhlas jen napůl...Kdyby stála kladka pár korun, tak ji vymění každej jouda, jenže ono je problém v tom, že řemen samotný stojí třeba 300kč, ale kladka klidně 1500-1900kč a to už se chce dát málokomu... Budeš namítat, že to jsou drobný, ale to tak pro tebe, pro běžného člověka s autem jako je tipo a pod. to není málo, protože kdyby bylo, tim tipem dávno jezdit nebude pokud ho nemá jako srdcovku (což jsem třeba já)
A ještě si dovolím namítat, že obecně se uvádí, že když člověk mění kompletní rozvody, měl by dát i novou vodní pumpu
A co se vodní pumpy týče, tohle platí jen pokud je hnaná řemenem... Což je třeba případ té mé 2,5litrové bestie, ale u Tipa to tak není...
F@ster napsal: Máš pravdu, namítat budu.... Oproti generálce motoru je to opravdu pár korun... Mě vždycky učili, že je lepší závadám předcházet a ne čekat, až co se po....
A co se vodní pumpy týče, tohle platí jen pokud je hnaná řemenem... Což je třeba případ té mé 2,5litrové bestie, ale u Tipa to tak není...
souhlasím..
po mých zkušenostech stejně vodní pumpa zase o tolik déle nevydrží než rozvody...samozřejmě pokud se v tom vrtám, tak ji zkontroluji, ale jakmile je i sebemenší vakl na ložisku, tak do pár tisíc km je po ní, začne kapat a ...
a to je to, co píšeš, předcházení problému páč jako na sviňu se to podělá zrovna, když to nejméně potřebuješ
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Přééésně takCharles napsal: páč jako na sviňu se to podělá zrovna, když to nejméně potřebuješ