start za tepla

Více
13 roků 6 měsíců zpět #1 od strouhalik
start za tepla vytvořil uživatel strouhalik
Zdravím tipaře...mám své tipo už 2 roky a jsem s ním velice spokojen...přes zimu mi motor chytne snad na jedno otočení starterem a jezdí bez problému..ale jak začne léto a teploty stoupnou...mám problém..ranní starty a stary za studena nejsou problem ale dám přáklad co se na 99% vždy stane. Vyjedu se svým tipem, ujedu 15 kilometrů sem tam si pobrčím v zácpě..a teplota motoru je na 90ti stupních..pořád to normálně jezdí...ovšem zastavím u obchodu, že pujdu nakoupit.. jestě když to zdechnu a nastartuju dejme tomu do minuty tak nastartuju v celku normálně, ale když budu v obchodě dejme tomu 15 minut přijdu na teploměru bude třeba 80 stupnu, tak otocim klickem, nasaje čerpadlo otocim do polohy 2 motor chytne bezí asi tak 2 sekundy a zdechne..a poté se mužu stavět naa hlavu a nechytne...a když nahodou chytne tak zas hned zdechne a ja musím stále šlapat na plyn a pořádně to tůrovat...když se mi to teda podaří a ja se nějak rozjedu tak to tak kilometr cuká, šíleným způsobem...ale opravdu šíleným a musím to pořád držet pod plynem po jednoom ujetem kilometru tyto problemy zmiznou a tipo zase jede jak ma..tohle se stává víc, než pravidelně. tak prosím o nejaký tip..lambda sonda OK, teplotní čidla byly taky OK..filktry vyměněny.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

• jumbo
13 roků 6 měsíců zpět #2 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: start za tepla
A co tak napsat co to je za motor, rok výroby, kW atd.

• Vladimír
13 roků 6 měsíců zpět #3 od Vladimír
Odpověděl Vladimír pro téma Re: start za tepla
Mám presne ten istý problém na Tipe 1,4 ie.
Dočasne som si pomohol tak, že som do série s čidlom teploty motora zaradil 1 kilo ohmový potenciometer. Predĺžil som tak dobu vstreku a podarí sa mi naštartovať. Po naštartovaní potenciometer stiahnem. Závadu som určite neodstránil, ale pomáha to.
Skutočnú závadu musím hľadať inde. Zistil som, že na čidlách mám napätie iba necelé 4 V a malo by tam byť až 5,1 V. Tam bude asi pes zakopaný.

Více
13 roků 6 měsíců zpět #4 od strouhalik
Odpověděl strouhalik pro téma Re: start za tepla
Jo, omlouvam se :) Mám tipo 1.4 ie 51kw nebo kolik to má rv přesně nevím...zajímalo by mě, v čem je zakopaný pes

• User_69
13 roků 6 měsíců zpět #5 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma Re: start za tepla
Ahoj měl jsem stejný problém - vyjel jsem z parkoviště, dpjel do obchodu, nakoupil a nešlo za boha nastartovat, zvedl jsem kapotu, aby motor rychleji zchladl a asi po 10 min, jsme mohl odjet. Zakopaný pes (aspoň teda u mého Tipka) byl jen v ukostření, prostě jsem očitil, promazal a dotáhl všechna kostřící místa a bylo po problému...

Více
13 roků 6 měsíců zpět #6 od strouhalik
No, to bych teoreticky mohl zkusit, jenže nevím kde přesně se ta ukostření nachází mohl bys jsi to nějak popsat prosím? :) co všechno vyčistít?

• User_69
13 roků 6 měsíců zpět #7 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma Re: start za tepla
Jsou celkem 3 místa, jak jsem vyčetl na fóru, já jsem ale čistil jen 2 ve předu a stačilo to...

takže: 1pod baterii. 2pod palubovkou, 3vzadu pod polstrovanim

jinak si pročti : TOHLE VLÁKNO

• Vladimír
13 roků 6 měsíců zpět #8 od Vladimír
Strouhalíku.
Nájdi si v článkoch "Ukostření".
Podľa fotografie som našiel ten pod akumulátorom, ale ten nad alternátorom v mojom voze nie je (rok výroby 95). Tak som hladal ďalej a našiel som ho naľavo, viac vpredu. Zajtra to očistím a dám ti vedieť, či to pomohlo.

Více
13 roků 6 měsíců zpět #9 od strouhalik
dobře díky, budu čekat ;o)

Více
13 roků 6 měsíců zpět #10 od strouhalik
já to očistil a mě to teda nepomohlo...vyměnil sem krokovej motorek a svíčky...ale nic :blink:

• Vladimír
13 roků 6 měsíců zpět #11 od Vladimír
Tiež mi to nepomohlo, ale zistil som, že mi tiež nepracuje krokomotor.

Více
13 roků 6 měsíců zpět #12 od strouhalik
ten sem měnil včera, dal sem tam z favorita, protože je uplně tejnej, ale pořád to nic nevyřešilo :D

• Vladimír
13 roků 6 měsíců zpět #13 od Vladimír
Ja som motorček rozobral a zistil som, že je veľká vôla na osičke na ktorej je "šnek", ktorý sa potom zadieral v ozubenom kolečku. Dal som tam podložky, cca. 2 mm. a zmenšil som vôlu na cca. 0,2 mm, už to nezadiera a riadne to funguje.

• Vladimír
13 roků 6 měsíců zpět #14 od Vladimír
Teda motorček riadne funguje, ale pôvodná závada pri štarte za tepla stále zostala.

Vygenerováno za 0.444 sekund