vysoky volnobeh
13 roků 6 měsíců zpět - 13 roků 6 měsíců zpět #1
od Ricsi257
vysoky volnobeh vytvořil uživatel Ricsi257
Zdravim.Mam taky problem ze moje tipo drzi volnobezne otacky stale na 1200-1300ot-min,volnobezny ventil je O.K,Nadmerne otacky su od kedy bola zmontovana skrtiaca klapka(Potenciometer nebol zmontovany zneho).vsetky tesnenia nove+lepene silikonom.Mal uz niekto podobny problem s tipem 2.0 8V? nastavovac volnobehu je celkom zasrobovane. (Bola vicistena skrtiaca klapka,moze bit od toho?)
Poslední změna: 13 roků 6 měsíců zpět uživatelem Ricsi257.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Méně
Více
13 roků 6 měsíců zpět #2
od strouhalik
Odpověděl strouhalik pro téma Re: vysoky volnobeh
Taky jsem měl volnoběh 1200..pak sem měnil potenciometr šktící klapky, a všiml sem si, že nemá přesně určenou polohu..že s ním můžeš asi o 1cm otáčet v levo a v pravo..tak se podívej jestli jsi ho nenamontoval zkriva když sem ho nahnul doleva měl sem tak 500 otáček a když do prava tak tak 1400 cca prostě takhle to funguje u mě, tak to zkontroluj
Méně
Více
13 roků 6 měsíců zpět #3
od strouhalik
Odpověděl strouhalik pro téma Re: vysoky volnobeh
jaj tedka ctu ze potak nebyl zmontovanej sem to ale vůl
- Vladimír
13 roků 6 měsíců zpět #4
od Vladimír
Odpověděl Vladimír pro téma Re: vysoky volnobeh
Volnobeh nastavuje krokový motorček.
Mne sa zasekávall, a to v polohe vyšších otáčok ako je zdravé. Skontroluj či ti riadne funguje. Ak ručne pridáš na niekoľko sekúmd priamo na škrtiacej klapke plyn do vysokých otáčok, tak mikrospínač na kužely krokomotoru bude uvolnený. Keď nasledovne uvolníš škrticu klapku, tak by sa mal spínač prepnúť do volnobehu a nasledovne by mal krokomotorčeh nájsť optimálnu polohu. Mal by sa pohnúť v jednom, lebo vo dvoch až troch krokoch. Kroky sú malé. Mne sa kužel s mikrospínačom v jednom kroku pohne iba o nejaký ten milimeter. Ak ti to nefunguje, tak zhodiť krokomotor, opatrne rozobrať a zistiť či sa iba zadrháva, alebo nie. Skontrolovať ho môžeš už pred rozobratím, a to tak, že keď sa pozrieš na piny konektora (držíš ho v polohe ako bol namontovaný), tak prvý a druhý ľavý sú napájanie. Na pár sekúnd ho pripojíš priamo na akumulátor. Nevadí na ktorý dáš + alebo mínus. Kužel s mikrospínačom by sa mal pohnúť. Ak potom zameníš plus za mínus, mal by sa pohnúť opačným smerom. Ak to funguje, môže byť poškodený samotný mikrospínač (stabilne zopnutý, alebo vypmutý). To skontroluješ ohmmetrom, alebo vreckovou baterkou za pomoci drôtikov. Či sa pri zatlačení prstom prepne a po uvolnení či sa vráti. Pozor!!! Niektoré krokomotorčeky (ako som sa tu dočítal), sú konštrukčne urobené tak, že ten kužel nie je zaistený proti vypadnutiu, a ak ho máš vonku, tak pri zapojení napájania môže "vystreliť" a môžeš ho potom hladať!!!
Už si ale nepamätám, ktoré kontakta sú pre mikrospínač, ale to tu na tomto fóre niekde je.
Ak bude všetko v poriadku, tak chyba bude niekde inde. Hodne šťastia prajem.
Mne sa zasekávall, a to v polohe vyšších otáčok ako je zdravé. Skontroluj či ti riadne funguje. Ak ručne pridáš na niekoľko sekúmd priamo na škrtiacej klapke plyn do vysokých otáčok, tak mikrospínač na kužely krokomotoru bude uvolnený. Keď nasledovne uvolníš škrticu klapku, tak by sa mal spínač prepnúť do volnobehu a nasledovne by mal krokomotorčeh nájsť optimálnu polohu. Mal by sa pohnúť v jednom, lebo vo dvoch až troch krokoch. Kroky sú malé. Mne sa kužel s mikrospínačom v jednom kroku pohne iba o nejaký ten milimeter. Ak ti to nefunguje, tak zhodiť krokomotor, opatrne rozobrať a zistiť či sa iba zadrháva, alebo nie. Skontrolovať ho môžeš už pred rozobratím, a to tak, že keď sa pozrieš na piny konektora (držíš ho v polohe ako bol namontovaný), tak prvý a druhý ľavý sú napájanie. Na pár sekúnd ho pripojíš priamo na akumulátor. Nevadí na ktorý dáš + alebo mínus. Kužel s mikrospínačom by sa mal pohnúť. Ak potom zameníš plus za mínus, mal by sa pohnúť opačným smerom. Ak to funguje, môže byť poškodený samotný mikrospínač (stabilne zopnutý, alebo vypmutý). To skontroluješ ohmmetrom, alebo vreckovou baterkou za pomoci drôtikov. Či sa pri zatlačení prstom prepne a po uvolnení či sa vráti. Pozor!!! Niektoré krokomotorčeky (ako som sa tu dočítal), sú konštrukčne urobené tak, že ten kužel nie je zaistený proti vypadnutiu, a ak ho máš vonku, tak pri zapojení napájania môže "vystreliť" a môžeš ho potom hladať!!!
Už si ale nepamätám, ktoré kontakta sú pre mikrospínač, ale to tu na tomto fóre niekde je.
Ak bude všetko v poriadku, tak chyba bude niekde inde. Hodne šťastia prajem.
- Vladimír
13 roků 6 měsíců zpět #5
od Vladimír
Oprava!!!
K tej polohe, "ako ho držíš", už nie som si celkom istý. Radšej si to tiež niekde vylustruj. Ak to nenájdeš, tak ak budem mať viac času, tak ti to zistím. Teraz už musím končiť.
K tej polohe, "ako ho držíš", už nie som si celkom istý. Radšej si to tiež niekde vylustruj. Ak to nenájdeš, tak ak budem mať viac času, tak ti to zistím. Teraz už musím končiť.
13 roků 6 měsíců zpět #6
od Ricsi257
Odpověděl Ricsi257 pro téma Re: vysoky volnobeh
Dakujem vsetkym za rady:)ale pod nazvom Krokovy motorcek mislis ten elektromagneticky ventilcek na volnobeh? lebo tento Tipo nema krokovy motorcek len akoby taky elektromagneticky ventil, ale to som uz skusal vimenit mam este jeden ale aj stym robi to iste volnobeh je na 1200:( keby som skusil otacat s potenciometrom na skrtiacej to by malo nastavovat otacky alebo pred a pozapal? len potenciometer som nemal zmontovane takze bojim sa toho dotknut nie ze to bude este horsie Take nemoze bit ze RJ bola zviknuta na spinavu sktriacu a na mensie mnozstvo vzduchu a ze po case to zvikne zase a znizi otacky? sice uz som takto odjazdil okolo 700km a stale to iste robi
- Vladimír
13 roků 6 měsíců zpět #7
od Vladimír
Ak chceš vidieť, ako vypadá ken krokomotor, tak "Strouhalík" ho tu ponúka na predaj. Názov inzerátu je krokový motorek. Má tam aj foto.
Ja mám voz 1,4 ie a neviem ako presne je to u Teba, ale ak tam máš potenciometer škrtiacej klapky, tak určite aj krokový motorček. Ono to spolu súvisí. Jedno bez druhého by nemalo zmysel.
Krokový motorček je umiestnený na vstrekovacej jednotke zozadu. Priskrutkovaný je tromi skrutkami s vnútornou hviezdičkou. Tie otvory na priskrutkovanie je vidieť na Strouhalíkovej foto.
Elektromagnetický ventil je niečo iné. Je to ventil, ktorý na základe impulzov z RJ otvorí, alebo zatvorí vstrek, a tak ovláda dobu vstreku, alebo frekvenciu vstreku. To znamená, že je buďto otvorený, alebo uzatvorený na základe údajov z RJ.
Pravdepodobne ho máš vporiadku, ak máš problém s vysokými otáčkami, lebo to naznačuje, že stíha otvárať a zatvárať vstrekovanie s vysokou frekvenciou.
Ešte niečo:
Neber prosím Ťa žiadnu závadu ako niečo - čo by ťa malo stresovať.
Ber to ako zábavu. Veď Tipo už dnes majú iba skutočný nadšenci a majú ho hlavne pre potešenie.
Určite sú aj takí, ktorí ho majú iba pre to, že majú finančné suchoty. Ale práve o tom to je. Treba si ho obľúbiť aj so závadami a zabávať sa pri ich odstraňovaní.
Ja mám voz 1,4 ie a neviem ako presne je to u Teba, ale ak tam máš potenciometer škrtiacej klapky, tak určite aj krokový motorček. Ono to spolu súvisí. Jedno bez druhého by nemalo zmysel.
Krokový motorček je umiestnený na vstrekovacej jednotke zozadu. Priskrutkovaný je tromi skrutkami s vnútornou hviezdičkou. Tie otvory na priskrutkovanie je vidieť na Strouhalíkovej foto.
Elektromagnetický ventil je niečo iné. Je to ventil, ktorý na základe impulzov z RJ otvorí, alebo zatvorí vstrek, a tak ovláda dobu vstreku, alebo frekvenciu vstreku. To znamená, že je buďto otvorený, alebo uzatvorený na základe údajov z RJ.
Pravdepodobne ho máš vporiadku, ak máš problém s vysokými otáčkami, lebo to naznačuje, že stíha otvárať a zatvárať vstrekovanie s vysokou frekvenciou.
Ešte niečo:
Neber prosím Ťa žiadnu závadu ako niečo - čo by ťa malo stresovať.
Ber to ako zábavu. Veď Tipo už dnes majú iba skutočný nadšenci a majú ho hlavne pre potešenie.
Určite sú aj takí, ktorí ho majú iba pre to, že majú finančné suchoty. Ale práve o tom to je. Treba si ho obľúbiť aj so závadami a zabávať sa pri ich odstraňovaní.
- Vladimír
13 roků 6 měsíců zpět #8
od Vladimír
Ako som dopísal predošlý príspevok, išiel som na pivko a cigaretku. Pri pivku som si uvedomil, že Ty nemáš jednobodové vstrekovanie ako ja, ale že dvojlitre majú pre každý valec samostatný vstrekovací ventil. Takže - som Ťa asi iba zavádzal. Prepáč, ospravedlňujem sa, ale chcel som pomôcť.
13 roků 6 měsíců zpět #9
od Ricsi257
Nevadi ved aspon som dozvedel ako to funguje na Tipe 1.4:) no moj je MPI a volnobeh je regulovane s takim elektromagnetom s dvoma hadickami ktore obídu škrtiacu a cez ne je privedeny vzduch:) veď dám sem foto ked ta to zaujíma potom to pozri a más pravdu Tipo bere skoro kazdi len ako zabavu je to proste peknépohodlné auťíčko
13 roků 6 měsíců zpět #10
od Ricsi257
Totok je ten regulator volnobehu:) ale skor toje len na sitic lebo potom by sa mala vipnut a volnobeh s apotom da nastavovat jednou skrutkou na skrtiacej. aspon ze teoreticky:)
Vygenerováno za 0.362 sekund