JE to možny?
- strouhalik
- Autor tématu
Méně
Více
13 roků 6 měsíců zpět #1
od strouhalik
JE to možny? vytvořil uživatel strouhalik
Zdravím, už nedavno sem tu psal, že mám vysokou spotřebu...měl sem špatnej termostat..Opravdu byl špatnej, je tam druhej, ale....natankoval sem 3 litry a po ujetí 15ti kilometrů sem měl v nádrži saharu...auto chcíplo a já sem dojel, tak sem se byl ptát jednoho''odborníka'' a ten mi řekl, že sou ještě dvě možnosti. 1. čidlo teploty vody..že by to auto pořád krmil, jak když jedu na sytič, tak sem to pochopil já, že to s termostatem nemá nic společnyho, jak se si myslel..ale azse si řikam aby to žralo 50l/100km to mi asi čidlo neudělá..jenže nevim jak to zkusit a nove čidlo stojí bohužel 600..shaněl sem náhražky atd, ale maji menší závit, ..a vyhodit 600 se mi nechce..tak se ptam jak moc je to možny. a . příčina je přiliš velkej tlak z čerpadla, a že to nedrží ta jednotka a vstřikuje víc, než má, čemuž moc nevěřím. Už sem v koncích a pomuže mi jakákoliv rada ohledně spotřeby.Děkuji
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
13 roků 6 měsíců zpět #2
od Ricsi257
Odpověděl Ricsi257 pro téma Re: JE to možny?
Odpoj cidlo teploty a nechaj ho odpojene. cidlo do RJ lebo su tam dve druha je len na palubovku. a viskusaj co ti to uroby so spotrebou. A tlak c cerpadla ,no moze bit velky TEORETICKY tak mas zeseknuty regulator ale to zbadas odpojis hadicku na spetne vedenie benzinu a uvidis ci tam ide benzin.(Ale aj keby sy mal velky tlak to tolko neurobi na MPI cerpadlo da 3.5bar toje regulovane na 3bar,a jednobodove vstrekovanie toje okolo 1.5baru co da cerpadlo to nevim presne) Neviem co sy natom uz skontroloval, lambdu?
- strouhalik
- Autor tématu
Méně
Více
13 roků 6 měsíců zpět #3
od strouhalik
Odpověděl strouhalik pro téma Re: JE to možny?
Byl jsem na diagnostice...a měl sem špatnej potenciometr škrtící klapky a lambdu..oboje mam novy..auto akorat nejelo a cukalo, ale spotřeba nebyla tak hrozna...akorat byla bohatá směs to sem poznal podle svíček...ted když svíčky vytáhnu jsou jako uhel, nevim co se mohlo stát...zkoušel sem měnit i digiplex a celou řidici jednotku...auto sice jede jako hrom, ale černej kouř z vyfuku a spotřeba snad 40/100 nevim to přesně, ale je to hrozny.
13 roků 6 měsíců zpět #4
od Ricsi257
Zajtra to opitam este ostatnych mechanikov v robote ci nemaju niaky napad ale ke dto cierne dymi z vifuku to moze bit aj mechanicka zavada potom, nahodou tlaky vo valcoch ste nemerali? lebo uz vsetok elektroniky uz sy natom vimenil, na ine uz neviem misliet moj 2.0ie mal tiez nadmernu spotrebu ale len 10-11litrov mal som zle tesniace kruzky a kompenzoval to Rj s pridanim viacej benzinu vtedy ti aj olej v motore dost smrdi benzinom:)
- strouhalik
- Autor tématu
Méně
Více
13 roků 5 měsíců zpět #5
od strouhalik
Jenze motor jako takovej je uplně suchej a cistej ma najetych asi 100 000...a tlaky kolem 13ti na válec, což si myslim, že je hodně slušny..takže mechanicka porucha by to být neměla.. v uetrý jdu nechat poměřit všechny čidla a pevně doufam, že pes bude zakopanej tam. . jinak už netuším, co budu dělat
13 roků 5 měsíců zpět #6
od šutr
Odpověděl šutr pro téma Re: JE to možny?
Ta spotřeba a černý dým bude tím že tam je asi závodní motor
- strouhalik
- Autor tématu
Méně
Více
13 roků 5 měsíců zpět #7
od strouhalik
:D:D to bude vono, najedou semi předělal na závodní motor ) hustyy
13 roků 5 měsíců zpět #8
od Ricsi257
Skus poodpajat snimace pojednom a sleduj spotrebu, teplomer na vzduch moze taketo robit ,(ked je pokezeni moze ukazovat teplotu -30 stupnov) teplomer na vodu tiez. a mozes mat zli vstrekovac aj:) Ked odpojis niaky snimac na motore na teplotu tak ti da RJ nudzovy rezim to je obvikle na teplejsie pocasie takze ked mas zli niektori teplotni snimac a odpojis tak ti klesne spotreba A vstrekovac to len vimenit za druhy a viskusat stym Na niektorych autach ked zmontujes kritky,filter atd... tak sa da vidiet ked pridas plin ci ti poriadne rozprasuje vstrekovac. na fiate neviem ked sy zistil zavadu napis to sem prosim somm zvedavy nato
- strouhalik
- Autor tématu
Méně
Více
13 roků 5 měsíců zpět #9
od strouhalik
Takže to vypadá, že je to opraveny.....Dnes sem jel 70km měl sem 5litru a z toho sem jeste 20 km najel v nouzovym režimu bez teplotního čidla, až na miste sem to vyměnil a dojel sem domu. takže to bylo určitě tim čidlem teploty vody + termostatem...jinak bych jeste potreboval nakej navod na nastavení polohy potenciometru škrtící klapky.
Vygenerováno za 0.362 sekund