vysoky volnobeh ,,Surne,,
14 roků 5 měsíců zpět #1
od Ricsi257
vysoky volnobeh ,,Surne,, vytvořil uživatel Ricsi257
Zdravim. Uz som davnejsie pisal ohladom nadmerneho volnobehu 1200,OT-Min.A nic nepomohlo regulacni srob uz som mal na nule,takze som skusyl pohnut s potenciometrom, akonahle som snim pohol1-3mm motor hned vviskocil na neuveritelnych 3500ot. A odvtedy mi stale blbne. niako sa mi podarilo nastavit volnobeh po 3hodinovom nastavovani,(volnobeh sa nastavuje pri odpojenom volnobeznom regulatorovi) ako nahle som ho zapojil spet auto zase slo na 3500ot, Hlavne je ze ked odpojim regulator (ten elektromagneticky ventilcek) tak ide v pohode na 800-900ot, skusal som odpajat teplomeri . odpojil som navodu tak ani nenastartovalo auto..potom som odpojil vzduch a vtedy normalne zacalo ist aj so zapojenim reggulatorom.800-900ot, ale pri 3tom starte zase slo na 3500ot,, Nevim ci uz niekto videl taku zavadu ale potreboval by som niake rady. lebo uz neviem co mu moze bit
moze bit zli potenciometer? auto som skusal s odpojenim regulatorom normalne islo netrhalo nic takze pohoda. len ten studeni start bezneho
:D:D
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 5 měsíců zpět #2
od Ricsi257
Odpověděl Ricsi257 pro téma Re: vysoky volnobeh ,,Surne,,
Este by som dodal, ze niekedy ked sa ustalili otacky motora na 800-900s odpojenim reguratorom,alebo na 3500so zapojenim regulatorom tak darmo som nastavoval potenciometer tych par stupnov vobec nato nereagoval. nic sa proste nestalo.
Méně
Více
14 roků 5 měsíců zpět #3
od strouhalik
Odpověděl strouhalik pro téma Re: vysoky volnobeh ,,Surne,,
a ty otáčky drží jak? kvuli vysunuti krokoveho motorku? nebo ten je zasunutej...ja jsem tohle měl kvuli potenciometru škrtící klapky...jen tak mimochodem..ted uz je to ok...a jestli je potencometr dobrej, tak je třeba ho dobře nadstavit pokud si s nim hybal.
14 roků 5 měsíců zpět #4
od Ricsi257
No skusal som nastavit potenciometer ale neraguje nato ked snim pohnem pri volnobehu,, ale teraz ide zatial dost dobre teraz drzi otacky okolo 1000,, ale neviem dokedy
ale nechcem sa ho dotknut deraz
Kroko motor to nema
ale volnobezni regulator funguje, nevim co stim moze bit, niekedi si pomisly RJ a necha to ist na 3000 OT, inac otacki drzi nekolisu alebo tak:) Potenciometer sa da odmerat niako ci je dobri?
Méně
Více
14 roků 5 měsíců zpět #5
od strouhalik
Tak podle mě to bude potenciometrem, protože jsem měl podobné problémy...změřit se to dá tady jsou nejaké ůdaje
Hodnoty odporů jednotlivých drah:
5-1 1 kiloohm
5- 4 1695 - 1401 ohm
2-1 1009 - 1725 ohm
a pozor, jestli budeš shánět novej, tak abys nepodl jak já...kdy ti řeknou, že potenciometr z favorita pasuje bez uprav, po dotažení šroubků praskne a rozpůlí se...protože má vyšší hranku, než originální.
Hodnoty odporů jednotlivých drah:
5-1 1 kiloohm
5- 4 1695 - 1401 ohm
2-1 1009 - 1725 ohm
a pozor, jestli budeš shánět novej, tak abys nepodl jak já...kdy ti řeknou, že potenciometr z favorita pasuje bez uprav, po dotažení šroubků praskne a rozpůlí se...protože má vyšší hranku, než originální.
14 roků 5 měsíců zpět #6
od Ricsi257
Diki.Skusim to odmerat. z favorita s jednobodovym vstrekom pasuje potenciometer? alebo z Felícii? aj by stim malo fungovat auto ked to niako namontujem? Náhodou novy potenciometer nevies kolko móze stáť? 

Méně
Více
14 roků 5 měsíců zpět #7
od strouhalik
Než budeš cokoliv dělat tak pozor, potenciometr z favorita/felicie tak uplně nepasuje...protože po jeho nasazení je tam mezera asi 2milimetry a pokud tam dáš šrouby tak to u těch šroubů praskne ...jeden potenciometr sem tak zkazil...jestli se to dá nějak napasovat netuším, ale potenciometr nepasuje na to pozor!...jinak novej potenciometr je drahej kolem 3-4 000 korun,což se určitě nevyplatí kupovat, ja jsem ho sehnal na vrakovišti...ale bohužel sem musel vzit celej ten vstřik, protože sem neměl nářadí..takže sem zaplatil 100 korun, jinak bych ho strčil do kapsy
Vygenerováno za 0.046 sekund