motor - zhasínanie
13 roků 2 týdnů zpět #1
od Jardo126
jaro
motor - zhasínanie vytvořil uživatel Jardo126
Prosím pomoc - radu, mám Fiat Tipo 1,4 i.e., r. v. 1992 a začal mi v nepravidelých intervaloch zhasínať motor, bez rozdielu od otáčok (zaťaženia), po zhasnutí po cca 5 min. naskočí a ide bez problémov ďalej. Neviem či som to vypozoroval správne ale zdá sa mi že motor zhasne vždy pri určitej teplote..., vymenil som paliv. filter, kontrola palivového sys., elektro ale neviem čo ďalej, ak má niekto podobnú skúsenosť prosím poradte
jaro
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
13 roků 2 týdnů zpět #2
od Ricsi257
Odpověděl Ricsi257 pro téma Re: motor - zhasínanie
napriklad ukostrenie motora?
13 roků 2 týdnů zpět #3
od jamk1
Odpověděl jamk1 pro téma Re: motor - zhasínanie
Mal som rovnaký problém, aj som ho riešil už dávnejšie na fóre. Začínal som elektrickými časťami, pokračoval palivovou sústavou a skončil som u benzínového čepadla. Ak vyberieš palivové čerpadlo z nádrže (je to komplet s plavákom) tak zistíš, že samotná benzínová pumpa je uložená v telese plaváku v asi 1cm hrubej čiernej gume. Táto guma bola časom a benzínom tak poškodená, že bola rozdrolená v nádrži. Čo to spôsobovalo? Naštartoval som auto a cca po 3-5km jazdy motor zdochol a nedal sa naštartovať. Po krátkej prestávke, cca 2-3 minúty som bez problémov naštartoval a zase som išiel 3-5, niekedy aj 10km a znovu motor zdochol a nedal sa naštartovať. Príčinou boli práve drobné čiastky gumy z uloženia benzínového čerpadla, ktoré sa usadili na nasávacom sitku benzínového čerpadla. a časom ho tak upchali, že benzínové čerpadlo nedodávalo benzín, hoci čerpadlo bežalo. Keď auto chvíľu stálo, zo sitka všetko opadlo zase do nádrže a auto sa dalo zase naštartovať. Takto sa to opakovalo stále dokola. Takže som vymontoval nádrž, vylial benzín, nádrž vyčistil wapkou a nechal pár dní vyschnúť. Zohnal som nové gumenné uloženie benzínovej pumpy, poskladal, naplnil nádrž benzínom a odvtedy jazdí auto bez problémov.
Pozri sa na to, možno to bude práve Tvoj prípad.
Pozri sa na to, možno to bude práve Tvoj prípad.
13 roků 1 týden zpět #4
od Jardo126
jaro
Odpověděl Jardo126 pro téma Re: motor - zhasínanie
ukostrenie aj elektriku som skontroloval - mala by byť O.K., ale typ s čerpadlom beriem - cez víkend sa na to pozriem, dík
jaro
12 roků 11 měsíců zpět #5
od logostarr
Fiat Tipo 1.4ie r.1989
Odpověděl logostarr pro téma Re: motor - zhasínanie
ja som mal taký problém, tiež ni auto nepravidelne zhasínalo pri určitej teplote cca 80-90°.
keď bol motor chladnejší tak bežal.
problém bol v digiplexe viď obr.
po výmene digiplexu beží doteraz.
musš použiť so správnym číslom
keď bol motor chladnejší tak bežal.
problém bol v digiplexe viď obr.
po výmene digiplexu beží doteraz.
musš použiť so správnym číslom
Fiat Tipo 1.4ie r.1989
Poděkovali: Jardo126
Vygenerováno za 0.333 sekund