Tesnenie vicka ventilov
13 roků 3 měsíců zpět #1
od Maxwell
Tesnenie vicka ventilov vytvořil uživatel Maxwell
Zdravim vsetkych ,
potreboval by som radu.Mam tempru 1,6i,e 57kw.Mam ale neustali problem s korkovym tesnenim pod vicko ventilov.Predtym to stale prepustalo olej no vcera som ho zase vymenil a dnes rano kontrolujem a tesnenie je pretrhnute a vyhodene spod vicka.Uz si neviem dat radu co s tym.Je tam na dotahovanie neaky moment ? alebo uz neviem , este davat tam aj silikon alebo len to korkove tesnenie ?
Dakujem za kazdu radu alebo postreh
potreboval by som radu.Mam tempru 1,6i,e 57kw.Mam ale neustali problem s korkovym tesnenim pod vicko ventilov.Predtym to stale prepustalo olej no vcera som ho zase vymenil a dnes rano kontrolujem a tesnenie je pretrhnute a vyhodene spod vicka.Uz si neviem dat radu co s tym.Je tam na dotahovanie neaky moment ? alebo uz neviem , este davat tam aj silikon alebo len to korkove tesnenie ?
Dakujem za kazdu radu alebo postreh
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
13 roků 3 měsíců zpět - 13 roků 3 měsíců zpět #2
od mio9
Odpověděl mio9 pro téma Re: Tesnenie vicka ventilov
já jsem si to těsnění měnil když jsem auto koupil a drží mi perfektně. Utahoval jsem to jen tak, aby se to korkové těsnění zmáčklo (z venku se trochu vypouklo) a hlavně postupně, žádnej šroub neutahovat hned na poprvý až na doraz. Jinak silikon dávám jen v případech že tam to těsnění není, vůbec jako náhradu za něho. Před výměnou hlavně nezapomenout ty plochy očistit, aby tam nebyly nerovnosti a odmastit.

Poslední změna: 13 roků 3 měsíců zpět uživatelem mio9.
13 roků 3 měsíců zpět #3
od Maxwell
Odpověděl Maxwell pro téma Re: Tesnenie vicka ventilov
no ja som tam ten silikon dal aj na nove korkove , co bola asi chyba tiez som s tym nemal problem , len teraz to hneva , dakujem za radu skusim to len tak jemne dotiahnut ne na doraz
13 roků 3 měsíců zpět #4
od matespv
Odpověděl matespv pro téma Re: Tesnenie vicka ventilov
no nevim jak u 1.6 ale u 1.4 jsou na víku dorazi, takze tesneni dotahovat s citem. Ja jsem tedy nekupoval korkove tesneni ale nalepil jsme to jenom na silikon (potreba urezat dorazi!) a drzi perfektne. Celej motor mám na silikonu a je pekne suchy a nikde po sobe nenechaval zadny olejovy kola
13 roků 3 měsíců zpět #5
od Ram512
Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012
[/URL
Odpověděl Ram512 pro téma Re: Tesnenie vicka ventilov
No já mám zase problém s těsněním pod váčkou. Jaký je postup na demontáž váčky a na co si dát pozor ??
Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012

13 roků 3 měsíců zpět - 13 roků 3 měsíců zpět #6
od remarque
FIAT Tipo 1,6 159A3.046 r.v.91
Odpověděl remarque pro téma Re: Tesnenie vicka ventilov
Musíš sundat celou vačkovou skříň (tuším 12xM8 - povolovat rovnoměrně,ventily budou tlačit vačku vzhůru) a pak rozdělovač (označ si polohu). Vačku potom z domku vytáhneš otvorem po rozdělovači,maximálně bude chtít trochu poklepat ze strany rozvodu.
Dorazy jsou i na 1,6. Mám osobně vyzkoušené s korkovým těněním Victor Reinz,že pokud se to utáhne až na ty dorazy,tak po pár set km přestane těsnit. Na podzim jsem dával nové (tentokrát Elring) a dotáhl opravdu jen velmi zlehka,tak uvidíme.
matespv napsal: no nevim jak u 1.6 ale u 1.4 jsou na víku dorazi, ...
Dorazy jsou i na 1,6. Mám osobně vyzkoušené s korkovým těněním Victor Reinz,že pokud se to utáhne až na ty dorazy,tak po pár set km přestane těsnit. Na podzim jsem dával nové (tentokrát Elring) a dotáhl opravdu jen velmi zlehka,tak uvidíme.
FIAT Tipo 1,6 159A3.046 r.v.91
Poslední změna: 13 roků 3 měsíců zpět uživatelem remarque.
Vygenerováno za 0.055 sekund