Neustálé problémy Fiat Tipo 1.6ie r.v. 1995 55kw

Více
13 roků 8 měsíců zpět #1 od expertik
Takže jelikož mě to už celkem štve tak bych potřeboval poradit s problémy které neustále doprovází mé auto . Předem děkuji za řešení závad

1. Někdy když nastartuju tak sešlápnu plyn a auto vůbec nejede spíš spomaluje , zjistil jsem že když ubírám a přidávám plyn tak to po chvíli přestane .

2. Něco dělá strašnej rachot při jízdě do levotočivé zatáčky , ale pouze když jí projíždím s plynem a kola jsou v tahu , do zatáčky v kopci mi ten rachot i přeřve rádio.

3. Neustále mi svítí , bliká , kolísavě se rozsvicuje kontrolka dobíjení , ale někdy se za celou dobu nerozsvítí .

4. Někdy se max. na 10min rozsvítí kontrolka vstřikování (Analogový tachometr ta nahoře vlevo) , když se to rozsvítí tak to někdy jede normálně jako by se nic nedělo a někdy je to auto strašně líný

5. Někdy mi z ničeho nic začne cvakat relé Blinkrů , často když blikám a přestanu tak se to rychle rozcvaká a někdy přestane někdy ne ... to bude zřejmě špatné to relé , ale to řešit nebudu jelikož nové stojí 800 a nejsem blázen abych za takovou " kostičku " vyhodil takové peníze , dokud to bliká tak to neřeším

Doufám že se tu najde někdo hodný kdo by mi s problémy pomohl . Jinak mě toto auto už celek vyžírá tím že když něco opravím tak se sere jiná věc ....

Fiat Tipo 1.6ie
r.v. 1995 , 55kw

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
13 roků 8 měsíců zpět #2 od cembrit
na otázku č 2 bych si tipnul načatej kloub na polose jestli to dělá jak pišeš jen v tahu a jen na jednu stranu a se zbytkem ti neporadim mam karburátora ;)

Fiat Tempra 1.6 SW 1992

Více
13 roků 8 měsíců zpět #3 od expertik

cembrit napsal: na otázku č 2 bych si tipnul načatej kloub na polose jestli to dělá jak pišeš jen v tahu a jen na jednu stranu a se zbytkem ti neporadim mam karburátora ;)

ano přesně tak , jen na jednu stranu , na tu druhou můžu klidně na plnej plyn ale slyším jen motor , ale zase naopak už když se jen rozjíždím na tu druhou stranu tak to dělá rachot že se palubovka klepe :) A dá se ten kloub samostatně koupit nebo musím automaticky celou poloosu , ale zase co když bude načatá i ta část v náboji kola :(

Fiat Tipo 1.6ie
r.v. 1995 , 55kw

Více
13 roků 8 měsíců zpět - 13 roků 8 měsíců zpět #4 od Skyline
relé na blikny bych tu měl mít a za nějaký drobný ho nechám
kontrolka na dobíjení svítí když altik nedobíjí, takže buď volnej klíňák nebo odchází altik

Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6
Poslední změna: 13 roků 8 měsíců zpět uživatelem Skyline.

Více
13 roků 8 měsíců zpět #5 od cembrit
o náboj kola se neboj něco vydrží a kloub většinou odchází sám dá se koupit samostatně a dokonce tady nekde na foru měli kluci pěkne zpracovanou výměnu toho kloubu pro jistotu kolo který ti chroupe zvedni a otoc s nim měli by z toho lizt takovy zvuky jako chroupání a kdyz na nej kouknes tak ma vetsinou manzetu v tahu kdyby to bylo lozisko tak by to hucelo jak elektrarna nezavisle na zatizení

Fiat Tempra 1.6 SW 1992

Více
13 roků 8 měsíců zpět #6 od expertik

Skyline.ni napsal: relé na blikny bych tu měl mít a za nějaký drobný ho nechám
kontrolka na dobíjení svítí když altik nedobíjí, takže buď volnej klíňák nebo odchází altik

kolik by jsi za to relé chtěl ? pokud je funkční tak bych ho vzal , no nevím co by na tom altíku mohlo odcházet už jsem zkusil vyměnit celou tu část s uhlíkama myslím že regulátor se to jmenuje a dělalo to to samé , přitom jsem si všiml že už nějaký čas hvízdá nějaký řemen a vždycky když se rozsvítí dobíjení tak jakoby stuhlo řízení ale po chvíli to jde zase normálně ale dobíjení porád svítí , pohasíná , vadí mi to hlavně v noci kdy to je vidět i na světlech

Fiat Tipo 1.6ie
r.v. 1995 , 55kw

Více
13 roků 8 měsíců zpět #7 od Skyline
vyhrabu ve sklepě pojistkovku, rele odzkoušim na svim autě a dám vědět, cena i s poštou 200,- na dobírku nebo 150,- při platbě předem na učet

Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6

Více
13 roků 8 měsíců zpět #8 od expertik

Skyline.ni napsal: vyhrabu ve sklepě pojistkovku, rele odzkoušim na svim autě a dám vědět, cena i s poštou 200,- na dobírku nebo 150,- při platbě předem na učet

ok poslal bych ti to na účet napiš mi na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fiat Tipo 1.6ie
r.v. 1995 , 55kw

Více
13 roků 8 měsíců zpět #9 od Charles

expertik napsal: přitom jsem si všiml že už nějaký čas hvízdá nějaký řemen a vždycky když se rozsvítí dobíjení tak jakoby stuhlo řízení ale po chvíli to jde zase normálně ale dobíjení porád svítí , pohasíná , vadí mi to hlavně v noci kdy to je vidět i na světlech

odpověděl sis sám :blink: tak ty řemeny napni a bude po hvízdání, po blikání kontrolky a po výpadcích řízení :woohoo:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

• jumbo
13 roků 8 měsíců zpět #10 od jumbo
Taky se podívej jestli jsou řádně dotažené kontakty na baterii.

Více
13 roků 8 měsíců zpět #11 od expertik
řemeny jsem dotáhl ... nyní nic nehvízdá ale dělá to to samé , baterie je utáhnutá dostatečně , a ještě mám problémy se starty se zahřátým motorem .... prostě když jedu na delší vzdálenost a motor je zahřátý na optimalni teplotu 90 nebo nad kolem 110 (při popojíždění městem) tak když pak chcípnu a chci po cca 10min (nákup v obchodě) nastartovat tak se motor cca 2x líně pootočí a nic ... jako by byla vybitá baterie ... jde to až zase když nechám motor vychladnou cca na 50 stupnu , jinak když se motor nestačí zahřát tak mohu startovat do aleluja .. nic se neděje , ale jak se to zahřeje tak je to hrozný ... musím buď čekat nebo tlačit

Fiat Tipo 1.6ie
r.v. 1995 , 55kw

Více
13 roků 8 měsíců zpět #12 od mio9
Já mám 1.6 i.e. 1993 a mě to zase špatně točilo jak byly ty velký mrazy. Já na tvém místě bych zkusil prostříkat všechny kontakty na startéru kontaktním sprejem, případně pak rozdělat starter a vyčistit :)

• jumbo
13 roků 8 měsíců zpět - 13 roků 8 měsíců zpět #13 od jumbo
To expertík:
Problémy se startováním teplého motoru se tady už řešili.Namátkou tady:
www.fiattipo.net/index.php/forum/1-motor...22962-start-za-tepla

Hodně to taky zlobilo uživatele Vali. Až to najdu, hodím ti to sem.
www.fiattipo.net/index.php/forum/1-motor...uje-s-teplym-motorem
Poslední změna: 13 roků 8 měsíců zpět uživatelem jumbo.

Více
13 roků 8 měsíců zpět #14 od expertik

mio9 napsal: Já mám 1.6 i.e. 1993 a mě to zase špatně točilo jak byly ty velký mrazy. Já na tvém místě bych zkusil prostříkat všechny kontakty na startéru kontaktním sprejem, případně pak rozdělat starter a vyčistit :)

to jsem zkoušel jako první :) dokonce jsem kvuli tomu kupoval i funglovku starter a nepomohlo :(

Fiat Tipo 1.6ie
r.v. 1995 , 55kw

Více
13 roků 8 měsíců zpět #15 od expertik

jumbo napsal: To expertík:
Problémy se startováním teplého motoru se tady už řešili.Namátkou tady:
www.fiattipo.net/index.php/forum/1-motor...22962-start-za-tepla

Hodně to taky zlobilo uživatele Vali. Až to najdu, hodím ti to sem.
www.fiattipo.net/index.php/forum/1-motor...uje-s-teplym-motorem

jenomže jim to alespon točí motor ... u mě to je jak kdybych měl vybitou baterii prostě ho nenatočim ... musím čekat než vychladne jako kdyby to bylo někde zatuhlý

Fiat Tipo 1.6ie
r.v. 1995 , 55kw

Vygenerováno za 0.059 sekund