Nedaří se seřídit řazení.
12 roků 1 měsíc zpět #1
od Lasskoun
Fiat Tempra SW 1.6ie / 55kW (E85)/ 1994 / fialová metla
(+ 4 další dárcovský různého stáří a motorového provedení )
Nedaří se seřídit řazení. vytvořil uživatel Lasskoun
Při výměně spojky nešly povolit silenbloky, proto se povolily jejich držáky ke kastli. Po seskládání ale nastaly problémy se řazením. Nejdříve vůbec nešly zařadit horní rychlosti (1,3,5). Po několikátém pokusu trefit původní polohu motoru už to konečně jakžtakž jde, ale kvalty tam moc nedrží, občas samy vypadnou (hlavně jednička při rozjezdu, která se musí podržet + trojka za jízdy) a v pravotočivé zatáčce pro změnu zase nejdou vyndat. Před tím šlo přitom řadit nádherně jedním prstem. Táhla jsou vyčochtaný nejsou.
Máte prosím nějaký tip-trik, jakým způsobem usadit motor zpět na původní místo, tak aby šlo opět inteligentně řadit ? Fórum jsem prohledal celé, odpověď však nenašel. Děkuji předem za pomoc.
Máte prosím nějaký tip-trik, jakým způsobem usadit motor zpět na původní místo, tak aby šlo opět inteligentně řadit ? Fórum jsem prohledal celé, odpověď však nenašel. Děkuji předem za pomoc.
Fiat Tempra SW 1.6ie / 55kW (E85)/ 1994 / fialová metla
(+ 4 další dárcovský různého stáří a motorového provedení )
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
12 roků 1 měsíc zpět #2
od Ricsi257
Odpověděl Ricsi257 pro téma Re: Nedaří se seřídit řazení.
Nemáš tam náhodou pomiesané 2 táhla? lebo na prevodovke 2 sa dajú aj opačne zapojit
12 roků 1 měsíc zpět - 12 roků 1 měsíc zpět #3
od cembrit
Fiat Tempra 1.6 SW 1992
Odpověděl cembrit pro téma Re: Nedaří se seřídit řazení.
Ta horní řada mi zni podezřele měl sem podobnej problém a zkus tohle zezhora se koukni na řízení a na něm je přišroubovaná nejde to nazvat jinak než packa která je spojená s držákem táhel který dou pak na převodovku ta páčka se musí při odpojenejch táhlech volně hejbat v celým rozsahu pohybu u 99% tedlech aut je zarezlá zatuhlá a nejde pořádně řadit a slouží k vyrovnávání pohybu převodovky když jedeš práve do zatáček tak vylítává horní řada a příznakem týhle bestie je že když řadíš jedničku tak vidíš jak se ti uplně posouvá o kousek motor i s převodovkou na silentblokách ve směru kam se hejbe řazení. je možný že ti to celkem jakš takš řadilo a při vyndavání se do toho tukhlo pohnula se a už není v poloze kdy ti to řadilo zkus ji rozhejbat a uvidíš jinak našel sem tady na klubu obrázek jak to vypadá tak mrkni
mzcz.wz.cz/tempra/misc/radenie-korektor.gif
Fiat Tempra 1.6 SW 1992
Poslední změna: 12 roků 1 měsíc zpět uživatelem cembrit.
12 roků 1 měsíc zpět #4
od Martinni
F 128 Speciál 1100,F127 900C F Tipo 1,4 Karb. Stará míchačka
Odpověděl Martinni pro téma Re: Nedaří se seřídit řazení.
Měl jsem stejný problém,a bylo to zatuhlý jak píše Cembrit stačilo rozhýbat a řazení šlo jak u novýho.Jen mě to začalo dělat ze dne na den.Večer to chodilo a ráno už to vypadávalo.Promazat a bude chodit jakl nové.
F 128 Speciál 1100,F127 900C F Tipo 1,4 Karb. Stará míchačka
Vygenerováno za 3.319 sekund