Tempra - světla

Více
12 roků 2 hodin zpět #1 od Berry
Tempra - světla vytvořil uživatel Berry
Zdravim, mám takovej záhadnej problém se světly na svojí Tempře.. Jedu světla svítí všechno ok, když z ničeho nic světla sníží svojí intenzitu (jako když se vybíjí baterie). Po chvilce se zase rozsvítí jako předtím a takhle je to pořád dokola. Při dnešní jízdě to reagovala na to zda mám zařazeno či ne, respektive když jsem vyšlápnul spojku a nebo i uplně vyřadil tak světla pohasla, pak stačilo spojku opět pustit, či znova zařadit a zase se více rozsvítila. Nechápu tu souvislost, protože když při vyřazení na neutrál a sešplapnutí plynu se mi nezdálo že by světla svítila více, stejně jako tomu bylo přip zařazení. Nicméně tohle se děje kolikrát i bez řazení, prostě jedu a světla takhle ''blikaj''. Taky se mi stalo že když světla pohasla tak motor najednou začal víc táhnout, prostě auto z ničeho nic zabralo jako kdybych přidal víc plynu (větší energie do zapalování ? ale proč ?). Podobný příznaky má i ventilátor ropení, prostě jedu a najednou se roztočí o dost víc a začně víc foukat.. BTW: baterie je nedávno dávaná nová a je tam 80tka, měla by tam bejt stopro menší ale taková tam byla už dlouho a nikdy to tohle nedělalo, nedávno odešla takže jsem koupil tu samou.

Pokud někoho napadá co by mohlo bejt v nepořádku, tak sem s tim.

Díky a omlouvám se za chyby v pravopisu píšu to "za pochodu"..

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
12 roků 44 minut zpět #2 od cembrit
Odpověděl cembrit pro téma Re: Tempra - světla
evidentně máš problém s kostrama po celým autě světla se ti dokostřujou přes dálkový světla a ostatní tomu taky nasvědčuje měl sem se světlama ten samej problem

Fiat Tempra 1.6 SW 1992

Více
12 roků 35 minut zpět #3 od ivobr
Odpověděl ivobr pro téma Re: Tempra - světla
to vyzerá na alternátor. aj mne to niekedy robí ked vyradím a otáčky motora klesnú na volnobežné tak prestane dobíjať aj ked kontrolka dobíjania sa nerozsvieti. ja mám na prístrojovke spravený ledkový voltmeter tak to vidím na nom ako klesne napätie. ked sa zdvihnú otáčky tak sa zase chytí a začne dobíjať.aj na digitálnej palubovke to hned zbadám že kleslo napätie. alternátor mám nový už pol roka ,batetrku tiež a kedže ju v pohode stíha dobiť tak to neriešim. :)

fiat tempra 1.9 tds ,fiat punto 1.2 mk2 8v,peugeot boxer 2.5 d

Více
11 roků 11 měsíců zpět #4 od Wardeyx
Odpověděl Wardeyx pro téma Re: Tempra - světla
TIPOval bych to na regulátor, něco podobného se stalo známému, kolísala světla i kontrolky a občas dokonce svítili víc než by měli, poté už to přestalo dobíjet vůbec, bylo to regulátorem napětí.

Fiat Tipo 1,6 ie,rv. 1994, 160 000km,, Suite

Více
11 roků 11 měsíců zpět #5 od Berry
Odpověděl Berry pro téma Re: Tempra - světla
Díky za rady. Bohužel když to tak pročítám, tak vůbec nevim k čemu se přiklonit, takže to asi budu muset nějak postupně dopátrat. Ty kostry to bude asi pěkná pakárna, tak zkusim mrknout na to dobíjení a pak se uvidí.

Více
11 roků 11 měsíců zpět #6 od Berry
Tak problém je v dobíjení.. Chvíli je tam něco okolo 13V a chvílema skoro až 18V..

Více
11 roků 11 měsíců zpět #7 od Berry
Ještě dotaz, dával si tu někdo zrepasovat altik ? na kolik to tak zhruba vyjde ?

Vygenerováno za 0.337 sekund