Termostat-Vyřešeno!!!!!

Více
11 roků 11 měsíců zpět - 11 roků 11 měsíců zpět #1 od martyozz
Termostat-Vyřešeno!!!!! vytvořil uživatel martyozz
Ahoj,jak poznám co je to za problém....Auto nastartuju,po chvíly se začne ohřejvat-mám digitál,ukazatel teploty vyběhne do poloviny pak za bod varu-spustí se větrák,a pak během pár vteřin zase spadne teplota na normální hodnotu to se opakuje pořád dokola a z auta nejde extra horkej vzduch z topení,ale spíš takovej jen teplej v tomhle mrazivém počasí defakto skoro netopí....při jízdě ukazatel padá nahoru dolu jak u blbejch a nedrží stabilní provozní teplotu,do bodu varu se dostanu při přejezdu z jednoho semaforu na druhej v koloně cca pár metrů popojíždění....:laugh: Můj tip je termostat v háji,ale někdo mně straší i těsněním pod hlavou(teď to podle kouřivosti nepoznám-auto hulí normálně v tomhle počasí-po zahřátí přestane)a vodní pumpa taky nepodtejká.

fiat tipo 1.6 sx dgt DOHC 1992 (149 C2 046)
Poslední změna: 11 roků 11 měsíců zpět uživatelem martyozz. Důvod: vyřešeno

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
11 roků 11 měsíců zpět #2 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Termostat?
TO MÁŠ V TIPU 1.6 DVOUVAČKU?
Jinak, že to leze hore dole je normální, pokud spíná sahara, znamená to, že se auto normálně ohřívá a horká voda jde do chladiče. Pokud by jsi měl těsnění pod hlavou v háji, a foukalo by to do vody, tak by jsi ani nemusel jet, stačilo by to nechat chvíli vyrčet na volnoběh a vyházelo by ti to vodu přes víčko na expanzce a hadice by byly hodně tvrdé.
Mě na deltě, když se to ohřeje, a stojím nebo popojíždím v koloně, tak se mi sahara spíná každých asi 15 vteřin...

Jestli ti to netopí, tak si myslím, že bude problém někde v distribuci tepla...to znamená, zanešenej radiátor (buď uvnitř) nebo je na něm prostě usazený prach (případně i listí a jiný bordel) a nejde přes něj tolik vzduchu. Případně mě ještě napadá, jestli nemáš třeba problém v táhle (nebo nastavení) co otevírá kohout a klapku na teplý vzduch...

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
11 roků 11 měsíců zpět - 11 roků 11 měsíců zpět #3 od martyozz
Odpověděl martyozz pro téma Re: Termostat?
Mám dvouvačku no...Táhla od topení jsem kontroloval,ty pracují tak jak mají,zanešený topení listím?jak se dostanu k vyčištění bordelu z topení :) Jinak souhlasim ze teplota se houpe normalne ale tohle je extrém-auto na bodu varu a teplo z topení funí vlažně....Hadice jsou měký,víčka bez nánosů.....Ještě mně napadlo co třeba málo směsi v systému?poměr vody fridexu-pokud je ho tam málo?jen nápad...:)Jinak táhlo který otevírá kohout jde normálně otevřít zavřít doplna zkoušeno i ručně.

Poslední změna: 11 roků 11 měsíců zpět uživatelem martyozz.

Více
11 roků 11 měsíců zpět #4 od ivobr
Odpověděl ivobr pro téma Re: Termostat?
niekedy sa môže odlomiť klapka v kohúte,môže ostať privretý a z von si to na nom nevšimneš kedže páčka sa hýbe. to bol aspon môj prípad.

fiat tempra 1.9 tds ,fiat punto 1.2 mk2 8v,peugeot boxer 2.5 d

• jumbo
11 roků 11 měsíců zpět #5 od jumbo

Více
11 roků 11 měsíců zpět #6 od Brda
Odpověděl Brda pro téma Re: Termostat?
Mel jsem ten problem stejnej a byla to uzavrena spodni klapka v sachte.Motor byl horky a foukal vlazny vzduch.

fiat tipo 1.9 td

Více
11 roků 11 měsíců zpět #7 od martyozz
Jumbo díky za super schéma:)mrknu na to až přejdou ty mrazy teď....jinak ale po dnešní kontrole,to samé horký motor topení vlažný teplota na maximalce...opět táhla kontrola,kontrola klapek,kontrola stavu v expanzce atd a vše ok...

• jumbo
11 roků 11 měsíců zpět - 11 roků 11 měsíců zpět #8 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Termostat?
martyozz, vše potřebné najdeš v sekci MAIN MENU: ČLÁNKY a KE STAŽENÍ :)

Mám spadenou klapku a fouká mi vlažný vzduch. Něchtělo se mi to znovu rozebírat, tak přepínač dávám do mezipolohy a foká mi horký vzduch.
Poslední změna: 11 roků 11 měsíců zpět uživatelem jumbo.

Více
11 roků 11 měsíců zpět #9 od martyozz
:woohoo: Tak já nevím....při nastartování a šlapání na plyn je slyšet zřetelné probublávání....pár desítek km jsem najel už,ale bublání furt,víčko jsem párkrát povolil na expanzce ale nic...pořád bublá,odvzdušnovák na hadici u topení nemám jen u chladiče malej plastovej ale ten je zatuhlej...je jiná možnost jak to pořádně odvzušnit?????

• jumbo
11 roků 11 měsíců zpět #10 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Termostat?
Prostříkej to např. WD-40, nebo něčím podobným a pak to povolí.

Více
11 roků 11 měsíců zpět #11 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Termostat?
odvzdušni aspoň ten chladič teda...když něco nejde silou, vem si větší šroubovák nebo kladivo :D
ale jinak se to vždycky odvzdušní samo...já bych viděl problém někde v mechanice, jak jsem psal (bordel uvnitř nebo vně radiátoru)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
11 roků 11 měsíců zpět #12 od martyozz
Charles-no asi takhle....dneska jsme to měli na dílně a povedlo se nemožné utrhnout táhla ovládání topení takže bych ted přivítal nějaký schéma jak jsou a kde jsou klapky vsechny případně jejich ovládání,fouká mi to studeně na nohy a vlažně z topení zepředu a potřeboval bych to manuálně nějak udělat seštelovat a na jaře půjdou nový táhla a repase,jinak dnes vyndán radiátor ven,propláchnul jsem ho a vyteklo mrtě bordelu pak už tekla jen čistá voda takže průchozí je,po nandání a dolití kapalin konstatuji jen to že auto bublá jak kráva(voda v trubkách)hadice u výměníku jsou vařící ale vzduch z topení vlažnej jen za plný jízdy při stání fouká opět studeně,zkoušel jsem ovzdušnit tou zátkou na chladiči ale bezvýsledně vzduch jen malinko a pak jde ven voda pod tlakem,existuje jiná varianta ovzdušnění?Samo se to totiž ovzdušnit nejde a do práce v těhlech mrazech to není cesta žádnej med:(Potřebuju to nějak roztopit konečně.....

Více
11 roků 11 měsíců zpět - 11 roků 11 měsíců zpět #13 od Ricsi257
Odpověděl Ricsi257 pro téma Re: Termostat?
Čavte. Ja so akurát dneska riesil problém s táhlami topení. a niekde sa tu dalo stiahnut v PDF formáte Kniha Jak nato, tam je pekne znázornené že kde sú klapky a ako sa dajú nastavit :) Ťiež mi nechcelo fúkat teplý vzduch ale už vsetko funkuje už mi normálne roztavuje pristrojovku taký teplý vzduch fúká :D dal sem tam termostat z golfu 92stupnovú :D
Přílohy:
Poslední změna: 11 roků 11 měsíců zpět uživatelem Ricsi257.

Více
11 roků 11 měsíců zpět #14 od martyozz
Tak dneska objednán z autokelly nový radiátor topení-já měl rozlomenej ventil a samostatně se to neprodává...takže novej radiátor za 500,-tak snad to bude už topit jinak s toho starého teklo mrtě bordelu a kousků...humáč.Taky jsem koukal na autokelly že na 1.6.sx dgt se radiátor neprodává,ale na čistou 1.6. jo a dokonce komplet i s tím ventilem uzavíracím,vypadá i na obrázku totožně,taže zítra šup pro něj na cenrální sklad a uvidí se...když mám ted radiátor venku-je něco co bych mohl udělat s tím prostorem uvnitř?nenachází se tam náhodou nějaká klapka či něco????

• jumbo
11 roků 11 měsíců zpět #15 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Termostat-Vyřešeno!!!!!
Prostor vyčisti od listí a jiného bordelu. Bacha, je tam nějaká klapka která mi vypadla při vyndávání radiatoru ven. Ale dal jsem ji zase z5.

Vygenerováno za 0.478 sekund