Tak 1.6. nebo 1.8.???

Více
12 roků 5 měsíců zpět - 12 roků 5 měsíců zpět #1 od martyozz
Tak 1.6. nebo 1.8.??? vytvořil uživatel martyozz
Nakonec došlo k tomu co jsem nechtěl moc dělat a bylo to těsnění pod hlavou...po peripetíích s topením se dosr.lo tohle....
Ale k věci...těsnění mi dělal známej v servise a celou dobu jsem u toho asistoval,abych viděl co a jak...objednali jsme těsnění pod palici podle motoru tedy na 1.6. 66kw DOHC sxdgt 92r.v.+kod motoru...těsnění přišlo...ale jiný....takže repete a přímo s návštěvou skladu a s vyndaným starým těsněním podle kterého jsme chtěli novej kus...celkem šok...protože nový kompatibilní těsnění se prodávalo ale na obsah motoru 1.8....jakožto i těsnění ostatní který jsme potřebovali...na svody,pod víka ventilů...Nějak to nechápu...mám přeci 1.6. a ne 1.8...:laugh: že by nějaký paskvil????:lol: Je pravda že mezitím mi přijela přebroušená hlava o jednu desetinu,seřízeny ventilky,a vyměněny podložky atd...taková menší generálka...Podle názorů tady od vás jsme ještě vybrousili sání,a můžu jen dodat že jsem včera odjížděl k domovu o hooodně svižněji,auto je živý,šlape jak hodinky,a hlavně..topím,neztrácí se voda,čímž to vše začalo.:cheer:A ještě mám asi tu 1.8....místo 1.6...:cheer:
Ještě kontrolní otázka-kolik máte ve svém tipu každý ventilů podtlaku...my našli cca 3.

fiat tipo 1.6 sx dgt DOHC 1992 (149 C2 046)
Přílohy:
Poslední změna: 12 roků 5 měsíců zpět uživatelem martyozz. Důvod: opreava

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
12 roků 5 měsíců zpět #2 od Skyline
Odpověděl Skyline pro téma Re: Tak 1.6. nebo 1.8.???
neboj máš 1.6 :) těsnění by ti tam pasovalo i z 2.0 8v
1.8 by už měla přímé vstřikování místo jednobodu
na tenhle motor nesmíš vybírat z katalogu pro fiat tipo 1.6 , to vždycky přijde všechno špatně taky sem si s tim užil než sem poznal ty správný lidi :D

Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6

Více
12 roků 5 měsíců zpět #3 od martyozz
Odpověděl martyozz pro téma Re: Tak 1.6. nebo 1.8.???
a ještě co ty ventliky podtlaku já našel toto: a ani k jednomu ačkoli jsou pod proudem nemám hadičku žádnou napojenou....

Více
12 roků 5 měsíců zpět - 12 roků 5 měsíců zpět #4 od martyozz
foto zde....všech tří u jednoho vím že je to EGR co psal Charles...
První je vedle filtrboxu,druhej za posilovačem,třetí kousek od baterky....

Přílohy:
Poslední změna: 12 roků 5 měsíců zpět uživatelem martyozz. Důvod: oprava

Více
12 roků 5 měsíců zpět #5 od Pegas77
Odpověděl Pegas77 pro téma Re: Tak 1.6. nebo 1.8.???
na posledni fotce je myslim cidlo pro palubku co ukazuje POWER/ECONOMY na digi palubce (je to vzadu zezazu na drzaku baterky

Pegas77 Tipo 1.6 1990 asi brzo vrakac :(
Fiat Coupe 2,0 16V broom Yellow

Více
12 roků 5 měsíců zpět #6 od martyozz
nj ale proč není nahoře napojený nějakou hadičkou čico...přitom v autě na palubce ukazuje....zeleně economy a pod plynem power...a funguje.:laugh:

Více
12 roků 5 měsíců zpět - 12 roků 5 měsíců zpět #7 od Ricsi257
Odpověděl Ricsi257 pro téma Re: Tak 1.6. nebo 1.8.???
Na poslednej fotke to je senzor CO2 alebo podobné nieco. a taky to má aj 2.0 8V a je jeden srobik na nom alebo na RJ a tam sa da nastavovat hodnota. na prvej fotke to vyzera ako podtlakovy spinač pre nádobku s aktývnym uhlím (na odsávanie vyparov z nádrze) neidú nato náhodou3 hadice je na nato napísané Ford ? :D :D

ukazatel aconomy a power keď dobre viem bere hlavne hodnotu čo dá map senzor :) :) :)
Poslední změna: 12 roků 5 měsíců zpět uživatelem Ricsi257.

Více
12 roků 5 měsíců zpět #8 od martyozz
jj tam co jsou ty 3 hadičky na mí je ford znak :lol:

Více
12 roků 5 měsíců zpět #9 od Pegas77
Odpověděl Pegas77 pro téma Re: Tak 1.6. nebo 1.8.???

Ricsi257 napsal: Na poslednej fotke to je senzor CO2 alebo podobné nieco. a taky to má aj 2.0 8V a je jeden srobik na nom alebo na RJ a tam sa da nastavovat hodnota. na prvej fotke to vyzera ako podtlakovy spinač pre nádobku s aktývnym uhlím (na odsávanie vyparov z nádrze) neidú nato náhodou3 hadice je na nato napísané Ford ? :D :D

ukazatel aconomy a power keď dobre viem bere hlavne hodnotu čo dá map senzor :) :) :)

senzor CO 2 asi težko, měl jsem to rozebrany a je tam jen potenciometr snímající hodnotu podtlaku, na fotce tam nemá nasunutou hadičku

Pegas77 Tipo 1.6 1990 asi brzo vrakac :(
Fiat Coupe 2,0 16V broom Yellow

Více
12 roků 5 měsíců zpět #10 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Tak 1.6. nebo 1.8.???
to první je spojeno s nádobkou s aktivním uhlím a je to na benzínové páry
druhé je ventil EGR
a to poslední je skutečně na přepínámí economy/power...když to zapojíš, tak to přepínání je úplně jinak než to vidíš teď, sice se to přepne, ale až dost pozdě a podle otáček. Po zapojení se to přepne kdykoliv šlápneš víc na plyn...

a v podstatě všechno se to dá vyházet z auta, k ničemu to tam skoro není :D :D

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
12 roků 5 měsíců zpět #11 od Ricsi257
Odpověděl Ricsi257 pro téma Re: Tak 1.6. nebo 1.8.???

Pegas77 napsal:

Ricsi257 napsal: Na poslednej fotke to je senzor CO2 alebo podobné nieco. a taky to má aj 2.0 8V a je jeden srobik na nom alebo na RJ a tam sa da nastavovat hodnota. na prvej fotke to vyzera ako podtlakovy spinač pre nádobku s aktývnym uhlím (na odsávanie vyparov z nádrze) neidú nato náhodou3 hadice je na nato napísané Ford ? :D :D

senzor CO 2 asi težko, měl jsem to rozebrany a je tam jen potenciometr snímající hodnotu podtlaku, na fotce tam nemá nasunutou hadičku

Ospravedlnujem sa mal sy pravdu :) :) ale niekde som fakt to čital že toje senzor CO :D asi to bola poriadna blbost :D :D :) a každému prajem veselé vianoce :) :)

Vygenerováno za 0.074 sekund