Tak 1.6. nebo 1.8.???
Ale k věci...těsnění mi dělal známej v servise a celou dobu jsem u toho asistoval,abych viděl co a jak...objednali jsme těsnění pod palici podle motoru tedy na 1.6. 66kw DOHC sxdgt 92r.v.+kod motoru...těsnění přišlo...ale jiný....takže repete a přímo s návštěvou skladu a s vyndaným starým těsněním podle kterého jsme chtěli novej kus...celkem šok...protože nový kompatibilní těsnění se prodávalo ale na obsah motoru 1.8....jakožto i těsnění ostatní který jsme potřebovali...na svody,pod víka ventilů...Nějak to nechápu...mám přeci 1.6. a ne 1.8... že by nějaký paskvil???? Je pravda že mezitím mi přijela přebroušená hlava o jednu desetinu,seřízeny ventilky,a vyměněny podložky atd...taková menší generálka...Podle názorů tady od vás jsme ještě vybrousili sání,a můžu jen dodat že jsem včera odjížděl k domovu o hooodně svižněji,auto je živý,šlape jak hodinky,a hlavně..topím,neztrácí se voda,čímž to vše začalo.:cheer:A ještě mám asi tu 1.8....místo 1.6...
Ještě kontrolní otázka-kolik máte ve svém tipu každý ventilů podtlaku...my našli cca 3.
fiat tipo 1.6 sx dgt DOHC 1992 (149 C2 046)
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
1.8 by už měla přímé vstřikování místo jednobodu
na tenhle motor nesmíš vybírat z katalogu pro fiat tipo 1.6 , to vždycky přijde všechno špatně taky sem si s tim užil než sem poznal ty správný lidi
Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6
První je vedle filtrboxu,druhej za posilovačem,třetí kousek od baterky....
Pegas77 Tipo 1.6 1990 asi brzo vrakac
Fiat Coupe 2,0 16V broom Yellow
ukazatel aconomy a power keď dobre viem bere hlavne hodnotu čo dá map senzor
Ricsi257 napsal: Na poslednej fotke to je senzor CO2 alebo podobné nieco. a taky to má aj 2.0 8V a je jeden srobik na nom alebo na RJ a tam sa da nastavovat hodnota. na prvej fotke to vyzera ako podtlakovy spinač pre nádobku s aktývnym uhlím (na odsávanie vyparov z nádrze) neidú nato náhodou3 hadice je na nato napísané Ford ?
senzor CO 2 asi težko, měl jsem to rozebrany a je tam jen potenciometr snímající hodnotu podtlaku, na fotce tam nemá nasunutou hadičku
Pegas77 Tipo 1.6 1990 asi brzo vrakac
Fiat Coupe 2,0 16V broom Yellow
druhé je ventil EGR
a to poslední je skutečně na přepínámí economy/power...když to zapojíš, tak to přepínání je úplně jinak než to vidíš teď, sice se to přepne, ale až dost pozdě a podle otáček. Po zapojení se to přepne kdykoliv šlápneš víc na plyn...
a v podstatě všechno se to dá vyházet z auta, k ničemu to tam skoro není
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Pegas77 napsal:
Ricsi257 napsal: Na poslednej fotke to je senzor CO2 alebo podobné nieco. a taky to má aj 2.0 8V a je jeden srobik na nom alebo na RJ a tam sa da nastavovat hodnota. na prvej fotke to vyzera ako podtlakovy spinač pre nádobku s aktývnym uhlím (na odsávanie vyparov z nádrze) neidú nato náhodou3 hadice je na nato napísané Ford ?
senzor CO 2 asi težko, měl jsem to rozebrany a je tam jen potenciometr snímající hodnotu podtlaku, na fotce tam nemá nasunutou hadičku
Ospravedlnujem sa mal sy pravdu ale niekde som fakt to čital že toje senzor CO asi to bola poriadna blbost a každému prajem veselé vianoce