vymazání hodnot ŘJ

18 roků 7 měsíců zpět #1 od Anonymní
vymazání hodnot ŘJ vytvořil uživatel Anonymní
mám tipo 1.6 rv 1994 model motoru 835C1.000,měnil jsem vadnou lambda sondu i přední díl výfuku a chtěl jsem vymazat špatné hodnoty ŘJ.Jenže odpojení baterie na 1h,spojeni drátů od baterie a ani odpojení konektoru u ŘJ nic nezměnilo.Totïž po nastartování je chod motoru stejný,očekával jsem nepravidelný chod nebo třeba žvýšený otáčky ale vůbec nic se nezměnilo.Jsou ještě nějaký jiný způsoby jak vymazat ŘJ? dík za rady
david

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 7 měsíců zpět #2 od lubosbrno
Odpověděl lubosbrno pro téma Re: vymazání hodnot ŘJ
Někde jsem tady četl:
Odpojit baterku + dát klíč zapalování do polohy ,,1,, + zapnout světla a nechat to tak přes noc.
Co je na tom pravdy nevím,ale někde se to tady psalo,tak to můžeš vyzkoušet.

Fiat Tipo 1.4 IE r.v.88 - koupil jsem ho teprve 30.8.2005,tak se
prosím nedivte některým otázkám.Učený z nebe nespadl.Za chvíli ho budu mít rok.

18 roků 7 měsíců zpět #3 od Anonymní
Odpověděl Anonymní pro téma Re: vymazání hodnot ŘJ

Někde jsem tady četl:
Odpojit baterku + dát klíč zapalování do polohy ,,1,, + zapnout světla a nechat to tak přes noc.
Co je na tom pravdy nevím,ale někde se to tady psalo,tak to můžeš vyzkoušet.

potom ještě 3x dokola obejít auto na jedný noze a nakonec kopnout do pravého zadního kola :D ,ted vážně ,zkusím to.

Více
18 roků 7 měsíců zpět #4 od lubosbrno
Odpověděl lubosbrno pro téma Re: vymazání hodnot ŘJ
potom ještě 3x dokola obejít auto na jedný noze a nakonec kopnout do pravého zadního kola :D ,ted vážně ,zkusím to.[/quote]

Ne,ne,ne to je špatný postup :!:
Správně je to takhle:potom posadit do auta přítelkyni nebo manželku nebo tchyni,dát jim krajíc chleba,sůl a vodu a přikázat jim aby dokola pořád opakovali - vymaž se,vymaž se,vymaž se a zatím si pěkně v klidu s kamarádama odejít na noční pařbu do oblíbené hospůdky. :lol: :lol: :lol:

Fiat Tipo 1.4 IE r.v.88 - koupil jsem ho teprve 30.8.2005,tak se
prosím nedivte některým otázkám.Učený z nebe nespadl.Za chvíli ho budu mít rok.

18 roků 7 měsíců zpět #5 od Anonymní
Tak co já vím, má se odpojit od baterie minusový pól, teprve potom sundat zásuvku na ŘJ a nechat to tak hodinu, nejlépe třeba celou noc, ale myslím že stačí i půl hodiny. Postup zapojení je přesně opačný, tzn. nejprve zapojit zásuvku na ŘJ a teprve potom zapojit baterii. No a pak bych udělal tzv. "starý start," tzn. zahřát motor tak aby se větrák chlazení spustil alespoń 2krát. Potom odpojit větrák, odpojit minus pól od baterie, počkat zmíněnou půlhodinu, zapojit baterii, zavřít se do auta a BEZ PLYNU nastartovat. Plyn se po celou dobu procesu vůbec nesmí přidávat. Po nastartování se nechá běžet motor 5 minut a vypne se. Nechat 5 minut v klidu, znovu nastartovat, nechat běžet 5 minut, Vypnout na 5 minut a na posled nastartovat a nechat 5 minut Běžet. Během znovunastavení ŘJ, kterému se říká "starý start," se nesmí zapojovat JAKÉKOLI ELEKTRICKÉ spotřebiče a to ani světla, prostě nic, co má co dočinění s el. instalací. Jo nezapomenout zapojit větrák. Ale jěště něco, ŘJ potřebuje dost kilometrů na to, aby si na novou lambdu zvykla. Takže trpělivost... :D

Více
18 roků 7 měsíců zpět #6 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: vymazání hodnot ŘJ
Ja myslim, ze staci jezdit, jezdit a jezdit. Ono si to poradi samo (RJ "nacuca" informace z jednotlivych cidel a pak se ustavi do nejvhodnejsi polohy). Takze don't worry!!!

Více
18 roků 7 měsíců zpět #7 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: vymazání hodnot ŘJ
U těcho ,,starejch,, systémů vstřikování paliva stači prostě odpojit oba póly baterky a pak je o sebe zkrátka šlustnout a máme 101% jistotu že se vše vymazalo :D 8)

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

18 roků 7 měsíců zpět #8 od Anonymní
No, přece jen bych "nešlusoval," ale reději počkal než se to samo vybije a tím i smaže paměť. :!:

Více
18 roků 7 měsíců zpět #9 od Pavel
Neboj nic se nestane :D :!:

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

18 roků 7 měsíců zpět #10 od Anonymní

U těcho ,,starejch,, systémů vstřikování paliva stači prostě odpojit oba póly baterky a pak je o sebe zkrátka šlustnout a máme 101% jistotu že se vše vymazalo :D 8)

vždyt jsem to udělal a vůbec žádná změna.např. nepravidelný chod motoru,zvýšené otáčky prostě nic.Musím zduraznit že existuje více rozdílů než se na první pohled zdá mezi modelama motorů 1.6.Mám bohužel nejnovější model 835C1000 na který jsou nahradní díly 2x-3x dražší než na modely předchozí 15něco.Takže vynulovat ŘJ zřejmě nepůjde tak snadno.
PS např. blbej vzduchovej filtr mě stojí kolem 300kč,na starší model stojí kolem 150Kč,když to na mě vybalil prodavač tak jsem jenom čučel

18 roků 7 měsíců zpět #11 od Anonymní
Mám stejný auto z roku 95 a jde to. :wink:

Více
18 roků 7 měsíců zpět #12 od Pavel

vždyt jsem to udělal a vůbec žádná změna.např. nepravidelný chod motoru,zvýšené otáčky prostě nic.Musím zduraznit že existuje více rozdílů než se na první pohled zdá mezi modelama motorů 1.6.Mám bohužel nejnovější model 835C1000 na který jsou nahradní díly 2x-3x dražší než na modely předchozí 15něco.Takže vynulovat ŘJ zřejmě nepůjde tak snadno.
PS např. blbej vzduchovej filtr mě stojí kolem 300kč,na starší model stojí kolem 150Kč,když to na mě vybalil prodavač tak jsem jenom čučel

No nezapoměň že sou taky nějaká pravidla po rezetu jako třeba nešlapat na plyn a podobně jde o to jakej je to systém. A navíc ŘJ jednotky by si správně MĚLA sama po určité době načíst nové informace tzv. adaptační mapy.

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Více
18 roků 7 měsíců zpět #13 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: vymazání hodnot ŘJ

Souhlasím s Pavlem je to tak!!!

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Vygenerováno za 0.488 sekund