Štartovanie teplého motora
Mám Tipo 1,6 karbec r.v. 90.
Mám nasledovný problém. Keď je motor zohriaty na 90 stupňov nemôžem ho naštartovať. Keď je studený chytí na prvý raz. Skúšal som, či hádže iskru a nič. Z rozdeľovača som odpojil kábel čo ide z indukčnej cievky a žiadna iskra.
Keď je motor studený tak iskru tam perfektne hádže. Inak keď je motor nahodený nie je žiadny problém v jazde.
Prosím pomôžte mi, lebo som z toho hotoví.
Ďakujem
Fiat Tipo 1,6 DGT r.v. 1990 karburátor, najazdené 185.000 km
Fiat Marea Weekend 1,8 HLX r.v. 1998, najazdené 155.000 km
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
A ešte upresním: Do včera to štartovalo aj keď bol motor zohriaty.
Dnes už bolo vonku 20stupňov a keď bol motor zohriaty - neštartuje.
Na 1,6 je zapalování Digiplex 2, a o tom nevím ani zbla...
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Podivej se ze spodu k baterii. Mela by tam byt takova mala (cca 8cm) placata soucastka, ktera ma z obou stran napojeni (konektory). To je ten zapalovaci modul. Ten si zkus promerit.Já tohle zapalování neznám, mám monomotronic. Ale je tady na stránkách celkem dost dobře popsáno, jak která čidla proměřit. No a zítra je sobota...
P.S. Nejsem si 100pro jisty, mas karburator,ale snad to tam mas.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
To bych rád věděl jak může tohle souviset s teplotou motoru.Já bych řek, že to bude čidlo horní úvrati - Hallův snímač.
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
Dnes ráno som naštartoval na prvý krát a prešiel 225 km. Motor bol v chode bez prestania 3,5 hodiny a po vypnutí som to hneď naštartoval a po 10min a znovu po 1 hodine znova bez problémov nabehol. Poobede bolo auto studené a na prvý krát naštartovalo a znova 225 km. Po tejto trase mi vyšla spotreba 6,9 l/100km. Motor bol v chode bez prestania znova 3,5 hodiny a nebol absolútne žiadny problém. Po vypnutí motora som ho znova išiel po 10 min. pretočiť a chytil na prvý krát. Potom som to skúsil asi po 1 hodine a znova bez problémov. Počasie vonku (teplota) bola približne rovnaká ako včera, avšak včera za podobných vonkajších podmienok to ani po 2 hodinách nechytilo. Ja už teraz naozaj neviem v čom môže byť problém? Len mám obavy z toho, že Tipko ma niekde nechá, lebo na žiadny problém som neprišiel. Ak budete niekto mať k tomuto popisu niake bližšie informácie na riešenie uvedeného problému, bol by som veľmi rád, keby sme spoločnými silami našli príčinu nefunkčnosti môjho Tipka.
Dnes som zmeral čidlo otáčiek, ktoré je na zotrvačníku motara a malo hodnotu 862 ohmov, čo by malo byť v poriadku. Potom som motor naštartoval na prvý krát (bol studený). Po jayde asi 10 km bol úplne zohriaty, vypol som ho. po 10 s sa ho snažil naštartovať a vôbec nič.. Len štartér točil a nehádzala indukčná cievka iskru. Zmeral som čidlo otáčiek a nič som nenameral (nekonečný odpor).
Z toho dôvodu usudzujem, že problém bude asi v čidle otáčiek, ale neviem ako nato môže mať vplzv teplota.
Po vychladnutí motora asi po 2 hod. motor nabehol bey problémov.
Už som z toho jeleň.