Spotřeba 2.0 8V

Více
18 roků 5 měsíců zpět #1 od ToLa
Spotřeba 2.0 8V vytvořil uživatel ToLa
Ahoj. Jsem novym majitelem Tempry 2.0, 8V, Cestou z Německa jsem s ní jel 550km a spotřeba byla 7,6litru, při 130kmh a asi hodine popjizdeni v koleni pri rychlosti 0-2kmh :-( Ted je na dani do hromady na Tk atd...

Tak se chci zeptat na co se mam pripravit pri kratsich jizdach do 10km? Kolik Vam to tak zere? Predpokladejme ze budu jezdit jako clovek, tj, moc netocit. Tipuju tak 9-10 litru, je to v realu mozne? Nebo se mam pripravit na horsi?

A jeste. Jakej olej do motoru a kolik ho tam prijde...
Diky za postrehy

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 5 měsíců zpět #2 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Spotřeba 2.0 8V
jezdím se spotřebou stále za 10:) .. at se snazím jak se snažím..muj jezdeckej styl je al ezajímavej..takže pokud nejedu bez plynu, tak to je zas cihla :lol:

pokud si mel 7-8l tak to je krásný...

oleje leju Castrol GTX3 a množství tuším 5,6l...

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
18 roků 5 měsíců zpět #3 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Spotřeba 2.0 8V
ted jsem se dostal na 7,7 ale to jsem jel 20 km na rovince a 80km všichni mě předjížděli jinak tak těch 9 - 10 l

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
18 roků 5 měsíců zpět #4 od Honzák
Odpověděl Honzák pro téma Re: Spotřeba 2.0 8V
Mam Tempru 1.4 r.v.94 a jezdím s ní denně do práce,což je asi 10km tam a zpět-z toho pulka po městě a žere mi tak 9-10litru a je uplně jedno jakej zvolim styl jízdy,nebo jestli je léto/zima,prostě to žere furt stejně.Na delší vzdálensti bych to tipnul na cca 7-8 litru.
myslim, že ti ten dvoulitr nebude žrát víc, páč jestli jsi měl spotřebu na dálnici jakou píšeš tak máš dobrej kousek :wink:

Fiat Tempra 1.4 r.v.94

Více
18 roků 5 měsíců zpět #5 od ToLa
Odpověděl ToLa pro téma Re: Spotřeba 2.0 8V

Mam Tempru 1.4 r.v.94 a jezdím s ní denně do práce,což je asi 10km tam a zpět-z toho pulka po městě a žere mi tak 9-10litru a je uplně jedno jakej zvolim styl jízdy,nebo jestli je léto/zima,prostě to žere furt stejně.Na delší vzdálensti bych to tipnul na cca 7-8 litru.
myslim, že ti ten dvoulitr nebude žrát víc, páč jestli jsi měl spotřebu na dálnici jakou píšeš tak máš dobrej kousek :wink:

Je to po prvnim majiteli (zena rocnik 56), pravidelny servis, no proste Nemecko. Najeto 120 000 cistych, takze mototrove to bdue asi OK...

Jenom jsem se vsiml, na prvnich dvou svickach z leva, pri pohledu ze predu je olej. Cim to muze byt... Tipoval bych tesneni pod ventilovym vickem... Nebo to muze byt necim horsim? Diky pokud vis...

18 roků 5 měsíců zpět #6 od Anonymní
Odpověděl Anonymní pro téma Re: Spotřeba 2.0 8V
no ze vztupuju do debaty. Vlastnim tempru, klasiku 1.6 a at jezdim jak jezdim tech 8l mam pevnych - at to zenu anebo ne, neovlivnim to. a navic do italie pri tech 150, 160 kmh to jelo za 7l, ale je pravda ze ten motor uz ma taky hodne za sebou... :?

Více
18 roků 5 měsíců zpět #7 od Honzák
Ohledně těch svíček nevim,měl jsem to tam taky,ale jak jsem dal nový tak to přestalo,zkus je vymontovat a vyčistit prostor kolem závitu,nebo dát taky nový,ja tam měl prach s olejem a řekl bych že to prostě netěsnilo.
Nevíte někdo jestli má 1.4 a 1.6 stejnou převodovku? mě totiž připadá že u te moji 1.4 to je zpřevodovaný do "lehka" a když to ženu po dálnici 130 tak je to teda celkem dost vytočený a tím pádem to taky žere... :roll:

Fiat Tempra 1.4 r.v.94

Více
18 roků 5 měsíců zpět #8 od Michal
Odpověděl Michal pro téma Re: Spotřeba 2.0 8V
Při lonské cestě do Chorvatska ve 4 lidech spotřeba 6,9, jinak těch 8 až 10 podle stylu jízdy.

Alfa Romeo 75 2,0 T.S 148 hp
Alfa Romeo 155 1,8 T.S 130 hp
minulost :
Fiat Tipo 2,0 8V
Alfa Romeo Giulietta 1,6

Více
18 roků 5 měsíců zpět #9 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Spotřeba 2.0 8V

Při lonské cestě do Chorvatska ve 4 lidech spotřeba 6,9, jinak těch 8 až 10 podle stylu jízdy.

+

tak ze sprintama celkem na 200km spotřeba 8 l no není to super?

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
18 roků 5 měsíců zpět #10 od Michal
Odpověděl Michal pro téma Re: Spotřeba 2.0 8V
Spotřeby 6,9 l na 100 byla dána vcelku konstantní jízdou na 5 po dálnici.Spotřeba 8 až 10 je spotřeba kombinovaná .Kapišto ?

Alfa Romeo 75 2,0 T.S 148 hp
Alfa Romeo 155 1,8 T.S 130 hp
minulost :
Fiat Tipo 2,0 8V
Alfa Romeo Giulietta 1,6

Více
18 roků 5 měsíců zpět #11 od Honzák
A furt mi nikdo neodpověděl ohledně té převodovky :lol:

Fiat Tempra 1.4 r.v.94

Více
18 roků 5 měsíců zpět #12 od ToLa
Odpověděl ToLa pro téma Re: Spotřeba 2.0 8V
Kdyz uz jsme u toho 2.0. 91 Tempra Hledal jsem na motoru nejaky cislo, ale kde nic, tu nic, kde ho najdu? Je asi schovany nekde pod spinou, a cely mototr se me lestit nechce. Diky za radu...

Více
18 roků 5 měsíců zpět #13 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Spotřeba 2.0 8V

Kdyz uz jsme u toho 2.0. 91 Tempra Hledal jsem na motoru nejaky cislo, ale kde nic, tu nic, kde ho najdu? Je asi schovany nekde pod spinou, a cely mototr se me lestit nechce. Diky za radu...

cislo motoru je na bloku na celekm blbym miste - je to schovany pod svodama, na takovy plosce co je pod takovim vikem ze kteryho vede trubka odvetravani bloku...

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Vygenerováno za 2.453 sekund