Cidlo nasavaneho vzduchu

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1 od Shovel
Cidlo nasavaneho vzduchu vytvořil uživatel Shovel
Zdravim...Mam mensi problem, pokud neni motor zahraty na provozni teplotu a je mene nez neco kolem 20°C tak Tipko "zlobi" :) V nejlepsim pripade jen tak trochu skube, ale parkrat se me i stalo ze sem se rozjel a najednou vubec nechtelo jit do otacek az jsem se zastavil na miste a auto chciplo. Kdyz potom nastartuju tak je vsechno ok...Ted kdyz je takovy vedro tak to nic nedela, ale kdyz je zima tak to docela otravuje...Myslim si ze by to mohlo byt cidlo nasavanyho vzduchu, ale nevim to jiste...da se kdyztak sehnat samostatne? Diky

Fiat Tipo 1.4 i.e. AGT, r.v. 1991, najeto přes 145 tis.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #2 od reyen
Odpověděl reyen pro téma Re: Cidlo nasavaneho vzduchu
Tím vzduchem to urcite muže byt..delalo mi to podobny ceky ale pote co sem utesnil airbox docela se to zmenilo...

Více
18 roků 4 měsíců zpět #3 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Cidlo nasavaneho vzduchu

Tím vzduchem to urcite muže byt..delalo mi to podobny ceky ale pote co sem utesnil airbox docela se to zmenilo...

no mě zase dělá to když je motor studený že nastarřtujëš potom to chcípne ksdyž nedáš plyn nastartuješ znova a vše je v pohodě řešil jsem to novým konektorem na čidlo vody půl roku klid a ted je to tu znova výměna konektoru už ted nepomohla to auto když stojí víc jak cca 8 hodin tak to prostě nastartuje na podruhý jinak je vše v pohodě dík za tip na ten air box zkusím to :wink:

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
18 roků 4 měsíců zpět #4 od SKV
Odpověděl SKV pro téma Re: Cidlo nasavaneho vzduchu
Měl jsem něco podobnýho - při studeném motoru to škubalo a myslel jsem si, že je to čidlo vzduchu nebo potenciometr. Na radu kamaráda servisáka /, abych zbytečně moc neutrácel/ jsem si koupil přípravek na čištění karburátorů a vstřikování pod obchodním označením "CARB CLEAN" za 177,- Kč. Sundal jsem filtr a při spuštěném motoru a zvýšených otáčkách jsem nastříkal do sání na klapku a okolo tak, jak je uvedeno v návodu! To, co bylo zakarbonováno kolem klapky i klapka se ihned vyčistilo. Motor šlape jako hodiny! Původně jsem si myslel, že si ze mě servisák kamarád utahuje, ale je to to nejjednodušší od čeho se nechá začít. Přípravky na čištění najdete určitě i pod jiným názvem, ale i pod jinou cenou /až 500,-Kč/!

[/img]

Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km

Více
18 roků 4 měsíců zpět #5 od jirkaR
já mám ale 2.0 tam karbec není a vstřiky se zdají ok ale dík za radu ještě to prověřím

Fiat Tipo

Více
18 roků 4 měsíců zpět #6 od jirkaR

Měl jsem něco podobnýho - při studeném motoru to škubalo a myslel jsem si, že je to čidlo vzduchu nebo potenciometr. Na radu kamaráda servisáka /, abych zbytečně moc neutrácel/ jsem si koupil přípravek na čištění karburátorů a vstřikování pod obchodním označením "CARB CLEAN" za 177,- Kč. Sundal jsem filtr a při spuštěném motoru a zvýšených otáčkách jsem nastříkal do sání na klapku a okolo tak, jak je uvedeno v návodu! To, co bylo zakarbonováno kolem klapky i klapka se ihned vyčistilo. Motor šlape jako hodiny! Původně jsem si myslel, že si ze mě servisák kamarád utahuje, ale je to to nejjednodušší od čeho se nechá začít. Přípravky na čištění najdete určitě i pod jiným názvem, ale i pod jinou cenou /až 500,-Kč/!

jej pardon to asi nepatřilo mě

Fiat Tipo

Více
18 roků 4 měsíců zpět #7 od jirkaR
ted jsem se dozvěděl že by to mohla dělat netěsnost sacího systému motoru napadá píšou tam o výměně těsnění že by mohlo být propálený

Fiat Tipo

Více
18 roků 4 měsíců zpět #8 od Shovel
Odpověděl Shovel pro téma Re: Cidlo nasavaneho vzduchu
to SKV: Diky za radu, to by asi pomohlo, ale uz sem to dal do servisu...Mel sem opet problem se starterem, tak sem mu rekl, at me zkoukne i tohle, takze uvidim zitra co to bylo...sem zvedavej kolik to bude stat :)

Fiat Tipo 1.4 i.e. AGT, r.v. 1991, najeto přes 145 tis.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #9 od crusy
Odpověděl crusy pro téma Re: Cidlo nasavaneho vzduchu

[/img]

Sem z Ústí nad Labem a nemohu ten čistič sehnat.Nemáte nějakou radu,kde zakoupit??Díky.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #10 od SKV
Odpověděl SKV pro téma Re: Cidlo nasavaneho vzduchu
Zkus zavolat na Meteor CR, s.r.o., Ve Žlíbku 1800, Praha 9 , tel. 281921043 /viz zadní strana etikety/, kde tento přípravek v Ústí nad Labem nebo okolí prodávají. Když bude nejhůř, podívám se tady na prodejně a na dobírku Ti jej pošlu!

Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km

Více
18 roků 4 měsíců zpět #11 od jirkaR

no mě zase dělá to když je motor studený že nastarřtujëš potom to chcípne ksdyž nedáš plyn nastartuješ znova a vše je v pohodě řešil jsem to novým konektorem na čidlo vody půl roku klid a ted je to tu znova výměna konektoru už ted nepomohla to auto když stojí víc jak cca 8 hodin tak to prostě nastartuje na podruhý jinak je vše v pohodě dík za tip na ten air box zkusím to :wink:

nevíte čím by to mohlo být?

Fiat Tipo

Více
18 roků 4 měsíců zpět #12 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Cidlo nasavaneho vzduchu
Tak jsem si dneska donesl z prace vycistenou vstrikovaci jednotku. Dal jsem ji do ultrazvuku (do lihu, nechtel jsem to davat do vody) na 30minut. Uvidim, jak se to projevi na chodu motoru. Jeste predtim jsem to zkousel na tlakovku (dusikem) pod vodu, kde jsem taky privadel napeti 12V na kontakty vstrikovace. Mohl jsem videt, ze pres difuzor mi prochazi dusik (je vsak pravdou, ze benzin ma jinou hustotu), takze tam zrejme byly nejake necistoty na dosedacich plochach toho difuzoru. Jeste jsem si nastavoval tlakovy regulator na dany tlak, ale toto nebylo jednoduche - bud udavany tlak v manualu (1.1baru) plati pro vystup z cerpadla, nebo je neco spatne (pruzina je vymackana, netesnost v membrane,coz jsem nepostrehl). Zkusim to nastavit do puvodni polohy, protoze mi to ukazovalo okolo 0.3 baru a uz to propoustelo lih skrz.
Zitra nebo v nedeli to zkusim prehodit na auto, pokud to bude dobre, tak to stejne udelam i na te nahradni vstrikovacce-do zasoby :idea:

Vygenerováno za 1.219 sekund