Žere olej

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1 od Tkevlar
Žere olej vytvořil uživatel Tkevlar
Je to hrozný žrout. Si klidně veme litr za 700km. Coz je fakt hodne. Kde mám hledat chybu? Bylo mi receno ze by to mohli byt simerinky na ventilech. Kolik stoji tak oprava?

Alfa Romeo 156 1.9JTD
Alfa Romeo 155 1.8TS (bohužel motor KO)
ex.Tipo 1.7D

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #2 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Žere olej

Je to hrozný žrout. Si klidně veme litr za 700km. Coz je fakt hodne. Kde mám hledat chybu? Bylo mi receno ze by to mohli byt simerinky na ventilech. Kolik stoji tak oprava?

A nebo taky pistni krouzky. Kolik to stoji, to bude taky prekvapeni, davam si merit tlaky a pokud jsou nizke tak se bude muset nechavat frezovat hlava vcetne sede ventilu.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #3 od Tkevlar
Odpověděl Tkevlar pro téma Re: Žere olej
Hmm tak jsem se dozvedel ze to budou opravdu pistni krouzky. Jen ty krouzky stoji 2500,- plus more prace. Ja uz to snad nebudu resit. Budu lit nejaky mineral olej za par korun a prdim na to. HNUS

Alfa Romeo 156 1.9JTD
ex.Tipo 1.7D

Více
18 roků 4 měsíců zpět #4 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Žere olej
to je docela dost dvě nádrže na litr oleje to snad nežere ani trabant tolik :lol:

Více
18 roků 4 měsíců zpět #5 od Tkevlar
700km dam na 3/4 jedne nadrze :) Ale to je mimo soudek.
Jeste jsem se dozvedel ze nektery starsi auta si vemou klidne i litr na 100km. Jsem na servismana cumel ja buk, kdyz mi to rekl. Si nedovedu predstavit, abych s sebou vozil kanystr oleje a kazdych 100km doleval.
Ale asi jsem si to zpusobil sam, pac jsem nevedel co tam bylo za olej. A ted jsem tam dal polosyntetiku a zaclo to zrat :(

Alfa Romeo 156 1.9JTD
ex.Tipo 1.7D

Více
18 roků 4 měsíců zpět #6 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Žere olej
nevim pro mě je tahle spotřeba oleje celekem přijatelná:) mam totiž větší a jde mi to všechno přes simerinky kolem ventilů - příjemnej modročernej (černej proto že to mam nakrmeny benzinem..) kouř , když tomu naložim.. při klidný jízdě ani obláček.... takže někdy až to bude rozvrtaný tak hlava dolu, oprava a úprava sedel a ventilů , nový simerinky, trochu hrábnu do do kanálů a parohů, nasadím svody, snížim hlavu.. a jeduuu...pak až zaklepe spodek, tak si pohraju s vyváženm a odlehčením:)

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

• TripleX
18 roků 4 měsíců zpět #7 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Tecie...
No mne to zerie tiez dost ale pravdepodobne motor ani kvapku ale zial slizi mi to okolo niekde prevodovky je tam nejaky asi simering alebo nieco take ale zial uz to nebudem rozhadzovat to by musela ist dole prevodovka a mozno aj motor a to uz nie...

Více
18 roků 4 měsíců zpět #8 od klidek
Odpověděl klidek pro téma Re: Žere olej

700km dam na 3/4 jedne nadrze :) Ale to je mimo soudek.
Jeste jsem se dozvedel ze nektery starsi auta si vemou klidne i litr na 100km. Jsem na servismana cumel ja buk, kdyz mi to rekl. Si nedovedu predstavit, abych s sebou vozil kanystr oleje a kazdych 100km doleval.
Ale asi jsem si to zpusobil sam, pac jsem nevedel co tam bylo za olej. A ted jsem tam dal polosyntetiku a zaclo to zrat :(

nestačilo by raději urychleně olej vypustit a dát tam 15w 40
jinak ja nepoznávam žádny ubytek pořad se to drží horní rysky
ale někde jsem četl že pokud člověk jezdí s friťakem tak začne ten olej přibývat ..... :roll:

TIPO 1.1
ABARTH 500 ESSEESSE
MERCEDES VITO
TIPO 1.7 D přestavba na olej - EXITUS
TIPO 1.6 8V na díly - EXITUS

Více
18 roků 4 měsíců zpět #9 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Žere olej
Presne ako pise Tkevlar. Predpokladam, ze mas TD a v tom bol urcite 15W40.
Vizualne skontroluj motor, ci ti niekde nepresakuje olej mimo motor. Rado to tecie okolo tesnenia vane.
Najskor skus vymenit len simeringy, tie sa daju vymenit aj bez toho aby isla dole hlava. Mne to zerie ako tebe, ale presakuje to kade sa da.
A este sa hovori, ze cim zivsi motor tym viac zerie oleja. V nedelu som ho skusal a este stale sa da kazda rychlost vytocit do cerveneho (okrem 5) :twisted:

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 4 měsíců zpět #10 od Tkevlar
Mam jen 1.7D. Kdyby to nekde prosakovalo tak by to bylo videt pod autem.

Alfa Romeo 156 1.9JTD
ex.Tipo 1.7D

Více
18 roků 4 měsíců zpět #11 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Žere olej

Hmm tak jsem se dozvedel ze to budou opravdu pistni krouzky. Jen ty krouzky stoji 2500,- plus more prace. Ja uz to snad nebudu resit. Budu lit nejaky mineral olej za par korun a prdim na to. HNUS

Kde jsi vzal tu cenu kroužků? Nedávno jsem dělal celý motor a dal jsem za kroužky 1200. Jsou to Getze. :? A jak jsi poznal, že to bude v kroužkách? Ta spotřeba mi přijde trochu moc na kroužky. Spš bych to tipoval na gufera ventilů, nebo ti někde teče.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
18 roků 4 měsíců zpět #12 od Tkevlar
Cenu krouzku mi rekl jeden chlapik u ktereho jsem si nechal repasovat cerpadlo. Za ty uz lepsi cca 2500,-
No a ze to jsou krouzky. Bylo mi receno ze cim vic to fouka z hadice odvetrani klikove hridele tim vic to zere olej. pac ty krouzky uz nejsou idealni.
Pote mi bylo receno ze je to vzduchovym filtrem, ten jsem vymenil a je to stejne.
Kazdy nazor mi rikal nekdo jiny. A ten co rikal ty krouzky je na Fiaty dobry a zkuseny.

Alfa Romeo 156 1.9JTD
ex.Tipo 1.7D

Více
18 roků 4 měsíců zpět #13 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Žere olej

Cenu krouzku mi rekl jeden chlapik u ktereho jsem si nechal repasovat cerpadlo. Za ty uz lepsi cca 2500,-
No a ze to jsou krouzky. Bylo mi receno ze cim vic to fouka z hadice odvetrani klikove hridele tim vic to zere olej. pac ty krouzky uz nejsou idealni.
Pote mi bylo receno ze je to vzduchovym filtrem, ten jsem vymenil a je to stejne.
Kazdy nazor mi rikal nekdo jiny. A ten co rikal ty krouzky je na Fiaty dobry a zkuseny.

Neuvědomil jsem si, že máš Diesla. Pak ta cena kroužků je možná správná. Mám kroužky Getze, což jsou německé a celkem kvalitní.
To že ti dýchá motor by mělo být normální, ale jen do určité míry :(
Tak doufám, že to budeš mít O.K. :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Vygenerováno za 0.433 sekund