problem
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!
bmw 530i V8 www.ms-auto.cz
bmw 530i V8 www.ms-auto.cz
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti
Neřešte geometrie, píše, že to dělá za deště ve 110 až 120 km/hod, to jsou jednoznačně pneu. Celkem pravidelně zjišťuješ, jak funguje aquaplaning. Buď máš sjetý vzorek nebo tvé pneu nejsou moc vhodné do vody. Na Fordu máme teď přední gumy s asi 2 mm vzorkem a na vodě si netroufám jet víc než 100 km/hod, úplně to plave. A ten prokluz do kopce mi dělal i na náklaďáku, jedu si na tempomat 90 do kopce a najednou se mohlo auto zbláznit, tempomat ubíral, přibíral, ubíral, přibíral, zadek tancoval,...
Nechci radit, ale jsem stejneho nazoru. Mam uz taky dost sjety gumy a taktez si netroufnu jet za deste vic jak 100km/h. Je to celkem neprijemne kdyz to takhle ujizdi. Chce to nejake nove gumy s poradnym vzorkem, aby to dobre odvodnovalo. Ale mit taky ty penizky na to.....
Fiat Tipo 1.4 i.e., 51kW, r.v.91
Fiat Tempra combi 2.0 i.e 83KW, r.v. 1991 v plný výbavě
No prave, ze to muze byt i tim. Kazdy typ pneu ma dle smesi ruzne vlastnosti adheze pri ruznych podminkach (dest, sucho, snih, ...) a take ruzne stupne oteruvzdornosti. Napis co to mas za pneu.No jo..ale ja ty letni gumy mam 2. sezonu a vzorek tam jeste je dobrej..ale sou to ty nejlevnejsi gumy co sem nasel..muze to byt tim ze sou nekvalitni?je to fakt vodrzku pri desti..ted jezdim max 90km/h.A stejne to lita..
Osobne jsem si vybiral pneu dle pomeru cena-vykon (sledoval jsem oteruvzdornost s chovanim pri ruznych podminkach a take cenu). Vyhral to Michelin, zatim jsem spokojeny, deklaruji nejakych 60tis, tak jsem zvedavy... (pro info - cena 1450Kc/ks 175/65R14).
Jeste mne napadlo, mas opravdu vsechno v poradku s napravou? Vule jsou v ramci toleranci, dobre utazene kola, dobre nafoukane pneu, ...apod?
Já třeba jezdím na zimákách se vzorkem cca 1.6-2mm A aby toho nebylo málo tak každá od jiné značky, ale stejný vzorek. Na to ježdění po městě to stačí. Doufám, že fora nepročítají nějací policté
Ale k tématu i když mám takové pneu tak mi to neudělá takové věci jako tobě na vodě.
Alfa Romeo 156 1.9JTD
Alfa Romeo 155 1.8TS (bohužel motor KO)
ex.Tipo 1.7D