-
Fórum
-
Technické fórum
-
MOTORY - benzín
-
Motor vysoke otacky a hada se
18 roků 6 měsíců zpět #1
od sega
Zaderc,mam problem: zacalo to tim,ze jsem mel po startu vysoke otacky...no a ted se mi to hada a vysoke otacky to ma asi porad. Mel jsem vyndany krokomotor volnobeznych otacek. Nevim jestli je funkcni. Poradte co by to mohlo byt.
Fiat tipo 1,6 DOHC 66kW r.v.90
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
18 roků 6 měsíců zpět #2
od temprař
Kolik ti to točí. Zkus zkontrolovat,jestli ti to nenasává falešnej vzduch.
Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
18 roků 6 měsíců zpět #3
od sega
A kde by ho to melo nasavat??? Je zajimavy,ze mi to cuka az ted...Pred tim byli jen vysoke otacky...
18 roků 6 měsíců zpět #4
od temprař
Zkontroluj propojovací hadičky všech čidel a snímačů zda nejsou ztvrdlý anebo děravý. Měl jsem to u svého dvoulitru a výměna hadiček částečně pomohla.
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
18 roků 6 měsíců zpět #5
od sega
Kolik to toci nevim, nemam otackomer...Ale kdyz jsem treba jel na petku tak jsem pomalu nemusel ani slapat na plyn a jelo to docela dobre...
18 roků 6 měsíců zpět #6
od temprař
Zkus prohlédnout i plynové lanko,jestli ho nemáš v nějaké části bovdeno zaseknuté.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
18 roků 6 měsíců zpět #7
od sega
to uz jsem prohlizel...zkusim jeste prostriknout ty kontakty...
18 roků 6 měsíců zpět #8
od Italymanik
Krokový motorek volnoběžných otáček má dvě vinutí. Pokud máš možnost, zkus změřit na konektorech motorku jaký odpory ty vinutí májí. V mém případě (Fiat Tipo 1,6 DGT, r.v. 1990) měly 52ohm a 54ohm, nevím jestli v ostatních typech je použit stejný motorek. Já měl jedno vinutí zkratované uvnitř motorku na kostru (odřený lak). Rozebrání motorky spočívá v odvrtání tří števnů po obvodu odšroubování sedla a vysunutí ale pozor je to hrozně mrňavý! Rádo se to přethrne. Zde ho mám vyfocené:
www.lestinka.unas.cz/tipo/soucast2.jpg ty šroubky jsou míst šteftů. Vyzkoušet ho můžeš tak že ho vyšroubuješ, připojíš kabel a otočíš klíčkem, mělo by zajet, když zapalování vypneš díky pružině by mělo vyjet do krajní polohy(pozor aby nevystřelilo!)
Fiat Tipo 1,6 DGT, r.v. 1990, 190 000km
18 roků 6 měsíců zpět #9
od sega
no ja jsem to zkousel...a prave mi to vystrelilo...pak jsem tam zkurvil ty drazky,ale znamej mi udelal novy...takze to tam nema drzet.Myslim vzdycky zajet,a pri vypnuti vyjet zajet. Muze to vystrelit,ze.. Zkus mi popsat jak to tam funguje. Nejspis se to tam o neco zasekava,ze jo...
18 roků 6 měsíců zpět #10
od Augustin
no ja jsem to zkousel...a prave mi to vystrelilo...pak jsem tam zkurvil ty drazky,ale znamej mi udelal novy...takze to tam nema drzet.Myslim vzdycky zajet,a pri vypnuti vyjet zajet. Muze to vystrelit,ze.. Zkus mi popsat jak to tam funguje. Nejspis se to tam o neco zasekava,ze jo...
No a prave proto to muze netesnit a neuzavira to ten obtokovy kanal (falesny vzduch) pro vzduch (regulace volnobehu) - kdyz se to zasekava, tak to nepracuje spravne.
18 roků 6 měsíců zpět #11
od sega
Ne zasekava...mysles jsem ze to tam jezdi a kdyz je to tam ve vnitr,tak to dolehne,uzavre a vraci se to zpet,ne??Vevnitr to nemuze vystrelit...
18 roků 6 měsíců zpět #12
od Augustin
Ne zasekava...mysles jsem ze to tam jezdi a kdyz je to tam ve vnitr,tak to dolehne,uzavre a vraci se to zpet,ne??Vevnitr to nemuze vystrelit...
Asi si nerozumime. Jedna se o to, ze ten kuzelovy cep doseda do kuzelove plochy toho obtok. kanalu a tim padem se uzavre. Pokud se stane, ze se ta hridelka vzprici, tak ne zcela uzavira ten kanal a proudi tudy vzduch. Vystrelit to nemuze to mas pravdu, ale muze to nedosednout.
18 roků 6 měsíců zpět #13
od sega
Takze nezjistim, jestli tam ten krokomotor funguje spravne nebo ne. Kdyz ho mam vyndanej,tak pri zapnuti zapalovani kousek zajede. Po vypnuti zapalovani povyjede a zajede. bych to udelal vicekrat, tak mi ten cep vystreli...to je v poradku???
18 roků 6 měsíců zpět #14
od sega
Tak problem ODSTRANEN,opravdu to bylo cidlo teploty chladici kapaliny. I to ze to slo na tri valce. Asi si to jednotka nejak rozmrdala sama.Diky vsem za prispevky...
-
Fórum
-
Technické fórum
-
MOTORY - benzín
-
Vygenerováno za 0.069 sekund