Oprava čidla teploty, kod číslo 25?
- Italymanik
- Autor tématu
Ihned po namontování jsem odpojil baterii aby se "vynulovyla" jednotka. Bylo mi jasné, že auto potom bude trošku cukat. Cca po 2km začal fungovat volnoběh a se znatelně nižšíma otáčkama, ale při sešlápnutí plynu se auto dusilo. Cca po 5km se opět rozsvítila kontrolka vstřikování, dojel jsem domů a vyblikl kód. K mému údivu se jednalo o 25, předtím mi blikalo 23. 25ka odpovídá také čidlu teploty vzduchu, proto bych potřeboval poradit o jaké čidlo se jedná, kde se nachází.... je zajímavé, že se to stalo zničeho nic. Přičemž jednotku jsem v minulosti "nuloval"několikrát a pokáždé hlásila 23.
Prosím, prosím a předem děkuju za rady
Fiat Tipo 1,6 DGT, r.v. 1990, 190 000km
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Fiat tipo 1,6 DOHC 66kW r.v.90
Fiat tipo 1,6 DOHC 66kW r.v.90
andreapipo
Fiat TIPO 1.4 DGT cat. i.e., r. v. 1990, 185.000 km, 6,9
l/100 km.
- Italymanik
- Autor tématu
Oprava spočívá v tom, že se součástka (termistor) nahradí novým jehož cena je zanedbatelná. Jde jen o to rozdělat to a vyměnit. Nechá se koupit například na www.gme.cz Když se odpojí baterka tak se vynuluje jednotka, ale nic závažného se nestane protože se velmi rychle přizpůsobí. Je velice chytrá :)
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
- Italymanik
- Autor tématu
1.6ie 93"
Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
- Italymanik
- Autor tématu
2All: Toto se da aplikovat pouze a vyhradne na DOHC se vstrikem SPI GM (system MULTEC, nikoliv BOSCH). Takze ani vyblikavani kodu neni dobre.
Tech 9,5Kc je cena toho termistoru...ja ten 15K kupoval za 13Kc, a je funkcni bez zavad.
- Italymanik
- Autor tématu
pokud říkáš že tam má být alespoň 15K tak mohu požít tento: www.gme.cz/index.php?action=detail&s...=&pict=&jaz=
? A prosímtě poraď mi jak zjistím, jaký systém vstřikování mám? BOSCH určitě nemám:) A ještě jedna věc.... co je to za spínač který je umístěný na tělese termostatu? Za studena vede, za tepla nevede?
- Italymanik
- Autor tématu
Ja to kupoval tady www.ezk.cz/termistory.htm - je to ten typ TER640.2Augustin: Ano zni to logicky. Někde v příspěvkách jsem objevil hodnotu 2k2 konkrétně se jedná o tento termistor: www.gme.cz/index.php?action=detail&s...=&pict=&jaz=
pokud říkáš že tam má být alespoň 15K tak mohu požít tento: www.gme.cz/index.php?action=detail&s...=&pict=&jaz=
? A prosímtě poraď mi jak zjistím, jaký systém vstřikování mám? BOSCH určitě nemám:) A ještě jedna věc.... co je to za spínač který je umístěný na tělese termostatu? Za studena vede, za tepla nevede?
Jinak neni to Weber, ale GM (mas to uvedeno na vrchni strane vstrik.trysky-pod tou gumovou krytkou).
- Italymanik
- Autor tématu