vzduchovi filtr

Více
18 roků 2 měsíců zpět #1 od tommy
vzduchovi filtr vytvořil uživatel tommy
nevite nekdo jak ma byt velky vzduchovi filtr na 1,4ie 1991
mam tam asi 8,5-23,5-5
pry tam ma byt vetsi

1.6ie 93"

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #2 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: vzduchovi filtr
Tak to ti jistě moc neporadím, ale co se stalo mě -
jdu si tahle koupit takové běžné věci co se mnění jako olej, olejový filtr, vzduchový filtr,benzínový filtr, rozvodový řemen a napínací klatku vše sem nakoupil cca asi za 1200,- nicméně zatím pasoval jen vzducháč :D
Benzínovej filtr má jiné nasazení na hadičky není to takové klasické na dotažení tou sponou, ale na jakési rychlospojky!!! tak že nešel vymněnit :evil:
No a dneska výmněna oleje vše šlo dobře až do doby než sem chtěl nasadit novej olejový filtr. Už na první pohled mi nějak podle oka neseděli rozměry těch závití a taky že ne :evil: . Výsledek je ten že mám auta na zahradě bez oleje a filtr jak to tak vypadá tak je z Bravy :o

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
18 roků 2 měsíců zpět #3 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: vzduchovi filtr
Na 1,4ku jsou dva typy závitů na olejový filtr, Klasická M14 a pak UNF, každý má jiné stoupání. Bohužel se mi stala nepříjemnost při výměně jsem tam dal jinej a pak jsem ho vyrazil a šel do háje kompet nový olej. O té doby na to dávám bacha!!! Vzduchvý filtr jsem kupoval jednou (a taky naposled) a neměl jsem problém. Neljépe je vyndat tu součást a jít podle ní koupit jinou. Jo a kupuju to přímo ve fiatu a ještě mi nedodali nic špatného, kromě olejového a to zmršil mechanik, když mi při první výměně dal špatnej a ten tam bez problémů vydržel 10tkm, koupil jsem stejnej a bylo vymalováno...

Více
18 roků 2 měsíců zpět #4 od Zemca
Odpověděl Zemca pro téma Re: vzduchovi filtr
Na 1,9ku jsou taky 2 typy olejovýho filtru. Naštěstí jsem při výměně trefil ten správnej...

Více
18 roků 2 měsíců zpět #5 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: vzduchovi filtr
Ja pri kupe dielov zadavam obsah a vykon motora, rok vyroby, malokeby (raz) cislo motora a este sa mi nestalo, ze byto nesedelo.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 2 měsíců zpět #6 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: vzduchovi filtr
to jo,filtry me sedej,jen mi tvrdi ve fiatu,ze ten vzducovej co tam mam tak ze se daval na1,4 do 89, a ja mam 91 a tam ma byt prej
vetsi,ze by mi to i lepe jelo

1.6ie 93"

Více
18 roků 2 měsíců zpět #7 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: vzduchovi filtr
mne zatim sedly uplne vsechny filtry - vzduchovej, olejovej, palivovej. Takze v pohode a ani me nenapadlo, ze by jich bylo vic typu do 1.9TD

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
18 roků 2 měsíců zpět #8 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: vzduchovi filtr
Zlate naftaky.. :lol: :lol: :lol:

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 2 měsíců zpět #9 od andreapipo
Odpověděl andreapipo pro téma vzduchový filtr
Teď jsem ho měnil, celý, nejen vložku. Jsou dva typy filtrů, jeden má vývod pro sání horkého vzduchu od výfukového potrubí kolmo dolů, ten jsem měl původně já, druhý má tento vývod vodorovně směrem dozadu, ten mi prodali. Úprava nebyl problém. Vložky do vzduchového filtru jsou také dvě, jedna je široká, tu mi prodali nejdříve, druhá je úzká, poloviční, tu tam mám. Prodali mi špatnou přesto, že jsem jim řekl obsah motoru, typ vozu i rok výroby, někde prostě maj blbý katalogy a jinou vložku vzduchovýho filtru v nich nenajdou. Ve fiaťácký prodejně ale hned věděli o čem mluvím a dali mi tu správnou. Jenže teď mám dvě, protože v tom novým vzduchovým filtru už jedna vložka byla. Tu širokou jsem naštěstí mohl vrátit a vrátili mi prachy. :)

andreapipo
Fiat TIPO 1.4 DGT cat. i.e., r. v. 1990, 185.000 km, 6,9
l/100 km.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #10 od michal_tipar
katalogy nemusí být blbý, mohly se v tom roce 90 montovat dva souběžné typy motorů. Podobně to je u ročníku 93, kdy se měnilo spousta komponent. Pokud máš tenhle problém tak pomůže mít číslo kastle (pokud s tím někdo nedělal nějaký brikule s převařováním), nebo číslo motoru podle něj se to dohledá přesně.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #11 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: vzduchovi filtr
Hle chlapi a po kolik km tak měníte vzduchovej filtr???
A olej tam po 10 000kkm?? Vše benzín

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
18 roků 2 měsíců zpět #12 od michal_tipar
olej 10tkm a vzduchový když je viditelně hodne špinavý (zatím jednou od koupení)...

Vygenerováno za 0.463 sekund