Altrenátor

Více
18 roků 2 měsíců zpět #1 od temprař
Altrenátor vytvořil uživatel temprař
potřeboval bych poradit. Mám podezření na špatná ložiska v alternátoru. Po nastartování jakoby píská. Ale nevím určitě jestli jsou to ložiska altíku. Chtěl bych jsem se tedy zeptat na to,jestli by bylo možné na chvíli nastartovat motor bez alternátoru ( oddělat od něj řemen ) abych zjistil, jestli jsou špatná jeho ložiska nebo něčeho jiného. :evil:

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #2 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Altrenátor
jo mělo by to jít bez problémů, jen to nevydrží dlouho, docela se vybíjí baterka...

Více
18 roků 2 měsíců zpět #3 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: Altrenátor
Nepokazí se tím něco. Třeba ŘJ nízkým napětím?

mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
18 roků 2 měsíců zpět #4 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Altrenátor
nic tím odpojením elektronicky nepokazíš..jen můžeš uvařit motor, protože se nebude točit pumpa....

bez dobíjení a se světlama jsem ujel cca 100km.. takže nevím jestli se tolik baterka vybíjí....

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
18 roků 2 měsíců zpět #5 od temprař
po jaké době se ten motor může přehřát. Budu ho mít nastartovaný jen na volnoběh.

I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
18 roků 2 měsíců zpět #6 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Altrenátor

po jaké době se ten motor může přehřát. Budu ho mít nastartovaný jen na volnoběh.

uvidíš na teploměru....

pokud to budeš dělat na studeným motoru, tak myslím že přehřátí moc nehrozí- vem si jak dlouho jedeš na malej chladící okruh (což je skoro podobnej případ jako kdyby nefungovala pumpa) než s emotor zahřeja aby otevřel termosta..trochu tomu můžeš pomáhat topením, ale bez baterky dlouho nevydržíš....

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
18 roků 2 měsíců zpět #7 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Altrenátor
Podla mna je jednoduchsie dat dole remen a zahybat rotorom, ked ma volu, tak su to loziska. Alebo roztocit altik naprazdno a ked su loziska OK, tak by sa mal tocit ticho.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 2 měsíců zpět #8 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Altrenátor
na vyzkoušení ložisek to rozhodně stačí, nebudeš je přece zkoušet půl hodiny :)

Více
18 roků 1 měsíc zpět #9 od Libor2
Odpověděl Libor2 pro téma Altrenátor
Zdar ,minulý týden jsem řešil stejný problém na Tipu 1.4 ie.Auto je po výměně rozv.řemene a nap . kladky,a stále tam po zahřátí něco kvičí nebo bručí-tak jsem vyměnil 2 ložiska v altíku(byly k.o-obvzlášt to menšíí u kartáčů),a vyměnil jsem i ložisko v napínací kladce-všechny 3 dohromady za218 kč ,a zvuk pískavý ustal,ale kolem 2000otáček se pořád ozývá bručivý středně hluboký zvuk.Tak nevím-bud to dělá 4drážkový klínák,který je 2 r. starý a zevnitř má malé kolmé praskliny,nebo nevím.Možná klik.hřídel a kolo co pohání rozv.řemen,nebo kolo co pohání olej čerpadlo,..Napište co si o tom myslíte.Libor2

Více
18 roků 1 měsíc zpět #10 od temprař

Zdar ,minulý týden jsem řešil stejný problém na Tipu 1.4 ie.Auto je po výměně rozv.řemene a nap . kladky,a stále tam po zahřátí něco kvičí nebo bručí-tak jsem vyměnil 2 ložiska v altíku(byly k.o-obvzlášt to menšíí u kartáčů),a vyměnil jsem i ložisko v napínací kladce-všechny 3 dohromady za218 kč ,a zvuk pískavý ustal,ale kolem 2000otáček se pořád ozývá bručivý středně hluboký zvuk.Tak nevím-bud to dělá 4drážkový klínák,který je 2 r. starý a zevnitř má malé kolmé praskliny,nebo nevím.Možná klik.hřídel a kolo co pohání rozv.řemen,nebo kolo co pohání olej čerpadlo,..Napište co si o tom myslíte.Libor2

Mám sice 2.0 a ne 1.4 ale při studeným ale i prohřátým motoru mi též něco píská. Dle časáku - viz odkaz zemca.xf.cz/index_soubory/savy/clanky.htm
stačí si jen přečíst píšou že je to řemen a je to těžko odstranitelný nedostatek vozu.

I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 10 měsíců zpět #11 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Altrenátor
Tak jsem našel něco, o čem přemýšlím i já :D Po výměně rozvoďáku a napínací kladky, slyším z motor. prostoru podivný hučení - těžko popsatelné. Je to asi altík, ale před tím to nevydávalo žádné zvuky, před výměnou. Především to dělá na volnoběh, takový pravidelný zvuk, jakokdyž to přejíždí přes spoj toho pryžového rozvodu , tak nevím. Na jízdě nepozoruji žádné změny,ale jen by mě zajímalo, co by to mohlo způsobovat. Jak jsem si četl toto téma, jsem si na to vzpomněl :wink:

to temprař: chtěl sjem zkouknout odkaz, bohužel nějak se nedaří, škoda no :(

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Vygenerováno za 0.481 sekund