Topení
Díky za pomoc.
2x Tipo 1.6 DGT DOHC 90´ & 1x Croma 2.0 Turbo i.e. 89´
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
A kde ho prosím najdu, nejak to netopí a zima se blíží, tak bude problém asi tam.... Dííky.
Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km
Pokud je:
1) teply - ovladani klapky je k.o. a pak
A) v lepsim pripade staci pouze vrtak do osy klapky sroub a tim aretovat jeji polohu pri otaceni
v horsim pripade je nutno rozdelat celou palubovku, vytahnout stredovy modul, rozmontovat, spravit klapku nebo vymenit ji a cele smontovat - muj pripad, hral jsem si s tim cca dve odpoledne
2) studeny - ventil je pokazeny a staci jej demontovat a vymenit. Je namontovan u tepl. vymeniku.
Takze muzes si hrat
Tak bohuzel Ti musim sdelit, ze budes mit stejny problem jako ja. Ulomene ovladani klapky, ktera ovlada vzduch proudici bud skrz tepelny vymenik s teplou vodou (vzduch se ohriva-fouka teply) nebo mimo nej/ni (studeny vzduch). To ovladani je spojeno s tim ventilem. Zda je ovladani klapky ulomene poznas tak, ze kdyz ovladacem na palubce nastavis teplotu (cervena), tak musis po chvilce poznat zda v oblasti plynoveho pedalu je tepl.vymenik teply, nebo studeny.
Pokud je:
A) v lepsim pripade staci pouze vrtak do osy klapky sroub a tim aretovat jeji polohu pri otaceni
v horsim pripade je nutno rozdelat celou palubovku, vytahnout stredovy modul, rozmontovat, spravit klapku nebo vymenit ji a cele smontovat - muj pripad, hral jsem si s tim cca dve odpoledne
2) studeny - ventil je pokazeny a staci jej demontovat a vymenit. Je namontovan u tepl. vymeniku.
Takze muzes si hrat
Takže Augustine dík nebo nedík za radu. Dnes jsem si hrál!!! čep tý zku*vený klapky je utrženej a to kvůly tomu ventilu topení - ten je nějak zaseklej a nastálo otevřenej a tudíš to přepákování působilo velkou silou na ten čep,kterým se ovládá ta klapka topení a proto to ruplo.
Topení je už komplet z auta venku (docela prdel) už ho mám i vejpůl, ale hlavně kde sehnat tu klapku a ventil?? A hlavně za kolik?? Zatim dííky.
Ja jsem to nejak neresil. Mel jsem nahradni klapku z meho bouraneho auta, takze jsem to jen vymenil. Ten ventil byl v pohode. Co na nem mas pokazene? Vzdyt to je jen takovy kohout, ktery otevira/zavira privod vody???Tak bohuzel Ti musim sdelit, ze budes mit stejny problem jako ja. Ulomene ovladani klapky, ktera ovlada vzduch proudici bud skrz tepelny vymenik s teplou vodou (vzduch se ohriva-fouka teply) nebo mimo nej/ni (studeny vzduch). To ovladani je spojeno s tim ventilem. Zda je ovladani klapky ulomene poznas tak, ze kdyz ovladacem na palubce nastavis teplotu (cervena), tak musis po chvilce poznat zda v oblasti plynoveho pedalu je tepl.vymenik teply, nebo studeny.
Pokud je:
Takze muzes si hrat
Takže Augustine dík nebo nedík za radu. Dnes jsem si hrál!!! čep tý zku*vený klapky je utrženej a to kvůly tomu ventilu topení - ten je nějak zaseklej a nastálo otevřenej a tudíš to přepákování působilo velkou silou na ten čep,kterým se ovládá ta klapka topení a proto to ruplo.
Topení je už komplet z auta venku (docela prdel) už ho mám i vejpůl, ale hlavně kde sehnat tu klapku a ventil?? A hlavně za kolik?? Zatim dííky.