Topení

Více
18 roků 2 měsíců zpět #1 od kimik
Topení vytvořil uživatel kimik
Ještě jeden dotázek, má Tipo 1.6 DGT DOHC nejaký ventil topení? Já na Cromě 2.0 Turbo ventil nemám - je to na přímo. Jen ovládám klapku, která pouští buť teplý nebo studený vzduch. U toho Tipa co má přítelkyně se mi to jeví taky tak...
Díky za pomoc.

2x Tipo 1.6 DGT DOHC 90´ & 1x Croma 2.0 Turbo i.e. 89´

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #2 od SKV
Odpověděl SKV pro téma Re: Topení
Tipa mají ventil!

Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km

Více
18 roků 2 měsíců zpět #3 od Vlastík
Odpověděl Vlastík pro téma Re: Topení
ANO ANO ten ventil je propojený táhlem s tou klapkou jak píšeš :D

Více
18 roků 2 měsíců zpět #4 od kimik
Odpověděl kimik pro téma Re: Topení
A sakra 8O To je complication... :lol:
A kde ho prosím najdu, nejak to netopí a zima se blíží, tak bude problém asi tam.... Dííky.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #5 od SKV
Odpověděl SKV pro téma Re: Topení
Pod volantem je tuším na čtyřech šroubech přišroubováno pokračování /nevím odborný termín/ palubovky. To sundáš a vpravo na Tebe kouká ventil i stáhly obslužné jednotky. Je docela možné, že ventil funguje, ale je špatně nastavena klapka horkého vzduchu. Zkus zavřít topení, natočit motor a až se voda ohřeje, topení otevři. Pod palubovkou ze stěny od motoru /u podlahy/ jsou hadice topení. Šáhni na ně a uvidíš, jestli se obě zahřejí. Pokud ano, voda prochází a je buď špatně nastavená klapka horkého vzduchu /v Tvém případě asi ano, když vůbec netopí/ nebo zarostlý výměník topení. Pokud zůstanou trubky studené, je topení přicpáno nebo neotvírá ventil.

Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km

Více
18 roků 2 měsíců zpět #6 od kimik
Dííky za info. Pudu se na to mrknout a sem zvědavej čím to bude.Pak dám vědět...

Více
18 roků 2 měsíců zpět #7 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Topení
Tak bohuzel Ti musim sdelit, ze budes mit stejny problem jako ja. Ulomene ovladani klapky, ktera ovlada vzduch proudici bud skrz tepelny vymenik s teplou vodou (vzduch se ohriva-fouka teply) nebo mimo nej/ni (studeny vzduch). To ovladani je spojeno s tim ventilem. Zda je ovladani klapky ulomene poznas tak, ze kdyz ovladacem na palubce nastavis teplotu (cervena), tak musis po chvilce poznat zda v oblasti plynoveho pedalu je tepl.vymenik teply, nebo studeny.
Pokud je:
1) teply - ovladani klapky je k.o. a pak
A) v lepsim pripade staci pouze vrtak do osy klapky sroub a tim aretovat jeji polohu pri otaceni
B) v horsim pripade je nutno rozdelat celou palubovku, vytahnout stredovy modul, rozmontovat, spravit klapku nebo vymenit ji a cele smontovat - muj pripad, hral jsem si s tim cca dve odpoledne
2) studeny - ventil je pokazeny a staci jej demontovat a vymenit. Je namontovan u tepl. vymeniku.

Takze muzes si hrat :D

Více
18 roků 2 měsíců zpět #8 od Vlastík
Odpověděl Vlastík pro téma Re: Topení
Měl jsem ten samý problém jako Augustin v mém případě pomohlo trochu zavrtat tu klapku a naštoubovat tam vrut.Měl jsem ulomený ten čudlík co ovládá tu klapku :roll:

Více
18 roků 1 měsíc zpět #9 od kimik

Tak bohuzel Ti musim sdelit, ze budes mit stejny problem jako ja. Ulomene ovladani klapky, ktera ovlada vzduch proudici bud skrz tepelny vymenik s teplou vodou (vzduch se ohriva-fouka teply) nebo mimo nej/ni (studeny vzduch). To ovladani je spojeno s tim ventilem. Zda je ovladani klapky ulomene poznas tak, ze kdyz ovladacem na palubce nastavis teplotu (cervena), tak musis po chvilce poznat zda v oblasti plynoveho pedalu je tepl.vymenik teply, nebo studeny.
Pokud je:
A) v lepsim pripade staci pouze vrtak do osy klapky sroub a tim aretovat jeji polohu pri otaceni
B) v horsim pripade je nutno rozdelat celou palubovku, vytahnout stredovy modul, rozmontovat, spravit klapku nebo vymenit ji a cele smontovat - muj pripad, hral jsem si s tim cca dve odpoledne
2) studeny - ventil je pokazeny a staci jej demontovat a vymenit. Je namontovan u tepl. vymeniku.

Takže Augustine dík nebo nedík za radu. Dnes jsem si hrál!!! čep tý zku*vený klapky je utrženej a to kvůly tomu ventilu topení - ten je nějak zaseklej a nastálo otevřenej a tudíš to přepákování působilo velkou silou na ten čep,kterým se ovládá ta klapka topení a proto to ruplo.
Topení je už komplet z auta venku (docela prdel) už ho mám i vejpůl, ale hlavně kde sehnat tu klapku a ventil?? A hlavně za kolik?? Zatim dííky.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #10 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Topení

Pokud je:

Takže Augustine dík nebo nedík za radu. Dnes jsem si hrál!!! čep tý zku*vený klapky je utrženej a to kvůly tomu ventilu topení - ten je nějak zaseklej a nastálo otevřenej a tudíš to přepákování působilo velkou silou na ten čep,kterým se ovládá ta klapka topení a proto to ruplo.
Topení je už komplet z auta venku (docela prdel) už ho mám i vejpůl, ale hlavně kde sehnat tu klapku a ventil?? A hlavně za kolik?? Zatim dííky.

Ja jsem to nejak neresil. Mel jsem nahradni klapku z meho bouraneho auta, takze jsem to jen vymenil. Ten ventil byl v pohode. Co na nem mas pokazene? Vzdyt to je jen takovy kohout, ktery otevira/zavira privod vody???

Více
18 roků 1 měsíc zpět #11 od kimik
No pokažený je na 100%. Právě že je furt otevřený, ale ne naplno - průtok je malej... A nejde ani zavřít ani otevřít. Ta páčka je nějak zaseklá a nejde rozhýbat - proto rupla ta klapka protože kvůli tomu ventilu na to přepákování působila velká síla....

Vygenerováno za 0.429 sekund