jaky olej to 14 IE

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1 od TomiKormidelnik
jaky olej to 14 IE vytvořil uživatel TomiKormidelnik
Uz se tady o tom urcite bavilo rposim poradte mi jaky olej nacpat do myho milacka dekuji.. :-)

Fiat Tipo 1.4 i.e. DGT .. vymazlený.. :-D

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #2 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: jaky olej to 14 IE
10w40 na 10000km + filtr (jsou dva druhy tak pozor, já jsem tam dal špatný a vyrazil jsem ho tlakem, takže šla náplň nového oleje na podlahu)
Padne tam asi 5 litrů (píšou 5,2, al já jsem do toho nedotal ani 5 a mám to na rysce.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #3 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: jaky olej to 14 IE

10w40 na 10000km + filtr (jsou dva druhy tak pozor, já jsem tam dal špatný a vyrazil jsem ho tlakem, takže šla náplň nového oleje na podlahu)
Padne tam asi 5 litrů (píšou 5,2, al já jsem do toho nedotal ani 5 a mám to na rysce.

V te 1.4 je tak hodne oleje??? Ja do sve 1.6 DOHC davam necele 4litry (je tam udavano 3.8l, coz by odpovidalo).

Více
18 roků 1 měsíc zpět #4 od michal_tipar
Jo omlouvám se já jsem se v tabulce přehlédl, je tam 3,7 (proto jsem tam asi nedostal těch pět :lol: )
Já teda leju olej podle měrky ne podle tabulek. Tak ty tři litry rychle (asi tak půl litru dám do olejového filtru) a pak už jen pomalu a vždycky vytáhnu měrku a kontroluju kolik toho tam už je. Pak přidám chvilku počkám atd. Poprvé jsem tam nalil najednou a měl jsem to nad horní rysku a musel jsem odpouštět :?

Více
18 roků 1 měsíc zpět #5 od TomiKormidelnik
Odpověděl TomiKormidelnik pro téma Re: jaky olej to 14 IE
mam tu doma jeste zasoby z dob fava 15w40 co by se stalo kdybych to tam nacpal? :-D

Fiat Tipo 1.4 i.e. DGT .. vymazlený.. :-D

Více
18 roků 1 měsíc zpět #6 od michal_tipar
v zásadě nic, protože ho fiat doporučuje (15w40). V literatuře ale všude uvádějí že pro motory fiat je lepší polosyntetika 10w40.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #7 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: jaky olej to 14 IE
leju podle tabulek už jen proto že měrku tam může dát kdokoliv jakoukoliv- třeba z jinýho motoru... tenhel problém měl kámoš na svým golfu a ted mám já něco podobnýho na HGT bravu.....

podle tabulek tam má bejt až 5l , po nalití 5l je hladina 10cm nad horní ryskou... pokud bych se řídil ryskama tak tam nenaleju ani 2 litry....

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
18 roků 1 měsíc zpět #8 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: jaky olej to 14 IE
jsem rad,ze jsem na clanek narazil,taky se mi tam vejde asi 3,5 a zdalo se mi to furt malo a ted ctu ,ze vam taky
tommy1,4ie

1.6ie 93"

Více
18 roků 1 měsíc zpět #9 od Tom
Odpověděl Tom pro téma Re: jaky olej to 14 IE
10w40 je dobrá volba, už jen proto, že výrobce potřebuje kvalitnější vybavení, takže kvalita bude lepší než u 15w40 ten jde vyrobit prakticky kdekoli...

Škoda Octavia 1.9TDi Combi cca 100kw/ 300nm
Škoda Fabia 1.4-50kw
Fiat Tipo 1.6-8v DOHC 66kw

Více
18 roků 1 měsíc zpět #10 od michal_tipar
Jen pozor aby nějaký zkoumavý čtenář nevyvodil z toho co tu píšeme, že tam může dát jakýkoliv olej s lepší specifikací a nalil to toho třeba 0w50 a pak se divil, že motor zadřel...
Protože čím "lepší" olej tím menší viskozita a tím hůř se čerpe. Pokud je mechanismus čerpadla trochu vychozený, tak nemusí vytvořit dostatečný tlak a následkem je nedostatečné mazání a jeho následky jsou jasné.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #11 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: jaky olej to 14 IE
No neviem, ale zrovna 0W50 ma vybornu viskozitu jak v zime tak v lete. Akurat, ked trochu netesni motor, olej potecie tade sa da.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 1 měsíc zpět #12 od Tom
Odpověděl Tom pro téma Re: jaky olej to 14 IE
10w40 je volba akurát 8)

Škoda Octavia 1.9TDi Combi cca 100kw/ 300nm
Škoda Fabia 1.4-50kw
Fiat Tipo 1.6-8v DOHC 66kw

Více
18 roků 1 měsíc zpět #13 od michal_tipar
ty jsi tu viskozitu nějak porovnával? Já teda ano a je tam obrovský rozdíl, mezi 15w40 a 0w50. škoda, že ji nemám normálně bych ji tady změřil proti 10w40 kterou mám novu v garáži, ale nulu nemám tak to asi nedopadne...

Více
18 roků 1 měsíc zpět #14 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: jaky olej to 14 IE
Ciste teoreticky:

Cim nizsie cislo je pred W, tym nizsia teplota, pri ktorej si olej zachovava dobru viskozitu.
Cim vyssie cislo za W, tym vyssia teplota, pri ktorej si olej zachovava dobru viskozitu.

Inak Fiat odporuca 15w40, ale najlepsie je asi 10w40.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 1 měsíc zpět #15 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: jaky olej to 14 IE
po kolika měníte olej já jsem měnil každy rok na podzim a to jsem měl najeto cca 7500 tenhle rok mám najeto ovšem jen 6000 tak mi to připadá brzo a svíčky na tom jsou stejně používám 10W - 40 od parama

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Vygenerováno za 0.089 sekund