Tipo 1.6 Turbo

Více
18 roků 1 měsíc zpět #1 od Tom
Tipo 1.6 Turbo vytvořil uživatel Tom
Pánové napadla mě taková zajímavá myšlenka, myslíte si, že po jistejch úpravách by šel motor 1.6-DOHC přeplňovat?

Škoda Octavia 1.9TDi Combi cca 100kw/ 300nm
Škoda Fabia 1.4-50kw
Fiat Tipo 1.6-8v DOHC 66kw

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #2 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Tipo 1.6 Turbo

Pánové napadla mě taková zajímavá myšlenka, myslíte si, že po jistejch úpravách by šel motor 1.6-DOHC přeplňovat?

motor z delty 1.6 DOHC turbo.. 130 PS a jedinej zásah je ho vy,ěmit i s elektronikou....

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
18 roků 1 měsíc zpět #3 od Criton
Odpověděl Criton pro téma Re: Tipo 1.6 Turbo

motor z delty 1.6 DOHC turbo.. 130 PS a jedinej zásah je ho vy,ěmit i s elektronikou....

asi žádná prdel...

Už je pryč: Fiat Tipo 1.6 DOHC r.v. 1989
Nyní: Škoda Octavia 1.9TDi

Více
18 roků 1 měsíc zpět #4 od PavelM
Odpověděl PavelM pro téma Re: Tipo 1.6 Turbo
Nemas foto toho motoru? Jak moc se lisi od toho z tipa? Pasuje na prevodovku? atd.. Dík

Fiat Tipo 1.6i.e.kat rv. 91'

Více
18 roků 1 měsíc zpět #5 od Honza

Nemas foto toho motoru? Jak moc se lisi od toho z tipa? Pasuje na prevodovku? atd.. Dík

jak jsem psal-liší se jinejma pístama,možná ojnicema,vačkama s menšm zdvihem -velkej zdvih z atmosférickýho motoru na turbomotor se hodí jen na sací vačku,protože kdyby byla na turbomotoru výfuková vačka s velkým zdvihem , motor by šel jen ve velkejch otáčkách a v nízkejch by byl špatně ovladatelnej a měl špatnej průběh ..jinak ještě jinačí svody,sací potrubí vstřiky(MPi) IC a potrubí + kabeláž...myslím že vyrvat to z delty HF turbo i s kabeláží dá mín práce než to prcně bastlit na atmosféru...

stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
18 roků 1 měsíc zpět #6 od PavelM

jak jsem psal-liší se jinejma pístama,možná ojnicema,vačkama s menšm zdvihem -velkej zdvih z atmosférickýho motoru na turbomotor se hodí jen na sací vačku,protože kdyby byla na turbomotoru výfuková vačka s velkým zdvihem , motor by šel jen ve velkejch otáčkách a v nízkejch by byl špatně ovladatelnej a měl špatnej průběh ..jinak ještě jinačí svody,sací potrubí vstřiky(MPi) IC a potrubí + kabeláž...myslím že vyrvat to z delty HF turbo i s kabeláží dá mín práce než to prcně bastlit na atmosféru...

Nechtel jsem to předělávat z atmosferi na turbo.. Jen jsem chtěl vědět, jak by tam ten motor sel a jak moc by to bylo napadny pro policajty..

Více
18 roků 1 měsíc zpět #7 od Honza

Nechtel jsem to předělávat z atmosferi na turbo.. Jen jsem chtěl vědět, jak by tam ten motor sel a jak moc by to bylo napadny pro policajty..

hele když si dáš tu práci a vnitřnosti z motru delty přeházíš do tvýho bloku +namontuješ venkovní díly jako turbo atd.. tak policajt nemůže říct ani popel, protže jsi zachoval typ a číslo motoru co máš v TP.. kdby si přehodil celý motory, tak můžeš mít třeba problémy

stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
18 roků 1 měsíc zpět #8 od PavelM
Covece, to zni zajimave.. Na kolik tak ten motor vyjde? Kolik to tak papa?

Nemel by jsi nekde foto? Jak ten motor vypada? Prevodovku bych mohl nechat z tipa, nebo je lepsi ji dat z Delty??

A ta delta je taky 8V dvouvacka??

Více
18 roků 1 měsíc zpět #9 od JohnnyTD-GT
Odpověděl JohnnyTD-GT pro téma Re: Tipo 1.6 Turbo
To cislo bych neresil. Sem menil motor u kadetta a jenom kvuli lambde byl jinej typ motoru. Tak se pretukaval.

Fiat Tipo 1.9TD granturismo

Více
18 roků 1 měsíc zpět #10 od PavelM

To cislo bych neresil. Sem menil motor u kadetta a jenom kvuli lambde byl jinej typ motoru. Tak se pretukaval.

No to ja taky bych neresil.. Mam 1.6ku na 1.4kovejch papirech.. Taky jsem preklepaval typ..

Více
18 roků 1 měsíc zpět #11 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Tipo 1.6 Turbo
Myslim, ze vacsi problem nez policajti bude STK.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 1 měsíc zpět #12 od PavelM

Myslim, ze vacsi problem nez policajti bude STK.

STK, neni zadnej problem..

Více
18 roků 1 měsíc zpět #13 od Honza

Covece, to zni zajimave.. Na kolik tak ten motor vyjde? Kolik to tak papa?

Nemel by jsi nekde foto? Jak ten motor vypada? Prevodovku bych mohl nechat z tipa, nebo je lepsi ji dat z Delty??

A ta delta je taky 8V dvouvacka??

hele ten motor je taky dvouvačka a vypadá až an jiný sací potrubí sna dstejně... převodovku yb jsi moh nechta tipáckou..mělo by to celekm zajímavou dynamiku a spotřeba... při běžný jízdě stejně jako doposud... platí pravidlo moc nefoukáš=moc nežere..

stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
18 roků 1 měsíc zpět #14 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Tipo 1.6 Turbo
Tak tu je v plnej parade...

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 1 měsíc zpět #15 od Honza

Tak tu je v plnej parade...

tak to je zrovna 2.0 16v :wink:

stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Vygenerováno za 0.461 sekund