Može za to všetko lambda?

Více
18 roků 3 týdnů zpět #1 od lacc
Može za to všetko lambda? vytvořil uživatel lacc
Už dlho sa trápim s problémom nestabilného chodu motora. Správa sa to tak, že ráno to natočím, ide normálne asi 2 minúty, ale na vysokých otáčkach. Potom z ničoho nič po prekročení určitých otáčok po väčšom zošliapnutí plyn.pedála sa zadusí, musím ubrať jemne plyn a motor sa preberie. Nemôžem obiehať na ceste, len ísť "piánko" aby to nešklbalo. O jazde do kopca kedy treba pridať viac plynu ani nehovorím. Zrazu z ničoho nič na pár minút motor naskočí na normálny režim, reaguje na plyn a ide ako drak. A potom zase z ničoho nič nemôžem pridať plyn viac ako do 1/2 lebo klesajú otáčky, výkon a dusí sa motor. Manželka dnes ani nevedela prísť na aute domov, pretože to absolútne nešlo, pri pokuse pridať aspoň málinko plyn auto zdochýnalo. A potom z ničoho nič zas šlo normálne.
Dnes som opäť premeral lambdu a dáva stabilné napätie 0,45V. Zrejme je mŕtva. Odpojil som ju, resetol RJ a zatiaľ v pohode, ide ako drak, len cítiť benzín vo vzduchu.
MOŽE ZA HORE UVEDENÉ PROBLÉMY SKUTOČNE LEN TÁTO 1 SÚČIASTKA? JE TO MOŽNÉ ????? Mám na mysli vysoké otáčky voľnobehu (aj po odpojení lambdy) a problémy s chodom motora hore popísané.

Tempra 1.6i 57kW 1992

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 3 týdnů zpět #2 od lacc
Odpověděl lacc pro téma Re: Može za to všetko lambda?
No, tak problémy sa prejavili aj pri odpojenej lambde. Vysoké otáčky voľnobehu začali kolísať hore-dole, pričom sa vysúval a zasúval ten jazdec s pružinkou - automat.sytič. Auto zas skapína pri väčšom pridaní plynu ako mi to "dovolí" motor. Keď som odpojil čidlo teploty motora, otáčky sa ustálili ale ostali vysoké. Podobne to dopadlo keď som odpojil konektor toho sytiča. Pri odpojení oboch konektorov to isté - vysoké stabilné otáčky voľnobehu a nemožnosť pridať väčší plyn pretože sa dusí a padajú otáčky. Ja už neviem ...

Tempra 1.6i 57kW 1992

Více
18 roků 3 týdnů zpět #3 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Može za to všetko lambda?
pořádně prohlédni všechny podtlakový hadičky co jsou na motoru

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
18 roků 3 týdnů zpět #4 od lacc
Hadičky som pozeral, všetko OK. Prišiel som na niečo iné - popisujem to vedľa vo vlákne o vstrek.ventile a čidle teploty vzduchu

Tempra 1.6i 57kW 1992

Více
18 roků 3 týdnů zpět #5 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: Može za to všetko lambda?
A co potenciometr škrtící klapky, docel by to na něj odpovídalo :?

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
18 roků 3 týdnů zpět #6 od Augustin
To co popisujes sedi jednak na lambda sondu a take na cidlo tepl. nasav. vzduchu. Tu lambdu urcite vymen, a jeste si promer jednotlive cidla t(tepl. motoru, a ten potak). Jak jsou na tom kabely ke svickam? A palivovy filtr, mas vymeneny?

Více
18 roků 3 týdnů zpět #7 od lacc
Palivový filter má 4000km a aj po jeho výmene sa stav nezlepšil. Káble k sviečkam som meral a 1 vymenil už dávnejšie. Sviečky majú 1500km. Poťák som otvoril a je to dnu ako nové. Čidlo teploty motora OK. Čidlo teploty nasáv. vzduchu KO, ukazuje 0 ohm. Skúsim vymeniť celý vstrek.ventil aj s tým čidlom, aj tak to osobitne nekúpim nikde. Snáď pomôže.

Tempra 1.6i 57kW 1992

Více
18 roků 3 týdnů zpět #8 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: Može za to všetko lambda?
pokud ti lambda ukazuje stale 0,45v tak to je protinameti ridici jednotky a lambda je mrtva vymen ji a mas po cukani
tommy 1,4ie

1.6ie 93"

Více
18 roků 3 týdnů zpět #9 od Jirka
Odpověděl Jirka pro téma Lambda?
Mám stejný problém,v servisu zjistil vadnou lambdu,mylel jsem.že je vyhráno,po výměně akorát přestalo auto cukat ale po nastartování
velké kolísání otáček až do zhasnutí,vše kontrolováno,snad v pořádku
tak nevím,nevím,ještě řídící jednotka, ale to by chtělo půjčit aby byla
v pořádku.Jedině mi nesedí napětí na čidlo teploty,má být 5,1 voltu a já
mám 4,5,mechanik ale říká,že to nevadí.

Více
18 roků 3 týdnů zpět #10 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Lambda?

Mám stejný problém,v servisu zjistil vadnou lambdu,mylel jsem.že je vyhráno,po výměně akorát přestalo auto cukat ale po nastartování
velké kolísání otáček až do zhasnutí,vše kontrolováno,snad v pořádku
tak nevím,nevím,ještě řídící jednotka, ale to by chtělo půjčit aby byla
v pořádku.Jedině mi nesedí napětí na čidlo teploty,má být 5,1 voltu a já
mám 4,5,mechanik ale říká,že to nevadí.

To napeti se musi take menit v zavislosti na teplote vody/vzduchu (nepises, na kterem jsi to meril). Je tam NTC prvek (termistor), ktery se zmenou teploty meni svuj odpor - cim vyssi teplota, tim nizsi odpor a tim padem vyssi napeti, a naopak.

Více
18 roků 3 týdnů zpět #11 od Jirka
Odpověděl Jirka pro téma Re: Lambda?
Jedná se o čidlo vody,já měl za to,že když stáhnu konektor z čidla,tak v konektoru má být to napětí 5,1V.Že se potom mění podle odporu čidla,tomu rozumim.Dík

Více
18 roků 2 týdnů zpět #12 od lacc
No tak som to zrejme poriešil.

1. vypálená poistka lambdy. Onehdá som sa hrabal v elektrike a bolo tam pár skratov o kostru. Po inštal.novej poistky lambda fachá.
2. Otvoril som potenciometer a vyčistil tú dráhu, čo po nej behá jazdec. Čistil som to handričkou a konkorom.
3. Trocha šlo dotiahnuť celé vstrekovanie, tak som ho inbusovým kľúčom dotiahol koľko išlo
4. Vymenil som hadičku, ktorá vedie spod vstrekovania z ľavej strany spredu k uzatv.ventilu benzín.výparov (vľavo pod sklom). Vymenil som ju, aj keď bola opticky OK.
5. Vymontoval som znova ten klobúčik zo vstrek.ventilu kde má byť čidlo teploty nasáv.vzduchu, zobral som ho dnu a skúšal fénom. Čidlo reagovalo, tak som ho založil nazad. Zrejme pri prvej kontrole som nemal dobrý kontakt na vodičoch a merači

Stav je taký, že voľnobeh ide OK, auto ide subjektívne tichšie a lepšie a necuká. Akurát sa vždy trhne v tej istej polohe plyn.pedála ako to robilo predtým keď to už nešlo. Teraz sa len trhne a vyrazí. Predtým keď mu začalo drbať tak od určitej polohy plyn.pedála jednoducho motor skapínal. Zrejme som to poriešil prečistením potenciometra aj keď opticky bol ako nový ale nejaká kontaktná chyba tam ostala aj teraz.
Verím že to takto ostane už čo najdlhšie, pretože skúsenosti mám také že ono to vždy vyzeralo pár dní OK ale poruchy sa vracali. :cry:

Tempra 1.6i 57kW 1992

Více
18 roků 2 týdnů zpět #13 od lacc
Tak je to zas naspäť. :evil: Už mi z toho auta drbe. Kolíše voľnobeh takým štýlom, že automat.sytič uberie ale motor zvýši otáčky. Keď automat.sytič pridá, otáčky klesnú. A takto hore-dole. A cuká to, zas sa dusí pri pridaní plynu. Nepomohlo opätovné vyčistenie poťáka ani reset RJ.

Tempra 1.6i 57kW 1992

Více
18 roků 2 týdnů zpět #14 od Augustin

Tak je to zas naspäť. :evil: Už mi z toho auta drbe. Kolíše voľnobeh takým štýlom, že automat.sytič uberie ale motor zvýši otáčky. Keď automat.sytič pridá, otáčky klesnú. A takto hore-dole. A cuká to, zas sa dusí pri pridaní plynu. Nepomohlo opätovné vyčistenie poťáka ani reset RJ.

A tu lambdu si teda vymenil nebo ne?

Více
18 roků 2 týdnů zpět #15 od lacc
Nie, nemenil som ju. Po výmene vyhorenej poistky lambdy funguje, viackrát som ju meral, chodí pekne cca 0,1-0,9 V.

Tempra 1.6i 57kW 1992

Vygenerováno za 0.454 sekund