Vodní pumpa
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Jakmile nastartuju motor začne mi z vodní pumpy téct chladící medium. teče to jako Dunaj:( Musí se vyměnit celá pumpa nebo stačí třeba nějaký těsnění. Máte s tim někdo nějaké zkušenosti???? (Tipo 1,4i.e)
Zkus tu pumpu vydělat a tam kde je plocha pro těsnění tak to potřít "tlustší " vrstvou silikonu ( bývaj v těch tubách" ) a namontuj ji zpět. Po osmi hodinách by to mělo být O.K. - stane se s toho něco jako guma. Silikon má teplotní odolnost do 150 st. Mám s ním good zkušenosti. Používám ho při opravách praček - tekoucí těsnění čerpadla atd. Zatím mne nikdy nezklamal.
Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg
tommy 1,4ie
1.6ie 93"
...novu pumpu isto budeš potrebovať inač po repase to nevidrží a len by si sa často v tom hrabal a nakoniec by si tu pumpu aj tak kupilJakmile nastartuju motor začne mi z vodní pumpy téct chladící medium. teče to jako Dunaj:( Musí se vyměnit celá pumpa nebo stačí třeba nějaký těsnění. Máte s tim někdo nějaké zkušenosti???? (Tipo 1,4i.e)
Svýho milovanýho 2,0 16V už nemám. Strašně mi chybí.Měl sem ho rád
Jeho foto zde:
moje.auto.cz/tom-16v/sedicivalvole.html
Nyní jezdím alfou 155 2,5 TD foto zde:
moje.auto.cz/tom-16v/alfice.html
V chytré knížce píšou že u 1.6tky musíš nejdříve oddělat servočerpadlo a pak je k té pumpě lepší přístup. Napřed vypustíš chladící kapalinu a pak odroubuješ ty čtyři šrouby,které tu pumpu přidržují. Vhodným nástrojem odstraníš zbytky těsnění a namontuješ novou pumpu. Šrouby se utahujou momentem 25 Nm.Poradi nekdo jak vymenit pumpu na 1,6 DOHC ?? Je potreba vytahnout motor ??? Moc mista tam neni
Pak doleješ vodu a namontuješ zpět servopumpu. Před nastartováním motoru doli servoolej ! Jestli budeš mít nádobku na servoolej plnou a nějaký servoolej,co ti zůstal v nádobě,do které jsi ho vypustil v ní zůstane tak nastartuj motor a toč volantem pomalinku do krajních poloh.Tímto se to odvzdušní a můžeš dolít zbytkový olej,který ti zůstal. Při otáčení toho volantu ti hladina v nádobce na servoolej spadne a nebude plná jako před startem motoru. Je to dost pochopitelný : : : : : :
Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -