Vodní pumpa

Více
18 roků 2 týdnů zpět #1 od Kracmi
Vodní pumpa vytvořil uživatel Kracmi
Jakmile nastartuju motor začne mi z vodní pumpy téct chladící medium. teče to jako Dunaj:( Musí se vyměnit celá pumpa nebo stačí třeba nějaký těsnění. Máte s tim někdo nějaké zkušenosti???? (Tipo 1,4i.e)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 2 týdnů zpět #2 od jirk
Odpověděl jirk pro téma Re: Vodní pumpa
Měnil jsem ho.Oprava asi nepřipadá v úvahu,měnil jsem celé,asi 1200Kč.Ale mám 1,6 DOHC,myslím,že 1,4 má jiné čerpadlo.

Více
18 roků 2 týdnů zpět #3 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: Vodní pumpa

Jakmile nastartuju motor začne mi z vodní pumpy téct chladící medium. teče to jako Dunaj:( Musí se vyměnit celá pumpa nebo stačí třeba nějaký těsnění. Máte s tim někdo nějaké zkušenosti???? (Tipo 1,4i.e)

Zkus tu pumpu vydělat a tam kde je plocha pro těsnění tak to potřít "tlustší " vrstvou silikonu ( bývaj v těch tubách" ) a namontuj ji zpět. Po osmi hodinách by to mělo být O.K. - stane se s toho něco jako guma. Silikon má teplotní odolnost do 150 st. Mám s ním good zkušenosti. Používám ho při opravách praček - tekoucí těsnění čerpadla atd. Zatím mne nikdy nezklamal. :D

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
18 roků 2 týdnů zpět #4 od radioRH
Odpověděl radioRH pro téma Re: Vodní pumpa
měnil sem ji minulou zimu vytekl mi stoho celí fridex jebla mi při jizdě a nic nepomohlo než koupit novou

fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg

Více
18 roků 1 týden zpět #5 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: Vodní pumpa
taky me to zacalo tect minulou zimu,tak jsem koupil novou pumpu a vymenil,ale bylo spatne jen tesneni mezi pumpou a blokem
tommy 1,4ie

1.6ie 93"

Více
18 roků 1 týden zpět #6 od Kracmi
Odpověděl Kracmi pro téma Re: Vodní pumpa
Tak sem tedkon vyndal tu pumpu. Je uz i vůle na ložisku:( Skusim někde sehnat pumpu z jineho Tipa ale je to sazka do loterie. Kdys nesezenu koupim novou. Tu řemenici musim sundat nebo ji koupim i s pumpou??? Jo a nevite nekdo kcemu je na ty pumpe takovej sroubecek??? je na 10klicek a je zasroubovanej do ty pumpy!!!!

Více
18 roků 1 týden zpět #7 od jirk
Koupil jsem pumpu bez řemenice.

Více
18 roků 1 týden zpět #8 od JAJOSH
Odpověděl JAJOSH pro téma Re: Vodní pumpa

...novu pumpu isto budeš potrebovať inač po repase to nevidrží a len by si sa často v tom hrabal a nakoniec by si tu pumpu aj tak kupil :!:

Více
18 roků 1 týden zpět #9 od Killer
Odpověděl Killer pro téma Re: Vodní pumpa
Já zas musím v nejbližší době vyměnit rozvody.O kolik se mi to prodraží když vyměním i tu pumpu??A je to vůbec nezbytně nutný:roll:??Mám(teda hned jak si ho dovezu z brna 8) ) 2,0 16v.

Svýho milovanýho 2,0 16V už nemám. Strašně mi chybí.Měl sem ho rád
Jeho foto zde:
moje.auto.cz/tom-16v/sedicivalvole.html
Nyní jezdím alfou 155 2,5 TD foto zde:
moje.auto.cz/tom-16v/alfice.html

Více
18 roků 1 týden zpět #10 od Kracmi
Odpověděl Kracmi pro téma Re: Vodní pumpa
Když ta pumpa funguje ... neteče... tak nevidím důvod jí měnit.

Více
18 roků 1 týden zpět #11 od premek_k
Odpověděl premek_k pro téma Re: Vodní pumpa
Poradi nekdo jak vymenit pumpu na 1,6 DOHC ?? Je potreba vytahnout motor ??? Moc mista tam neni :(

Více
18 roků 1 týden zpět #12 od Vlastík
Odpověděl Vlastík pro téma Re: Vodní pumpa
Vodní pumpa na DOHC se mění přímo na motoru, motor se vytahovat nemusí.Jenom je to pěkná drbačka :barf:,ale při troše trpělivosti se to dá zvládnout :D

Více
18 roků 1 týden zpět #13 od jirk
Moc místa není,ale s odřenejma rukama jsem to udělal-bez vyndávání motoru.Myslím,že nejdřív jsem sundal řemenici a pak už to tak nějak šlo,ale už je to asi 3 roky,co jsem to dělal,tak přesný postup ti neřeknu.

Více
18 roků 1 týden zpět #14 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: Vodní pumpa

Poradi nekdo jak vymenit pumpu na 1,6 DOHC ?? Je potreba vytahnout motor ??? Moc mista tam neni

V chytré knížce píšou že u 1.6tky musíš nejdříve oddělat servočerpadlo a pak je k té pumpě lepší přístup. Napřed vypustíš chladící kapalinu a pak odroubuješ ty čtyři šrouby,které tu pumpu přidržují. Vhodným nástrojem odstraníš zbytky těsnění a namontuješ novou pumpu. Šrouby se utahujou momentem 25 Nm.
Pak doleješ vodu a namontuješ zpět servopumpu. Před nastartováním motoru doli servoolej ! Jestli budeš mít nádobku na servoolej plnou a nějaký servoolej,co ti zůstal v nádobě,do které jsi ho vypustil v ní zůstane tak nastartuj motor a toč volantem pomalinku do krajních poloh.Tímto se to odvzdušní a můžeš dolít zbytkový olej,který ti zůstal. Při otáčení toho volantu ti hladina v nádobce na servoolej spadne a nebude plná jako před startem motoru. Je to dost pochopitelný :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
18 roků 1 týden zpět #15 od premek_k
Odpověděl premek_k pro téma Re: Vodní pumpa
Parada, diky chlapi.

Vygenerováno za 0.514 sekund