2.0 8V Přepočítaná Spotřeba 4,7 na 100km :-)

Více
17 roků 11 měsíců zpět #1 od ToLa
Tak při včerejší cestě do DE se stal zázrak, ač na plyn, tak jsem se dostal při přepočtu na benzín na 4,7l na 100km. Za 500kč jsem najel 360km... A to mam v ČR rekord 270km.To se pozná ekologická země, prostě to auto žralo více vzduchu a na plyn se už nedostávalo :D

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2 od paldous
jen tak mne napadlo-nechces prodat sve auto? :) myslim, ze po takovyhle reklame asi nebudes mit nouzi o kupce....ale ted vazne k ti spotrebe: vis jak se da snizit spotreba?staci do vypoctu vnest nepresnost, cize tim chci rici ze asi tomu tezko muzu uverit, ze dvoulitr si cucnul je 4.7 litru,i kdyz na dlouhy trati, ale stejne pochybuju ze si sel pod 6 litru,jinak plyn ma trochu vetsi spotrebu jak ten stejnej motor na benzin-cca o 10 procent vyssi,skus si tu spotrebu jeste jednou prepocitat, mozna si mel jeste nakej zvysek plynu v tlakove lahvi a pokazil se ti manometr :o

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 11 měsíců zpět #3 od Marco
Ak som to správne pochopil, tak sa žiaden zázrak nekonal. Za 500Kč máš cca 35l LPG, spotreba vychádza cca 10l/100km. A to už na dlhé trate nie je až také terno. Samozrejme pri prepočte na ceny benzínu to vyzerá zaujímavejšie, predsa len je priem. cena LPG cca 60% priem. ceny benzínu. Darmo, štatistika dokáže zazraky.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #4 od ToLa

Ak som to správne pochopil, tak sa žiaden zázrak nekonal. Za 500Kč máš cca 35l LPG, spotreba vychádza cca 10l/100km. A to už na dlhé trate nie je až také terno. Samozrejme pri prepočte na ceny benzínu to vyzerá zaujímavejšie, predsa len je priem. cena LPG cca 60% priem. ceny benzínu. Darmo, štatistika dokáže zazraky.

Je to tak jak říkáš... :wink:
Hodil jsem to sem jen tak pr zajímavost. S Benzínem se mě nepovedlo se dostat pod 9 litru ani kdyz jsem jel 90 po dálnici, a s plynem jsem se nedostal za 6000km , pod 14l a najednou 9, což je skoro zázrak :-)

Více
17 roků 11 měsíců zpět #5 od paldous
tak proc si potom psal 4.7l / 100 km? to si chtel jako upoutat nebo co?nejdriv si me zaujal,ale ted kdyz si sam priznal ze je to podvod tak by si se mel nad sebou zamyslet co sem pises,tohle je totiz seriozne forum a bylo by celkem fajn kdyby to tak zustalo,nic by se nestalo kdybi si napsal ze si mel prumernou spotrebu na ceste do DE 9 l/100km a bral bych to jako zajimavou informaci. Ale to ze sem pises blbosti tak to je trochu ubohe.....Tohle forum je pro vsechny ty,kteri sympatizuji se znackou Fiat a snazej si navzajem pomahat a ne se chlubit necim co si vymysli, to ja tu muzu napsat ze jezdim na studenou vodu a zere mi to 0.8 l/100 km ale to hned vsichni vedi ze je to blud,ted uz lituji ze sem vubec reagoval na tve tema.....

Více
17 roků 11 měsíců zpět #6 od ToLa

tak proc si potom psal 4.7l / 100 km? to si chtel jako upoutat nebo co?nejdriv si me zaujal,ale ted kdyz si sam priznal ze je to podvod tak by si se mel nad sebou zamyslet co sem pises,tohle je totiz seriozne forum a bylo by celkem fajn kdyby to tak zustalo,nic by se nestalo kdybi si napsal ze si mel prumernou spotrebu na ceste do DE 9 l/100km a bral bych to jako zajimavou informaci. Ale to ze sem pises blbosti tak to je trochu ubohe.....Tohle forum je pro vsechny ty,kteri sympatizuji se znackou Fiat a snazej si navzajem pomahat a ne se chlubit necim co si vymysli, to ja tu muzu napsat ze jezdim na studenou vodu a zere mi to 0.8 l/100 km ale to hned vsichni vedi ze je to blud,ted uz lituji ze sem vubec reagoval na tve tema.....

V příspěvku je napsáno, že to bylo dosaženo na plyn, a přepočítáno na benzín, to že sis to nepřečetl pořadně za to já nemůžu...
Myslim, že i tahle informace je zajímavá, cena instalace plynu je celkem ysoká a tahle informace by mohla třeba někomu pomoci při rozhodování. Takže příště čti pozorněji... a nepleť jsem svoje scifi výmysly o vodě, já tuto spotřebu dosáhl, ale ty na vodu nejezdíš, tak nemíchej jabka s hruškama :wink:

Více
17 roků 11 měsíců zpět #7 od Marco
2ToLa: Ja to síce neberiem až tak emotívne, ale názov tvojho príspevku je "2.0 8V Spotřeba 4.7 na 100km :-)" a nie "2.0 8V Prepočítaná spotreba ...". A to je dosť zavádzajúce. Keby si napísal "2.0 8V 1,40Kč/km" nikto by neprotestoval a bolo by to prehladnejšie. Ono toto fórum je skutočne od začiatku brané ako miesto, kde si môžme vzájomne vymieňať skúsenosti a pomáhať pri riešení promlémov s našimi tátošmi (týmto sa chcem poďakovať Maxelovi a spol. :god: za ich elán).
Dám Ti teda iný príklad. :wink:
V lete stála nafta 44Sk/l a kamarát do starého zadymeného ropáka tresol olej z Tesca za 9.9Sk/l v akcií. Žralo mu to jak krava 8l/100km, čo je na 1.9D na dlhé trate hrozná spotreba. Ale po prepočte na cenu nafty mal spotrebu 1,8 l/100km. Senzácia, titulok "1,9D mi jazdí pod 2 l/100km ". A to už ani nehovorím, keď mu nosil sused traktorista naftu zadarmo :idea: .
P.S. Nechcel som týmto nikoho skritizovať, je to skôr taký apel, aby sa neznižovala zatial vysoká výpovedná hodnota tohot fóra.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #8 od paldous
len taka otazka na okraj:od kial si?priamo z levic? lebo aj tipo na ktorom beham po ba je na LV znackach-je pisane na priatelku ,ktora je zo svodova-to je pri zeliezovciach :D

Více
17 roků 11 měsíců zpět #9 od Marco
Priamo z Levíc.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #10 od Killer
Musím se taky pochlubit.Dnes sem si poprvé počítal spotřebu a vyšlo mi 8,9L :D
Bylo to pro mě celkem překvapení :lol: A to sem ani nijak výrazně nejezdil na spotřebu.Vždy tak do 3,5-4tis.
Jen tak mimochodem mám 2,0 16V. 8)

Svýho milovanýho 2,0 16V už nemám. Strašně mi chybí.Měl sem ho rád
Jeho foto zde:
moje.auto.cz/tom-16v/sedicivalvole.html
Nyní jezdím alfou 155 2,5 TD foto zde:
moje.auto.cz/tom-16v/alfice.html

Více
17 roků 11 měsíců zpět #11 od fenixx
no vidite moje autko tempra 2.0 ie zrala pri kolidne jizde 8 litru a ted se rozchlastala na 9.8litru na 100 km.....

TEMPRA 2.0 ie DOHC 8V

Více
17 roků 11 měsíců zpět #12 od BlackJack

. A to už ani nehovorím, keď mu nosil sused traktorista naftu zadarmo :idea:

Kamarád má doma přes 200l nafty. Sám má benzíňák a tak je mu ta nafta na nic ... Nabízel mi ji za pivo ... jenže je problém, že ta nafta je starší více jak 6ti let. Jak dlouho vydrží nafta v uschovaném stavu? Sice myslím, že té naftě zase až tak nic není, když už jí rozdal přes 200l zase někomu jinému a v pohodě ...

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
17 roků 11 měsíců zpět #13 od paldous
no jen tak pro zajimavost: ja sem ted donedavna jezdil na naftu ktera byla stara temer 40 let-jeste od rusu, stryc me pritelkine ji mel uschovanou na zahrade v sudech a jelikoz nema traktor tak nam ji dal,ale stejne dost se ji znicilo kdyz jednou zapomel dat na ni poklop-naprselo do ni a tak se uz neda pouzit do auta,ale svagrovi do traktoru bude dobra.....fakt ta nafta mela kolem 40 let a ja sem na ni klidne jezdil,jenom jsem ji pro jistotu prefiltroval cez zdravotnickou gazu-jistota je jistota

Více
17 roků 11 měsíců zpět #14 od machy1186
nafta vydrží hodně. těch 6 let je v poho, horší by to bylo s benzínem, ten vyddrži max. 1/2 roku a už strácí své vlastnosti.

Taky jsem si měřil spotřebu a dostal jsem se někam na 8 l 8O a to mě málem piclo :D

Lancia Delta HPE HF 2,0 16VT 142kW
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1

Více
17 roků 11 měsíců zpět #15 od paldous
jen co budu mit trochu vic penez skusim zmerit taky,od plny do plny,uvidim kolik to bude...

Vygenerováno za 0.821 sekund