Trubička nad výfukem
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
TEMPRA 1,8dohc SW 1995
Tady na foru nekdo psal, ze to ma odpojene, taky jsem se na to chystal, ale nevim, zda neovlivnim sytic (je to propojene pres trubicky-prisavani tepleho vzduchu), takze nevim, jestli bych to neovlivnil. Ta membrana se vzdy otevre pri dosazeni 50°C, to je kdyz zacina fungovat lambda sonda (regulace smesi).
Stanik 1.6 ie DOHC
Jestli to funguje, tak bych to určitě zapojil
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
Ja jsem si nekde na netu sehnal jednu semestralni praci, kde jsou popsany vyfukove systemy vc. funkci lambda sond apod. Tak mne napadlo, zda nemuze positivne ovlivnovat ta recirkulace spalin vysledky mereni na emisich. Ja jsem jiz pred rokem mel podezreni, ze mam kat k.o., ale na emisich tvrdil, ze je v poradku. Podezreni mam, protoze vim, ze kat je dost stary vice nez 10let a take smrdi cpavym zapachem (budu jej nechavat zitra menit za universal 1800Kc - musim do konce mesice na STK).já jsme to ze svýho 2 litra vyházel celý díru ve svodu zaslepil, v sání taky a teplotní čidlo který po dosažení teploty otevírá podtlak jsme nechal tam kde je... poznatky.. čistý sání.
my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!
Kdyz tak to je EGR (Exhaust Gas Recirculation), ale neni to zcela stejne. Soucasny EGR je namontovat primo na vyfukovy svod (diesel motory) a slouzi:Hlee to bude asi něco jako AGR ventil akorát v manuálním provedení ne?
1) rychlejsi ohrev motoru - vyuziva spaliny k ohrevu vody
2) zvyseni ucinnosti pri spalovani - spaliny se vyuzivaji k opetovnemu spalovacimu procesu (zivotni prostredi).
To co mam na tipu vsak privadi vzduch pred kat a tim pomaha spalovani smesi (chrani kat pred znicenim - zvyseni ucinnosti katu).
my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!