Chrčení drnčení od motoru

Více
17 roků 9 měsíců zpět #1 od MagicMisel
Zdar chlapy!nevim co to muže byt ale neco mi chrci nebo jakoby skrka neco o neco nekde od rozvodu!!nevim presne od kad ale od tech rozvodu se to ozyva nejvic!co to muze byt?kladky sem menil pred 10 000 s rozvodakem!ulomena svicka to nebude,olej na svickach neni!co vodni pumpa?a nebo ložisko na vačkach?

bmw 530i V8 www.ms-auto.cz

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #2 od paldous
vule vacek?

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 9 měsíců zpět #3 od tommy
no podle toho co popisuješ,tak takhle se ozyva prave ta kladka

1.6ie 93"

Více
17 roků 9 měsíců zpět #4 od temprař
Já to vidím na ty vačky. Mne to u samého motoru (2.0 i.e 8V )dělalo též - takové povrzávání a nevěřím tomu,jestli Magic Misel měnil rozvody,že by mu nevyměnili i tu kladku. Já měl na své tempře vodní čerpadlo starý dva roky (sice ten ogar co mi ho měnil byl p..a) ale vyměnil ho a stejně to při motoru zahřátém na provozní teplotu - těch 85 - 90 C též povrzávalo. A šlo to též tam někde od vaček. Dle mého názoru to budou ložiska vačkového hřídele. Ten zvuk u toho mého motoru by se dal přirovnat k takovému zadrhávání - zadírání. A vím určitě že to šlo od těch vaček.

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 9 měsíců zpět #5 od jirk
Odpověděl jirk pro téma Re: Chrčení drnčení od motoru
Podobně jak to popisuješ se mi ozvala vodní pumpa-vůle v ložisku.Když shodíš řemen a necháš to chvilku běžet,tak poznáš,jestli to je ono.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #6 od kimik
Ha, to se mi moc nezdá na vůli vaček. Mám Cromu 2.0 turbo a tam ta "palice" vypadá stejně jako na tipu 2.0 8V nebo 1.6 DOHC a pokud vím tak je tam kluzný ložisko a jeho vůle je dána olejem,respective jeho mírným tlakem. Dlouho sem stim taky laboroval a nakonec to byla pumpa od serva. Pak mi jednou měnily rozvody a taky tak "mrmralo" a ejhle blbci přepnuly rozvoďák - takže povolit a znovu napnout ale s citem.... Od té doby klid...

2x Tipo 1.6 DGT DOHC 90´ & 1x Croma 2.0 Turbo i.e. 89´

Více
17 roků 9 měsíců zpět #7 od MagicMisel
Chlapy nevite jestli je vodni pumpa pohanena od rozvodaku nebo od klinaku?

bmw 530i V8 www.ms-auto.cz

Více
17 roků 9 měsíců zpět #8 od vokupma53
ja si myslím,že keby to bola vodná pumpa tak aj tečie,ale nemusí.mal som tiež taký problém a bolo to ložisko na vyvažovacom hriadeli.keby sa to úplne nezadrelo a neroztrhlo remen tak na to ani neprídem.

Regata 1,6 100PS
Tempra 2.0ie
Multipla 1,6 16V 100PS

Více
17 roků 9 měsíců zpět #9 od michal_tipar
já to mám poháněné klíňákem. Měnil jsem pumpu, protože začala chcát pod ložiskem, nestíhal jsem dolévat vodu :?
Nevíte někdo jestli se dá to ložisko rozebrat a přetěsnit, mám to furt doma, ale neumím ji rozebrat...

Více
17 roků 9 měsíců zpět #10 od Předseda
No mě se od toho občas ozve takovej strašnej drrrrrnčivej plechovej zvuk - zní to stejně jako utržená přepážka ve výfuku. Nevim, odkud to jde, příjde mi to jako někde zvrchu motoru. Ale skutečně nevím. Dělá to už léta. Člověk, co se mi o auto stará, říkal že je to tím, že je tam nabastlenej výfuk z něčeho jinýho a že tam neseděj nějaký přechodový kroužky mezi dílama. Před 2 lety jsem ale výfuk utrhnul a nechal ho celý vyměnit - a to včetně svodů - za skutečně temprácký. Dělá to dál. Vůbec mě nenapadá, co by to mohlo být.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #11 od jirk
Odpověděl jirk pro téma Re: Chrčení drnčení od motoru

ja si myslím,že keby to bola vodná pumpa tak aj tečie,ale nemusí.mal som tiež taký problém a bolo to ložisko na vyvažovacom hriadeli.keby sa to úplne nezadrelo a neroztrhlo remen tak na to ani neprídem.

Když mi to začalo zlobit,tak pumpa vůbec netekla,ale ozývalo se kovové drnčení,myslím,že hlavně v nižších otáčkách.Jak se ten zvuk rozleze po motoru,tak jsem původně myslel na rozvody,ale dělala to pumpa.Pumpu pohání klínový řemen,ne rozvodový.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #12 od Hondzik

já to mám poháněné klíňákem. Měnil jsem pumpu, protože začala chcát pod ložiskem, nestíhal jsem dolévat vodu :?
Nevíte někdo jestli se dá to ložisko rozebrat a přetěsnit, mám to furt doma, ale neumím ji rozebrat...

Hondzik
Fiat Tipo 2.0 i.e GT + kompresor a intercooler

• TripleX
17 roků 9 měsíců zpět #13 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Hmm
Uz vsetko tu bolo priblizne napisane ale len sa opytam chrci to nahodou to iba tak neklepe ako sijaci stroj to by mohlo ist od vacky ona niekedy tak nasucho klepe ... Ale ked chrci tak to bude ais len predsa nieco ako vodna pumpa alebo tie kladky skus dobre pozriet tie kladky ci nieco nespozorujes.

Vygenerováno za 0.481 sekund