Vodní pumpa-pomoc s rozebráním

Více
17 roků 7 měsíců zpět #1 od Jochuass
Zdravím chlapi, potřeboval bych poradit.Autičko začalo mít zvláštní drnčivý kovový zvuk.Všechno jsem prošel a zjistil, že je to vysypané ložisko na vodní pumpě.Vztahnul jsem ji a potřeboval bych vědět jestli ji jde nějak rozdělat a to ložisko vyměnit? Zkoušel jsem to vytlouct,ale marně.Nevím jestli to může být na závitu (nechci posrat tu vrtulku ). Jestli s tím máte někdo zkušenost, pisněte prosím!!! :?

Fiat Tipo 1,6 Digital MAZEL!!!

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 7 měsíců zpět #2 od michal_tipar
zkušenost mám tu, že jsem musel koupit celé těleso čerpadla, taky jsem to nedokázal rozebrat, když to začalo podtékat...

Více
17 roků 7 měsíců zpět #3 od temprař
NIKDY už po něčem takovém netluč - jednak pokurvíš závit a jednak skřivíš hřídel - a posereš uložení toho ložiska.

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 7 měsíců zpět #4 od Vlastík
Nemá cenu a vlastně ani to není doporučeno tu pumpu opravovat.Nikde jsem totiž nenašel opravnou sadu na pumpu.Je lépe koupit novou.Cena cca.1500Kč.

Více
17 roků 7 měsíců zpět #5 od temprař

Nemá cenu a vlastně ani to není doporučeno tu pumpu opravovat.Nikde jsem totiž nenašel opravnou sadu na pumpu.Je lépe koupit novou.Cena cca.1500Kč.

Mluvíš mi z duše kámo. taky bych to tak řešil. Pumpu si opraví a za chvíli se tam posete druhá věc.... Jochuassi,radši si opravdu kup nové čerpadlo a myslím,že to pro jak pro Tebe,tak pro Tvé finanace bude lepší.

mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 7 měsíců zpět #6 od Jochuass
Tak nakonec jsem to rozebral, jeste parkrat jsem do toho bouchl a vyskocila cela hridel i s loziskem.Lozisko jsem mel rozsypane, takze jsem chtel zjistit jestli to jde.Hrideli se nic nestalo, akorat je na prd, ze to loziśko je primo v te hrideli.Neni na ni zadne lozisko nasunute.Pokud by to cerpadlo slo spravit, tak jedine sehnat celou hridel s dobrym loziskem.Uz jsem kutil nove, takze v poho.Ale jinak díky. :D :D :D

Více
17 roků 7 měsíců zpět #7 od temprař
no ale chlapče nezapomeň taky na to,že tam musí být nějaké těsnící gufero - kroužek,který ti těsní prosto mezi vodou a tím ložiskem - jestli ho tam nedokoupíš nové tak se těž na brzkou zkázu celého ložiska - do týdne je po něm. :)

I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 7 měsíců zpět #8 od Jochuass
O to uz moc nejde, protoze je to neopravitelny kus, musi se to koupit cele nove.To tesneni by se muselo taky sehnat pokud by to chtel nekdo fakt opravit.A vim ze by byla urcite komedie to dat dohromady! 8O

Více
16 roků 11 měsíců zpět #9 od T505
Kam se stratily zlatý český ručičky??

Není problém to rozdělat a složit ale sehnat tady to nový ložisko který nikdo samostatně nedodává

(podobný ložisko pro ilustraci)

a prodejci nás nutijou přistoupit na jejich hru a kupovat celý komponenty. Já mám konkrétně 1,7D a celá vodní pumpa aktuálně v Brně stojí 2500,- Kč těsnění(ucpávku) mají za 100,- a aji kdyby ložisko bylo hodně drahý tak mě to vyjde maximálně na polovinu, položím si otázku co se mě pokazilo ložisko nebo celá pumpa? Ale musím uznat že se situace od r.1994 kdy sem měl Regatu změnila v té době sem řešil stejný problém a to stála vodní pumpa asi 5000,- no tenkrát sem to vyřešil tak že ucpávka pasovala z žiguli (není se čemu divit je to vlastně FIAT) a ložisko dostalo nový válečky a kuličky oprava cca 150,- a jezdilo to až do roku 2002

Více
16 roků 11 měsíců zpět #10 od akpuolach
Kdyby šlo pokaždé koupit jen ložisko, za chvíli by jsi chtěl, aby šly koupit i náhradní kuličky do ložiska :lol: Buď rád že máš Itala alespoň si můžeš vyměnit třeba uhlíky v motorcích. Zeptej se někoho kdo má Němce, co si on může vyměnit :wink: Možná tak žárovku(levou za pravou) :D

Více
16 roků 11 měsíců zpět #11 od T505
Když si to přečteš pozorně tak sem psal že sem dal nový kuličky a válečky takže nejspíš asi dou koupit nový.

http://www.loziskahrk.cz

Více
16 roků 11 měsíců zpět #12 od akpuolach

Více
16 roků 11 měsíců zpět #13 od T505
Co tím myslíš, Každý zvlášť? tohle to je vřetenový ložisko kerý má na té kračí straně, kde je řemenice válečky a na té druhé sou kuličky, po vyloupnutí těch černejch plastovejch krytek se dá ložsko rozebrat, neboli se ti ty válečky vysypuo a kuličky taky pak stačí koupit nový tím se zmenší vúle a ložisko ještě chvíli vydrží, jinak sem dnes zjistil že tyto ložiska by měl vyrábět KINEX u nich na stránkách sem se o tom dočet ale v nabídce je nikde nemají.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #14 od Kukko
Rozebrat to jde ale pak to uz asi nedas dokopy. italove jsou vychcaní víc nez japonci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #15 od akpuolach

Co tím myslíš, Každý zvlášť? tohle to je vřetenový ložisko kerý má na té kračí straně, kde je řemenice válečky a na té druhé sou kuličky, po vyloupnutí těch černejch plastovejch krytek se dá ložsko rozebrat, neboli se ti ty válečky vysypuo a kuličky taky pak stačí koupit nový tím se zmenší vúle a ložisko ještě chvíli vydrží, jinak sem dnes zjistil že tyto ložiska by měl vyrábět KINEX u nich na stránkách sem se o tom dočet ale v nabídce je nikde nemají.

Na chvilku to možná bude, ale už máš vyjetý dráhy hlavně u kuliček. Oprava tak za 150,-? a na půl roku. Na ložisku bych takhle nešetřil. Někdy ti praskne při rychlejší jízdě a následná oprava tvé opravy bude za mnohem víc, pokud to někdo neodnese ještě hůř. No nevím, nevím.

Vygenerováno za 0.475 sekund