koupit Tipo 1,8i.e ?

• User_69
  • Autor tématu
17 roků 6 měsíců zpět #1 od User_69
koupit Tipo 1,8i.e ? vytvořil uživatel User_69
Zdar, mám možnost koupit Tipo 1,8 i.e rok v. 1995 pročítal jsem fórum, ale o této motorizaci toho moc není - to je to opravdu takový hybryd? Je to samá 1,4 a 1,6 popř 2,0
Chtěl bych vědět jak je to se spolehlivostí/ poruchovostí motoru 1,8 a také jestli někdo z vás neví v jaké výbavě se Tipa s tímto motorem dělaly? Hlavně mě zajímá jestli bylo pro tyto motory montované ABS a Airbag jako standart
Dík

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

• TripleX
17 roků 6 měsíců zpět #2 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Rok
Ak je to rok 1995 tak by to mohlo byt super. Inak zisti ci to je 1.8 16V. Ak je to 1.8 16V r.v. 95 tak sa to zvacsa robilo v podobnej vybave ako sedicivalvoe teda full. Malo to zvacsa recara sedacky elektirka okna zrkadla central hmlovky, Airbag, ABS kotuce vsetky 4. Inak mal som taky motor 1.8 16V a bolo to super auto. Teraz mam 2.0 16V je tiez super motor ma mierne vacsi vykon ale ten ktory ide prvy krat tak ani nespozna. Ja som bol spokojny velmi. A ten motor vydrzi este vyse ako 2.0 16V preto je fajn. Takze pokial chces silnejsie auto dobra volba ... Ale iny mozu mat uplne odlisny nazor toto je moj ...

Více
17 roků 6 měsíců zpět #3 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: koupit Tipo 1,8i.e ?
pozor 1.8 16v je motor, kterej s evyráběl pouze první 2-3 roky výroby tipa (tj do roku 91) kdy ho pak anhradil 2.0 16v

spíš si ymslím že se zde ptá an 1.8 8v - velká výhoda oproti 23 l motrům je ta, že maj nižší sazbu povinnýho ručení , výkonově je na tom ten silnější 1.8 8v motor podobně jako 2.0 8v a i podobně jede (107 vs 113PS) ten slabej 1.8 8v má 90PS a jede spíš jako 1.6 DOHC (taky 90PS) - všechny tyhle motory maj společnej základ, jediný v čem se lišej je zdvih klikovky a ojnice

laik, pokud je zvedlá kapota nepozná mezi těmito motry rozdíl, co s etýče spolehlivosti- motory 1.8 a 2.0 at už 16v nebo 8v maj jendu slabinu- olejovou pumpu, takže většinou odejdou na vačkách, protože to málo amzalo, jsou i extrémy kdy ryhcle polepenej motor vylítal i na spodky, ale ten spodek motoru je dobrej a seriová klika snese hodně- je totiž kovaná a je společná i pro turbomotory na tomto základu-jediny co se nedoporučuje ji přebrušovat- je totiž nitridovaná a po přebroušení odstraníš nitirdovanou vrstvu

elektronika motoru je podobná jako na 2.0 8v/16v - zatím se mi nestalo že bych nenastartoval na jednu z jednotek z aut 1.8 8v až 2.0 16v, to samý čidla- jsou stejný , možná akorát vstřiky jsou jiný (no spíš určitě..)

co se týče výbavy- krom prvních 1.4 jsme s ezatím nesetkal s tipem co yb mělo kličky na okna, takže minimálně ve výbavě očekávej:

elektrický šíbr
elektricky ovládaný okbna
možná elektricky ovládaný zrcátka(to nevím jestli je standart u GT)
pokud auto bude mít klimu tak šíbr nebude o kůži pochybuju...

plná výbava vypadá trochu jinak než u sedicivalvole standart(vše v el. recaro sedčky a momo volant + pár budíků navíc..) - kůže , klima, vše v elektrice, centrál na DO a alarm-to mam něpř. já v mým tipku už z fabriky...

abs a airbag maj tipa po r 93.. spíš kolem toho 94roku a novější

co se týče brzd- 1.8 8v - první model maj vepředu plný kotouče 257/11mm (2.0 8v 257/22mm) na zadku maj bubny (1.4 a 1.6 , možná 1.7d má buben pr. 180mm 1.8 8v a 1.9TD má větší , tuším 220mm)

jak to je s předkem u novějších aut nevím, ale ty dutý kotouče jsou lepší teda) auta s ABS maj automaticky vzadu kotouče, pokud jde o nějaký lego, nebo zvláštní verzi tak tam taky je kotouč- průměry se dělali 2 -227mm pro auta 1.8 a 2.0 8vbez ABS a 240mm pro auta s ABS a 16v..já mam např na zakdu záhadným způsobem 240 kotouč a to mam 2.0 8..

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

• User_69
  • Autor tématu
17 roků 6 měsíců zpět #4 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma Tak dík za info
Opravdu dík kluci za info, asi v pondělí mi to auto doveze z Rakous, tak Vám napíšu co tam je/není , no a pak se rozhodnu jestli si ho nechám, nebo pošlu dál :wink:

• TripleX
17 roků 6 měsíců zpět #5 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Re: koupit Tipo 1,8i.e ?

pozor 1.8 16v je motor, kterej s evyráběl pouze první 2-3 roky výroby tipa (tj do roku 91) kdy ho pak anhradil 2.0 16v

spíš si ymslím že se zde ptá an 1.8 8v - velká výhoda oproti 23 l motrům je ta, že maj nižší sazbu povinnýho ručení , výkonově je na tom ten silnější 1.8 8v motor podobně jako 2.0 8v a i podobně jede (107 vs 113PS) ten slabej 1.8 8v má 90PS a jede spíš jako 1.6 DOHC (taky 90PS) - všechny tyhle motory maj společnej základ, jediný v čem se lišej je zdvih klikovky a ojnice

laik, pokud je zvedlá kapota nepozná mezi těmito motry rozdíl, co s etýče spolehlivosti- motory 1.8 a 2.0 at už 16v nebo 8v maj jendu slabinu- olejovou pumpu, takže většinou odejdou na vačkách, protože to málo amzalo, jsou i extrémy kdy ryhcle polepenej motor vylítal i na spodky, ale ten spodek motoru je dobrej a seriová klika snese hodně- je totiž kovaná a je společná i pro turbomotory na tomto základu-jediny co se nedoporučuje ji přebrušovat- je totiž nitridovaná a po přebroušení odstraníš nitirdovanou vrstvu

elektronika motoru je podobná jako na 2.0 8v/16v - zatím se mi nestalo že bych nenastartoval na jednu z jednotek z aut 1.8 8v až 2.0 16v, to samý čidla- jsou stejný , možná akorát vstřiky jsou jiný (no spíš určitě..)

co se týče výbavy- krom prvních 1.4 jsme s ezatím nesetkal s tipem co yb mělo kličky na okna, takže minimálně ve výbavě očekávej:

elektrický šíbr
elektricky ovládaný okbna
možná elektricky ovládaný zrcátka(to nevím jestli je standart u GT)
pokud auto bude mít klimu tak šíbr nebude o kůži pochybuju...

plná výbava vypadá trochu jinak než u sedicivalvole standart(vše v el. recaro sedčky a momo volant + pár budíků navíc..) - kůže , klima, vše v elektrice, centrál na DO a alarm-to mam něpř. já v mým tipku už z fabriky...

abs a airbag maj tipa po r 93.. spíš kolem toho 94roku a novější

co se týče brzd- 1.8 8v - první model maj vepředu plný kotouče 257/11mm (2.0 8v 257/22mm) na zadku maj bubny (1.4 a 1.6 , možná 1.7d má buben pr. 180mm 1.8 8v a 1.9TD má větší , tuším 220mm)

jak to je s předkem u novějších aut nevím, ale ty dutý kotouče jsou lepší teda) auta s ABS maj automaticky vzadu kotouče, pokud jde o nějaký lego, nebo zvláštní verzi tak tam taky je kotouč- průměry se dělali 2 -227mm pro auta 1.8 a 2.0 8vbez ABS a 240mm pro auta s ABS a 16v..já mam např na zakdu záhadným způsobem 240 kotouč a to mam 2.0 8..

Ja som mal na mojom Tipe 1.8 16V (SEDICIVALVOE) Recara, Momo volant ten som mal na kazdych, klimu, central aj na DO a aj alarm ale ten nefungoval. Ale jedine co som nemal je tych par budikov na viac. Co sa tam davalo??? Teraz mam 2.0 16V a tam mam taku istu pristrojovku co tam je este naviac tie budiky?

Více
17 roků 6 měsíců zpět #6 od mt-tuning
Odpověděl mt-tuning pro téma Re: koupit Tipo 1,8i.e ?
preco volas 1.8 16v sedicivalvole? nebol to nahodou iba 2.0 16v? aj ked sedicivalvole znamena 16v myslim ze 1.8 bola granturismo, nee?

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 6 měsíců zpět #7 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: koupit Tipo 1,8i.e ?
tak co tedy znamená sedicivalvole ? pořák jsem to nikde nevyštudoval . může mi to někdo popsat ?

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
17 roků 6 měsíců zpět #8 od mt-tuning

tak co teza znamená sedicivalvole ? pořák jsem to nikde nevyštudoval . může mi to někdo popsat ?

sedicivalvole z talianciny znamena sestnactventil. boli takto oznacovane modely 2.0 16v. ostatne 16v boli granturisma.

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 6 měsíců zpět #9 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: koupit Tipo 1,8i.e ?
dík zase jsem o trochu chytřejší.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
17 roků 6 měsíců zpět #10 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: koupit Tipo 1,8i.e ?

tak co teza znamená sedicivalvole ? pořák jsem to nikde nevyštudoval . může mi to někdo popsat ?

sedicivalvole z talianciny znamena sestnactventil. boli takto oznacovane modely 2.0 16v. ostatne 16v boli granturisma.

no nevím nevím

moje tipo má přesný označení 2.0 ie GT (grandturismo) a to mam jen 8v.. GT byli i turbodiesly...

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
17 roků 6 měsíců zpět #11 od mt-tuning
ja som tym myslel to ze sedicivalvole bol oznaceny iba model 2.0. 16v a ze 1.8 16v nebol oznaceny ako sedici ale ako gt.. asi tak

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 6 měsíců zpět #12 od Criton
Odpověděl Criton pro téma Re: koupit Tipo 1,8i.e ?
a já zas myslel, že GT sou jenom turbodiesly... sakra.. mám asi mezery... :lol:

Už je pryč: Fiat Tipo 1.6 DOHC r.v. 1989
Nyní: Škoda Octavia 1.9TDi

• TripleX
17 roků 6 měsíců zpět #13 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma 1.8

ja som tym myslel to ze sedicivalvole bol oznaceny iba model 2.0. 16v a ze 1.8 16v nebol oznaceny ako sedici ale ako gt.. asi tak

Neviem aj v papieroch a tie boli original bolo sedicivalvoe a inak aj na zadnych dverach bola ta lista nezdala sa mi menena ani motor sa mi nezdal meneny ... Takze som to vzdy bral ze som mal 1.8 16V a kedze mal vsade sedici tak preto to nazyvam. Len neviem ked som mal vsetko co popisal tu kolega ale mal som take iste budiky ako mam teraz bola to plna vybava ci nie a co bolo na tych budikoch este navyse ked som nemal plnu vybavu?

• User_69
  • Autor tématu
17 roků 1 měsíc zpět #14 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma abych se vrátil k tématu
abych se vrátil k tématu, jde mi o to , že až to bude někdo pročítat aby došel nějakého konce. skončil jsem tedy tak, že se z kluka co to měl dovést vyklubal podvodník a to bílé Tipo na obrázku nebylo r.v 1996, ale 1990. počet km. nezjištěn, papíry nebyly z D, ale odněkud z Čech a byl to asi 6tý majitel. Největší překvapení pro mě byl ten rok výroby - v TP byl opravdu zapsaný rok výroby 1996. Takže jsem okamžitě požadoval vrácení zálohy a odstoupil jsem od smlouvy. Teď po pár měsících mám mazlíka 1,6 i.e s málo km a doloženým původem i se servisní knížkou.
Toď vše. :P

Více
17 roků 1 měsíc zpět #15 od Dan
Odpověděl Dan pro téma Re: koupit Tipo 1,8i.e ?
Jo jo i takovy zmetci se najdou. Hlavně že jsi to zavčasu zjistil a hlavně že ti vrátil zálohu.

FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO

Vygenerováno za 0.545 sekund