olej
17 roků 5 měsíců zpět #2
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Je zaručené heslo - Manuál je bible. Koukni tam a uvidíš. Podle mě tam bude 15W40. Já to tam také davám. Motor je na tohle stavěný a řidčím olejem uděláš akorát víc škody, než užitku.
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 5 měsíců zpět #5
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
Jelikož máme stejný motor, tak dám ruku do ohně za to, že tam je 15W40. Pokud to není zánovní motor, tak si prostě trvám na svém, že tomu polosyntetika a lepší ublíží. Ten olej je řidčí, tudíž to nemusí tak dobře mazat. Viděl sem to sám..tlak oleje podle budíku nic moc na 10W, po nalití 15W, tak jak to má být se to pěkně zlepšilo.
Nehledě na to, že pokud tam bývalý majitel dával 15W a ty tam dáš lepší, tak to může uvolnit usazený karbon a ucpat ti to třeba nějaký mazací kanálek. Ale je pravda, tohle se tu řešilo už x-krát.
Nehledě na to, že pokud tam bývalý majitel dával 15W a ty tam dáš lepší, tak to může uvolnit usazený karbon a ucpat ti to třeba nějaký mazací kanálek. Ale je pravda, tohle se tu řešilo už x-krát.
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
17 roků 5 měsíců zpět #6
od SKV
Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km
Tak s tím "zaručeným heslem" nesouhlasím - řidčí a zároveň kvalitnější olej se dřív dostane tam, kde se minerál nedostane, zvláště v zimě!!! Toto téma se tu už několikrát rozebíralo- je třeba hledat! Dávám tuzemskou /praxí osvědčenou/ polosyntetiku 10W/40 za slušnou cenu. Není potřeba do těchto vozů cpát plnou syntetiku /cpát peníze/, ale polosyntetika stačí a doporučují ji i opravny jako AUTOMALEČEK ap.Je zaručené heslo - Manuál je bible. Koukni tam a uvidíš. Podle mě tam bude 15W40. Já to tam také davám. Motor je na tohle stavěný a řidčím olejem uděláš akorát víc škody, než užitku.
Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km
- vilímek petr
17 roků 5 měsíců zpět #8
od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: olej
leju tam 10w40 q8 formula a spokojenost.
17 roků 5 měsíců zpět #10
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
Tohle se řeší i u nás na stránkách..Je to slovo proti slovu. Minerál je do -18...je jasný, že polosyntetika je v zimě lepší, ale nadruhou starnu, co do zimy se týče nejsme na sibiři:)
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
17 roků 5 měsíců zpět #11
od Honza
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
5W50 mogul 1 - závodní olej, hustota za studena = voda.. maže jak má a drží hodně dobře tlak i za tepla.. v coupe (2.0 16v bez turba) a bravu HGt s evelmi osvědčil, po přetěsnění tipa poputuje i do něj (je dost drahej na to že mi ho tak 1l vyteče netěsnostma )
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
Vygenerováno za 0.412 sekund