spotřeba???
například když nemam ani rezonátor ani katalizátor
ale naopak se tim zvyšuje výkon......
a jak je to když jedu z kopce na neutrál???spaluje se o něco méně benzínu???
setkávám se se dvěmi různými stranami který mají na spotřebu různý názor...každý si myslí že to je tak jak říká!!!ale já newim komu mam věřit.....děkuji zdejším chytrým hlavám za odpovědi
Fiat Tipo 1.6 DOHC (1989;180000km)
snažim se ho dát do kupy brouka...
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Fiat Tipo 1.7D 88 v karoserii 2.0 z roku 92
Nyní Lancia Delta HPE 1.6 76kW
a ta jízda na neutrál, když z kopce vyřadíš, tak ti to bere víc, než když sundáš nohu z plynu. když totiž vyřadíš, tak musí jít do motoru benzín, aby držel motor v chodu a když vyřadíš, tak to nebere vůbec nic.
Lancia Delta HPE HF 2,0 16VT 142kW
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1
Funguje Vam lambdasonda :
Je to spetnovazebni clanek motoru ktery vyrazne ovlivnuje spotrebu.
Znamy menil sondu u Formana a spotreba klesla z 10 na 7l
Fiat Tipo 1,9tD,66kW
A koupil si fungl novou?a kolik za ni?Pri brzdeni motorem z kopceje nulova spotreba pokud: neklesnou otacky pod 1500,pokud motor nejde v nouzaku.
Funguje Vam lambdasonda :
Je to spetnovazebni clanek motoru ktery vyrazne ovlivnuje spotrebu.
Znamy menil sondu u Formana a spotreba klesla z 10 na 7l
S tou jizdou s nohou pryc z plynu to neni az zas tak pravda. Je fakt, ze motoru normálního benzínu je špatné, když je výfuk bez tlumičů ( bez odporu ). u turb je to výhoda.
a ta jízda na neutrál, když z kopce vyřadíš, tak ti to bere víc, než když sundáš nohu z plynu. když totiž vyřadíš, tak musí jít do motoru benzín, aby držel motor v chodu a když vyřadíš, tak to nebere vůbec nic.
nebere benal, ale nikdo nebere v potaz ztratu rychlosti a tudiz energie pri brzdeni motorem. Pokud potrebuju pribrzdovat je tam zarazena rychlost a noha z plynu, ale pokud vidim volno a auto drzi rychlost nebo naopak ta stoupa tak je podle mne urcite vyhodnejsi mit vyrazeno (a vypnuto
Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD
S tou jizdou s nohou pryc z plynu to neni az zas tak pravda. Je fakt, ze motoru normálního benzínu je špatné, když je výfuk bez tlumičů ( bez odporu ). u turb je to výhoda.
nebere benal, ale nikdo nebere v potaz ztratu rychlosti a tudiz energie pri brzdeni motorem. Pokud potrebuju pribrzdovat je tam zarazena rychlost a noha z plynu, ale pokud vidim volno a auto drzi rychlost nebo naopak ta stoupa tak je podle mne urcite vyhodnejsi mit vyrazeno (a vypnuto
vypnout motor a ještě vytáhnout klič ze zapalování, ať to stojí za to
Lancia Delta HPE HF 2,0 16VT 142kW
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1
a klíč vyhodit omilem z oknaS tou jizdou s nohou pryc z plynu to neni az zas tak pravda. Je fakt, ze motoru normálního benzínu je špatné, když je výfuk bez tlumičů ( bez odporu ). u turb je to výhoda.
vypnout motor a ještě vytáhnout klič ze zapalování, ať to stojí za to
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
při těch dneštních ceách béňa a studentdkym platu...asi tak bdüdu taky jezdit! aspon nebudu mít nohu furt na plynu 8OSi z toho děláte prdel, ale můj děda, měl MBéčko a vždy to z kopce nebo na rovince rozhulákal a pak vypnul motor. Dával pochopitelně bacha, aby si nezamknul volant :driver: :total:
ještě se mi zdá taky dost divný, že když jedu z kopce, mám tam za 5 a dám nohu z plynu, tak je spotřeba nula. Spotřeba je sice menší než na neutrál, ale nula těžko. Ten motor normálně běží a tudíž k tomu potřebuje benzín. Když se točí nenastartovanej motor, tak to vydá uplně jinak.
Mimochodem, chcípnul Vám někdy motor když jste jeli z kopce? Nebo dojížděli v autoškole na křižovatku a zapoměli vyřadit? Jedeš, jedeš a najednou motor už nemá v těch otáčkách a s dodávaným benzínem sílu a zdechne. Jak to, když v tu chvíli má mít nulovou spotřebu?
Fyzika mě nebavila, ale
Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05
P.S. Mimochodom takto prechádzajú tie staré zadymené vraky cez emisie. Motor najskôr vytočia a ako padajú otáčky stačí meranie zastaviť v správnom okamžiku a emisie sú jak z učebnice 8O .
Jinak děda na MBčku neměl posilovač brzd ani volantu, tak to bylo fuk
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05
Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD