zajíždění nového motoru
Takže skoro nový motor. mě zajímá jak ho zejet. Kolik kilometrů , točit - netočit ? jaký olej pro zajetí ? prostě vše co by se mi mohlo hodit.
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
..přebrus kliky, kroužky, atd.. holt polozávodní motor co s etýče provedenejch úprav...
předtím, když sem dělal jen přebrus kliky, tak nějakejch taky 200km normoš jízdou, a potom s každejma dalšíma 200km přidávat otáčky o 500...
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
Asi za měsíc se mi vrátí motor ze servisu. Měl by být po přebroušení klikovky překroužkován (nebo pokud bude třeba tak výbrus válců) . přetěsněná hlava , ventyly atd.
Takže skoro nový motor. mě zajímá jak ho zejet. Kolik kilometrů , točit - netočit ? jaký olej pro zajetí ? prostě vše co by se mi mohlo hodit.
Trochu jinak....na kolik ti to vyjde +-.Kolik si měl nalítáno??Díky. Jo mimo jiné snad po 500km podotahovat spoje - palici atd.
☆ FIAT Tipo 1.4ie DGT 51kW r.v.90 ☆
www.fiattipo.net/index.php/fotogalerie/c...y-fiat-tipo-14ie-dgt
Asi za měsíc se mi vrátí motor ze servisu. Měl by být po přebroušení klikovky překroužkován (nebo pokud bude třeba tak výbrus válců) . přetěsněná hlava , ventyly atd.
Trochu jinak....na kolik ti to vyjde +-.Kolik si měl nalítáno??Díky. Jo mimo jiné snad po 500km podotahovat spoje - palici atd.
Pozor! Hlinikova hlava uz se nedotahuje!
Fiat Tipo 1.6i.e.kat rv. 91'
nalítáno bylo asi 150 000km ale byla ubroušená klikovka jelikož tam někdo přede mnou zapoměl najelt olej. já to koupil za cenu šrotu a teď dávám dohromady motor. kormě motoru je to auto perfektní. tipuju že to co jsem nechal dělat vyjde asi na 7000,- přesně to budu vědět asi za 3 týdny , až to bude hotový.
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
motor v coupe jsem zajížděl cca 200km tím stylem že točit max do 4000 a na půl plynu (aby nedošlo k detonacím se starou mapou předstihu.jelo se s tím totiž úpo ose na ladění elektroniky...)..potom plnej kotel
..přebrus kliky, kroužky, atd.. holt polozávodní motor co s etýče provedenejch úprav...
předtím, když sem dělal jen přebrus kliky, tak nějakejch taky 200km normoš jízdou, a potom s každejma dalšíma 200km přidávat otáčky o 500...
taže tak po 2000km už tomů můžu špata jak chci ? má nějakej vliv jak to zajedu na to jak ten motor bude potom živej ?
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
motor v coupe jsem zajížděl cca 200km tím stylem že točit max do 4000 a na půl plynu (aby nedošlo k detonacím se starou mapou předstihu.jelo se s tím totiž úpo ose na ladění elektroniky...)..potom plnej kotel
taže tak po 2000km už tomů můžu špata jak chci ? má nějakej vliv jak to zajedu na to jak ten motor bude potom živej ?
Urcite to ma vliv! I na spotreb benzinu a oleje. Ja jsem motor zajizdel asi 2tkm, ze zacatku jen takovej šolich a po ujeti cca 500km jsem mu postupne zacal zvysovat zatez. Ale vzdy jen kratkodobe..
Fiat Tipo 1.6i.e.kat rv. 91'
Když budeš jezdit na malých otáčkách, budou se ti zadírat částečky kliky do ložisek vlivam horšíh mazání v nízkých otáčkách. Ve vysokých je to zase naopak. Nestihne se ti vytvářet souvislá mazací vrsstva u opotřebení bude větší.
Olej nalij kvalitní hned od počátku, a vyměň hned po zajetí. Určitě se to vyplatí
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Pozor! Hlinikova hlava uz se nedotahuje!
jj.Já si to vždycky po vyjetí ze servisu radši všechno projedu i tak.
☆ FIAT Tipo 1.4ie DGT 51kW r.v.90 ☆
www.fiattipo.net/index.php/fotogalerie/c...y-fiat-tipo-14ie-dgt
Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire
Já jsem ho taky zajížděl pár tisíc. Byl po GO a největším šokem pro mě bylo, když jsem to složil, nastartoval a nemělo to vůbec výkon, ale vůbec! Ale s každým kilometrem se ten výkon zvedal a zvedal až k touženým 96 kw
Co máš za motor že máš 96 kW? Nebo je upravený? To zvyšování výkonu nemuselo být zajížděním, ale tím že se ŘJ jednotka přízpůsobovala motoru a učila se nové data.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Já jsem ho taky zajížděl pár tisíc. Byl po GO a největším šokem pro mě bylo, když jsem to složil, nastartoval a nemělo to vůbec výkon, ale vůbec! Ale s každým kilometrem se ten výkon zvedal a zvedal až k touženým 96 kw
Co máš za motor že máš 96 kW? Nebo je upravený? To zvyšování výkonu nemuselo být zajížděním, ale tím že se ŘJ jednotka přízpůsobovala motoru a učila se nové data.
Nebyl to fiat. Byl to peugeot 309 GTI S tím přispůzobováním jednotky nevím, ale zezačátku to fakt vůbec nejelo
Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire