teplota motoru až 130stupňů

Více
17 roků 3 měsíců zpět #1 od geeny666
zdravím, potřeboval bych radu, po najetí asi 5 km mi motor vaří, první co mě napadlo je termostat- ten jsem odšrouboval a zkusil jsem ho dát doma vařit do hrnce a on se otevřel??? mám koupit nový a doufat že se otvírá jen někdy nebo mám hledat příčinu jinde a když tak kde? stále dolívám vodu cca 1litr každý den ale opticky jsem skontroloval všechny hadice a nikde to neteče, ani pod autem žádná skvrna a co víc ani ventilátor se mi nezapíná??? za 14 dní jedu na dovču přes půl republiky a autu se asi moc nechce!

fiat Tipo 3DV červené 2,0 8VT

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #2 od Dresik
Jestli se otevírá vždy můžeš zjistit, když osaháš hadici co vede do chladiče. Co vodní pumpa? Je v pohodě? A těsnění pod hlavou?

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 3 měsíců zpět #3 od geeny666
no to právě nevím jak to mám zjistit tu vodní pumpu? dík za rady :lol:

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4 od Dave_Pv
A má opravdu tak vysokou teplotu? Vyvře ti to? Nemáš třeba jen špatný čidlo nebo budíka?

To že ti nesepne ventilátor je divný :idea: :?:

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire

Více
17 roků 3 měsíců zpět #5 od eagle

zdravím, potřeboval bych radu, po najetí asi 5 km mi motor vaří, první co mě napadlo je termostat- ten jsem odšrouboval a zkusil jsem ho dát doma vařit do hrnce a on se otevřel??? mám koupit nový a doufat že se otvírá jen někdy nebo mám hledat příčinu jinde a když tak kde? stále dolívám vodu cca 1litr každý den ale opticky jsem skontroloval všechny hadice a nikde to neteče, ani pod autem žádná skvrna a co víc ani ventilátor se mi nezapíná??? za 14 dní jedu na dovču přes půl republiky a autu se asi moc nechce!

Nechci malovat čerta na zeď, ale co třeba prdlá hlava :?: Vaření, ztráta vody.... :roll:

FIAT MAREA SDN 2.0 20v V5 108kw

Více
17 roků 3 měsíců zpět #6 od geeny666
s tou hlavou si nedělejte srandu jinak bych o ni přišel i já!!! jak to zjistím???

Více
17 roků 3 měsíců zpět #7 od mt-tuning
moze byt prdle aj tesnenie pod hlavou...

skus otvorit pri studenom motore nadobku na vodu a nastartuj a sleduj ci nejdu z nej bublinky... dalsie ako zistis ci je tesnenie v haji, hadice od chladica budu brutalne tvrde... straca sa ti dost vody, skus este pozriet viecko na olej ci na nom zospodu nieje divna seda emulzia...

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
17 roků 3 měsíců zpět #8 od eagle

moze byt prdle aj tesnenie pod hlavou...
skus otvorit pri studenom motore nadobku na vodu a nastartuj a sleduj ci nejdu z nej bublinky... dalsie ako zistis ci je tesnenie v haji, hadice od chladica budu brutalne tvrde... straca sa ti dost vody, skus este pozriet viecko na olej ci na nom zospodu nieje divna seda emulzia...

Nevím, nejsem odborník, ale po 5km vařit a litr vody za den..., to se mi zdá na těsnění pod hlavou trošku silná káva. :roll: U těsnění by se to přehřívalo a ztrácela se voda, ale pochybuji, že v takovém množství. Ale nevím, kolik kiláku ujede za den.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #9 od geeny666
no když to vaří jak o život tak ta pára syčí přes hadice + těsnění to se nazbírá a s touto chybou nejezdím vůbec mám o svého miláčka strach! zítra hupsnu na to a rozeberu to, sundám hlavu hned ji snížím, o kolik ji můžu snížit???? a musím u toho zabrušovat ventily???

Více
17 roků 3 měsíců zpět #10 od eagle
Neplaš. 8) Navštiv odborníka a uvidíš. Koukni i na jiný fóra o italech ( marea club). Tam se o tom mluvilo dost a dost, hlavně v souvislostech s motorem 2.4TD :idea:

Více
17 roků 3 měsíců zpět #11 od petr1978
Jestli máš vadné těsnění pod hlavou, poznáš to na hladině oleje, nebo se ti zvýfuku povalí pára. Nedávno se mi stalo, že jsemmdlíval 2.5 litru chaldící kapalinyna 100 km a měl jsem jenm pasklé těsnění pod kolenem sání.
Prostě koukni na hladinu oleje. Když bude OK, tak nastartuj a dej ruku ke kunci výfuku. Když se ti rosí, tak máš vodu ve spalování a máš vadné těsnění pod hlavou. Taky mrkni na těleso topení, tam často bývá nějaká netěsnost.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 3 měsíců zpět #12 od michal_tipar
Máš za tu dobu žhavej i chladič? Skoro to vypadá jako by nechodila vodní pumpa. I když bude prasklé těsnění, tak to není tak rychle...

Více
17 roků 3 měsíců zpět #13 od geeny666
ano chladič je žhavý a na hadice nejde ani sáhnout jak jsou horké, a včera mi auto ani nechtělo nastartovat jako by byla vibitá baterka tahalo to ztěžka a pak to normálně chytlo, určitě to bude to těsnění pod hlavou

Více
17 roků 3 měsíců zpět #14 od Tomas-Oaza
no a ventilator ti netoci? kdyz stojis a mas horkej chladic tak by mel tocit. jak tvrdy jsou ty hadice ? zkus je zmacknout jestli je okruh natlakovanej,pokud jo tak bych zacal asi od hlavy

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
17 roků 3 měsíců zpět #15 od geeny666
no ta voda tam dlouho nevydrží tak z počátku když doliju vodu tak jsou tvrdé, pak sednu do auta jedu začnu vařit zastavím a jsou měké, ventilátor se nezapíná! asi tím že není voda, pak už jen slyším jak ta pára syčí přes hadice, jo chladič je celý horký i všechny hadice, dnes chci sundat hlavu začnu tím nejhorším, čerpadlo už je jednoduché vyměnit, když budu mít hlavu dole o kolik ji můžu snížit u 1,4 ie???

Vygenerováno za 0.482 sekund