Lambda Sonda

Více
17 roků 2 měsíců zpět #1 od IceTipo
Lambda Sonda vytvořil uživatel IceTipo
Aloha lidicky mam dotaz jak laicky bych mohl zjistit ze mi nefunguje lambda??? nemam zadne meraky prosim o radu pac mi to dost kouri a citim ze docela smrdi z toho benzin.dekuji moc za radu.

P.S: kolik asi stoji lambda na 2.0 8V

2.0 ie V 83Kw cca 120Hp
Ice Tipo RamuS Tuning Club - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 2 měsíců zpět #2 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Lambda Sonda
minimálně s voltmetrem, jinak to nepoznáš. Píchneš votmetr proti zemi do drátu od lambdy a koukneš jestli má odskok, střídá se tam napětí (vyšší a nižší) cca v sekundovém intervalu, hodnoty z hlavy nevím...

• vilímek petr
17 roků 2 měsíců zpět #3 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: Lambda Sonda
Zdarec,mě to začalo dělat v pátek to samé co píšeš smrdí a cítím benzín a jdou s toho oblaka černého dýmu.Tak nevím jestli lambda nebo nějaké čidlo.

Více
17 roků 2 měsíců zpět #4 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Lambda Sonda
to nebude lambda, ta se chová jinak. Mě nechodila a neprojevovalo se to žádnou kouřivostí nebo smradem benzínu... Ani na spotřebu to bohužel nemělo nijak markantní vliv :-(

• vilímek petr
17 roků 2 měsíců zpět #5 od vilímek petr
No zitra jedu na čtečku tak uvidím,ale mechanik říkal že to muže byt lambda nebo čidlo teploty chladící kapaliny.To mi už letos jednou umřelo a nahodil nové a pohoda,taky to čadilo černé a ukrutně to smrdělo benzínem.

Více
17 roků 2 měsíců zpět #6 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: Lambda Sonda
Tak mě když klekla lambda tak me to trochu cukalo,jinak to co popisuješ se u me neprojevilo...

1.6ie 93"

• vilímek petr
17 roků 2 měsíců zpět #7 od vilímek petr
Tak zese to čertovo čidlo na teplotu chlad.kapaliny.Už se s něho asi pos...

Více
17 roků 2 měsíců zpět #8 od IceTipo
Odpověděl IceTipo pro téma Re: Lambda Sonda
mno nerikej ja jsem ho vymnenil za ten kousek z jineho motoru o kterem vim ze bylo dobre a delato stale. kolik te stalo to cidlo???

2.0 ie V 83Kw cca 120Hp
Ice Tipo RamuS Tuning Club - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

• vilímek petr
17 roků 2 měsíců zpět #9 od vilímek petr
Něco kolem 400kč asi aj s prací v servisu

• vilímek petr
17 roků 2 měsíců zpět #10 od vilímek petr
Tak pánové,byl jsem dnes na diagnostice a žádné závady to nenašlo auto smrdí a sem tam si foukne černé,tak ted babo rad.Mě jěště napadlo jestli jsem nevzal nějaky špatny benzín,nebo trochu fouklé těsnění pod hlavou,ale to by se tratila voda ale nikde nic,tak nevím.Dám mu čas at se projeví.

Více
17 roků 2 měsíců zpět #11 od IceTipo
aha mno tak to je dobry no tak to taky jsem na to zvedav :(

2.0 ie V 83Kw cca 120Hp

Více
17 roků 2 měsíců zpět #12 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Lambda Sonda
A jak si na tom s katalyzatorem? Ja jsem jej jiz musel vymenit, protoze to "smrdelo" desnym zapachem spalenych sazi, taky jsem mel ocouzeny vyfuk. Po vymene to smrdi taky, ale takovym nasladlym zapachem, neni to takove čpící.
Jinak spatna lambda se hlavne projevuje vyssi spotrebou a nepravidelnym chodem motoru, mereni lze provest doma (viz vyse) nebo spolehlive na emisich.

• vilímek petr
17 roků 2 měsíců zpět #13 od vilímek petr
No udělal diagnostiku a potom aparátem měřil emise po zahřátem motoru a vše v pohodě,čtením stejné nezjistí kat ani emisemi asi.Je to možné že je v hati.Uvidím jak to dojezdi tak co dál,ale su z toho auta už na větvi.Lambda je v pohodě ,nic

Více
17 roků 2 měsíců zpět #14 od IceTipo
ja pro zmenu ani kat uz nemam takze tim to taky nebude aspon u mne. skoda ze se nedaji prenaset pachy a vun e ze bych sem na to hodil odkaz :)

2.0 ie V 83Kw cca 120Hp

Více
17 roků 2 měsíců zpět #15 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Lambda Sonda

ja pro zmenu ani kat uz nemam takze tim to taky nebude aspon u mne. skoda ze se nedaji prenaset pachy a vun e ze bych sem na to hodil odkaz :)

Co tahle svíčky? jede ti motor stejnoměrně? Ten dým jde při vyžších otáčkách nebo v nízkých? Co mompresní tlak ve válcích? A další věc je že můžeš mít propálené těsnění někde a svodech ještě před lambdou.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Vygenerováno za 0.483 sekund