LPG-poraďte

Více
17 roků 1 měsíc zpět #1 od Weka
LPG-poraďte vytvořil uživatel Weka
Chci svého miláčka přestavit na plyn, ale někdo mne upozorňoval ať zkontroluji karburátor atd, že prý když se po přestavbě budu hrabat v motoru, tak s tím musím jedině na servis.Mám před přestavbou podniknout nějaké kroky nebo to mám nechat na servisu, kde mi to budou přestavovat???předem díky:-)

fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=5540
1.4 Tempra,r.v.91,182km/h,102 000(13.5.2008),el.okna,central na dál.ovládání,alarm,nastavitelný volant,mlhovky

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #2 od akpuolach
Odpověděl akpuolach pro téma Re: LPG-poraďte
Na motoru si můžeš dělat co potřebuješ i když tam máš plyn. Protože do karbecu ti dají pouze mezikus kudy jde plyn. Měl jsem stříkačku a měnil jsem i vstřikování, potenciometr i celou řídící jednotku a v poho. Jestli ti ale můžu poradit vyměň si palivový filtr. Já jsem ho měnil až když jsem spálil druhý palivový čerpadlo. Zručný soused mi udělal i elektr. udělátko že když jsem přepl na plyn, přestalo zbytečně makat pal. čerpadlo.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #3 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: LPG-poraďte
LPG je hezká věc, ale má to i svoje nevýhody.

Budeš muset instalovat další zařízení do auta, z kufru ti zbude malej odkládací prostor.
Budeš muset podnikat dvojí emise.
LPG nejde nikdy plně utěsnit, proto se nesmí parkovat ve spodních garážích.
U vstřikovacích systémů dochází k jejich předčasnému poškození (neproudí benzín - nechladí se a postupně se zapéká).

Ale samozřejmě když zvážíš, jestli se ti tenhle ten krok vyplatí, tak směle dotoho. Znám pár lidí, co jezdí téměř za dobré slovo :lol:

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
17 roků 1 měsíc zpět #4 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: LPG-poraďte
proto jsem si ještě pořídil škůdku a tam když se něco zkurví tak to stojí pětku :lol:

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
17 roků 1 měsíc zpět #5 od Weka
Odpověděl Weka pro téma Re: LPG-poraďte
Moje 1.4 si vezme v průměru kolem těch 8litrů...jezdím s ní denně kolem 60km a proto se mi to vyplatí..jo a s tím zavazadlovým prostorem:45litrová bomba se vleze místo rezervy,takže mi nebude v kufru překážet a tu rezervu vždycky někam nacpu protože zatím jezdíme jen ve dvou.....kolik asi stojí taková údržba plynu za rok(myslím poplatky za různé kontroly atd)????

1.4 Tempra,r.v.91,182km/h,102 000(13.5.2008),el.okna,central na dál.ovládání,alarm,nastavitelný volant,mlhovky

Více
17 roků 1 měsíc zpět #6 od akpuolach
Jednou za rok, nebo po 10 000km revize asi 300. A vždy před technickou na emise s plynem( cca450), pokud není STK k tomu vybavena. Na těch emisích ti udělají plyn i benzín, takže jen jedny emise a ne dvoje.
Ve fiatu je malé dojezdové kolo( v Picassu mám normální) je to kousek místa v kufru.
S Temprou v plynu jsem najel víc jak 90 000km a nevím o žádném zapékání. Řekl bych že stlačený plyn víc chladí než tekoucí benzín :wink:
S těma garážema je to fakt :( .
V plynu to baští trošku víc, asi o litr až dva(záleží i na spojce mezi volantem o pedálama :lol: ). Ale ta cena benzín - plyn(30 nebo 15).

Více
17 roků 1 měsíc zpět #7 od Weka
Samožrejmě garáž je nevýhoda, ale jedná se mi hlavně o levnější ježdění, protože často v pozemních parkovištích neparkuji. :wink:
aha..odpověděl si mi na další otázku.. někdo mi totiž říkal, že i když mám plně nohu na pedálu nebo ne, tak že to na plyn žere stejně.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #8 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: LPG-poraďte

Samožrejmě garáž je nevýhoda, ale jedná se mi hlavně o levnější ježdění, protože často v pozemních parkovištích neparkuji. :wink:
aha..odpověděl si mi na další otázku.. někdo mi totiž říkal, že i když mám plně nohu na pedálu nebo ne, tak že to na plyn žere stejně.

no podle mě stačí jezdit jednoou za 2 roky alespon jsem to nikde v papírech nenašel že je to jinak

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
17 roků 1 měsíc zpět #9 od akpuolach
Revize plynu by měla být po 12-ti měsících. Uvedeno v příloze k TP (na zadní straně) od firmy montující LPG.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #10 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: LPG-poraďte
no ja by som do starsich motorov ktore maju uz nieco za sebou plyn asi nedaval. tiez som nad tym uvazoval ale kamarat ma od toho odhovoril. robi z autami tak sa v nich "trocha" vyzna a ten mi povedal ze ked dam plyn do auta co uz ma nieco za sebou tak za chvilku motor odpisem a ze sa mi to neoplati potom kupovat novy motor :)

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
17 roků 1 měsíc zpět #11 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: LPG-poraďte
vubec bych se nebal dat plyn i do starsiho auta.davali jsme plyn do auta co melo najety pres 100 tis a dalsich 200 to jeste najezdilo v pohode bez nejakych investic. a to se jednalo hlavne o favority a skodovky. do toyoty sem si dal plyn a ta mela najety 250 tis a najel jsem s ni asi 40 a pak sem ji prodal,problem nemela taky zadnej.
co se tyce rezervy tak uz jsem zazil na STK problem ze neni umistena v drzaku ktery tam musi dat firma co nacpe nadrz do mista pro rezervu

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
17 roků 1 měsíc zpět #12 od Weka
Moje tempra má naježděných sotva 90 000,takže s ní počítám ještě min 3-5let dopředu :wink:
stk a emise by mi měla dělat ta firma u které si to nechám montovat,ale dík za typ..zeptám se na tom při montáži 8)

Více
17 roků 1 měsíc zpět #13 od scoty-granturismo
Odpověděl scoty-granturismo pro téma Re: LPG-poraďte
chlapy chlapy robite to komplikovane kde žijete 100% LPG ma viac oktánou jak benzín nie tie brečky čo nam tankuju kde je 30% pomeru butánu ved to je len smrad ktorý služí na to aby sme ho cítili ked unika plyn v taliansku jazdia na 100% propán!!!!

a kdo hovorí že plyn nejde je blazen dam si sným zavody nemám problem !
a nemusíte sa bať klidne možete robiť čo chcete pod kapotou plyn je vedeny do motoru len ked je na spynacej jednotke zapnuty čo zopne ventil a drží ho pomocou prudu ankonahle neni el.enegria nebude ani plyn privadzany a to stým čerpadlom je theda pravda!!!

FIAT TIPO 2,0 i.e. 8V GRANTURISMO r.1992 + LPG BRC 100KW
Podsvietené na modro,znížený podvozok,fólie,central na DO,ABS,hudba 2x300watts vzadu a vpredu 2x75watts + aktívny 350watts active subwoofer SAL + CAPACITOR SAL 1 FARAD
R15 205/50

Vygenerováno za 0.467 sekund