spotřeba

Více
17 roků 1 měsíc zpět #1 od pepe
spotřeba vytvořil uživatel pepe
dobrý den, mám fiat tipo 1,6ie a mám problém s velkou spotřebou benzínu až 16 litrů na 100 km, nevim čím to je. Vyměnil jsem lambda sondu,svíčky a nepomohlo to.Může my někdo poradit.Předem děkuji.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #2 od machy1186
Odpověděl machy1186 pro téma Re: spotřeba
měl jsem stejnej problém a dělalo mi to čidlo na teplotu nasávaného vzduchu. Pořád to ukazovalo -50°C

Lancia Delta HPE HF 2,0 16VT 142kW
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1

Více
17 roků 1 měsíc zpět #3 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: spotřeba

měl jsem stejnej problém a dělalo mi to čidlo na teplotu nasávaného vzduchu. Pořád to ukazovalo -50°C

Mám taky dost vysokou spotřebu a lambdou to není, mohl by mi někdo poradit kde to čidlo teploty nasávaného vzduchu je ?
díky moc ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
17 roků 1 měsíc zpět #4 od machy1186
Odpověděl machy1186 pro téma Re: spotřeba
mělo by byt někde na sacim potrubí

Lancia Delta HPE HF 2,0 16VT 142kW
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1

Více
17 roků 1 měsíc zpět #5 od Larin
Odpověděl Larin pro téma Re: spotřeba
čidlo je ve vstřikovací jednotce,
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=1788
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=1359
jinak měl jsem problem s cukanim a nepravidelnymi otackami, na netu jsem na foru renaultu magane přečetl članek, kde chlapik vyřešil problem s čidlem, že ho vyplachl benzinem, tak jsem to čidlo otřel hadřikem namočenym v benzinu lekařskym ... a je klid, ale dělam to radši čstěji, tak jednou po dvou měsicich, sundam vzduchač a cely to pročistim. :wink:

1.4 i.e, r.v. 1995 3 dvéř už není

Více
17 roků 1 měsíc zpět #6 od SKV
Odpověděl SKV pro téma Re: spotřeba
Přesně tak, Larin má pravdu! Jenom poznámka - dle informace získané od p. Malečka /servis zn. Fiat/ - čidlo teploty odchází ve vyjímečných případech!

Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km

Více
17 roků 1 měsíc zpět #7 od gotie
Odpověděl gotie pro téma Re: spotřeba

SKV napsal: Přesně tak, Larin má pravdu! Jenom poznámka - dle informace získané od p. Malečka /servis zn. Fiat/ - čidlo teploty odchází ve vyjímečných případech![/quote

Tak to jsem asi vyjimecny pripad. :P :P

Tipo 1.6ie Dohc 66kw DGT

STRACH JE ZLODĚJ SNŮ
www.tandemoveseskoky.cz

Více
17 roků 1 měsíc zpět #8 od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: spotřeba
...ale oni se nedívají, že máš DVOUVAČKU! Údajně na těchto motorech odchází nějaký podtlak na sání - měla by k tomu vést hadička. Známý to měl taky a taky se divil, že jezdí za 16l. Pak to vyměnil a jezdil za 8-9 l - prostě dvouvačka...

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
17 roků 1 měsíc zpět #9 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: spotřeba
No nevím co je pravdy na tom čištění čidla,já mám auto 5 let bez nějakého čištění a bez problému jezdí a pochybuju,že chlápek předemnou ho čistil

1.6ie 93"

Více
17 roků 1 měsíc zpět #10 od Larin
Odpověděl Larin pro téma Re: spotřeba
nevim, ja sem s tim odstranil muj problem kolisani otacek, nevim jak moc je tohle cidlo pro ridici jednotku dulezity, ale když je čisty, tak to jede bez problemu. :wink:

1.4 i.e, r.v. 1995 3 dvéř už není

Více
17 roků 1 měsíc zpět #11 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: spotřeba
Tak to já jsem měl teda asi taky vzácnej případ, já měl čidlo vzduchu taky KO, ale nejenom to, ...Byl v háji termostat, čidlo teploty vody a lambda sonda. Takže prakticky všechno, co má na spotřebu vliv. Hrál jsem si s tím rok než jsem se dostal ze spotřeby 12,5 l/100. Krom toho jsem měnil i svíčky a kabely a filtr paliovej. Ostatní náplně a rozvody jasný při koupi auta. Ale teď se mi podařilo po dlouhé cestě teda dostat na spotřebu 7,4 l/100. Bylo tam i nějaké courání po městě, tak jsem vědavej, jak na tom budu teď když jezdím více město. Jinak to čidlo vzduchu taky jde poznat, že auto moc netáhne. Po výměně jsem pocítil nárůst výkon při šlápnutí na pedál, super pocit:o)
Jinak Dohc má toto čidlo umístěné jinde, ale já jakožto majitel Ohc neporadím přesně kde

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 1 měsíc zpět #12 od pepe
Odpověděl pepe pro téma Re: spotřeba

dobrý den, mám fiat tipo 1,6ie a mám problém s velkou spotřebou benzínu až 16 litrů na 100 km, nevim čím to je. Vyměnil jsem lambda sondu,svíčky a nepomohlo to.Může my někdo poradit.Předem děkuji.

dneska jsem vyměnil káble ke svíčkám a zjistil jsem že ten pátý kabel co nejde ke svíčkam ale někam co nevim co je byl spálený tak jsem zvědaví jesti to má vliv taky na tu spotřebu.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #13 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: spotřeba

dneska jsem vyměnil káble ke svíčkám a zjistil jsem že ten pátý kabel co nejde ke svíčkam ale někam co nevim co je byl spálený tak jsem zvědaví jesti to má vliv taky na tu spotřebu.

Já jsem vyměnil také kabely, protože byly prosekaný a když jsem byl v tom, dal jsem nový svíce.....nějaký zásadní nárůst výkonu jsem sice nepocítil, ale uvidíme až si to sedne.... a spotřeba ? No to ukáže až čas :D Pokud by se zmenšila, byl bych moc potěšen :!:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
17 roků 4 týdnů zpět #14 od Jimmy
Odpověděl Jimmy pro téma Re: spotřeba
Me se z niceho nic zapl automaticky sitic a ne a ne se vypnout, to teprve mate vydet tu spotrebu! Zere jak rusky tank :( Kdybyste nekdo vedel cim by to mohlo byt resime to tady
http://www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5807
caw

Fiat TIPO 1.6 DGT I-E [149C2.046]
Nemuzu vyresit www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...viewtopic&t=5807

Více
17 roků 4 týdnů zpět #15 od doomik
Odpověděl doomik pro téma Re: spotřeba
Mam dva motory DOHC jeden v Lancce a druhy Tipo a oba meli cidlo teploty
v haji. Oba hlasili chybu (cervena strikacka) a az po promereni jsem
opravoval.
Na DOHC je cidlo teploty vzduchu tesne u bloku v sacim kolene 4. valce.
Kdyz koknes od rozdelovace dolu na saci koleno pod uchyceni plynoveho
lanka najdes ho.

Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD

Vygenerováno za 0.527 sekund