prostě mi blbne motor!!

Více
17 roků 1 měsíc zpět #1 od vachi
prostě mi blbne motor!! vytvořil uživatel vachi
ahoj,
nevím jak bych Vám to měl popsat, ale když mi svítí rezerva a nějakej ten litřík tam zbývá, tak mi prostě blbne motor, nechce chytit, a kdyžtak mu musím pomoct přidáním plynu, ale když nechám běžet dál, tak mi spadnou otáčky a vypne se :cry: ..... a když už ho v otáčkách udržím, tak když se chci rozjet, tak to za boha nejde ..... a zní to, jako kdyby to jelo snad na dva válce nebo já nevím...... jo a ještě u jak je těsnění pod válcema, jako jak je hlava (jsem celkem lajk) :lol: tak tam mi jakoby teče olej nebo prostě mám tam mokro od oleje.....dík moc za rady :cry: ....

btw. mám Fiat Tipo r.v. 1988, 1.6 i-e.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #2 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: prostě mi blbne motor!!
Mně to s tou rezervou dělá taky, asi to už v té chvíli začíná nasávat vzduchové bubliny.
Mně stačí včas vzít benzín 8)

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
17 roků 1 měsíc zpět #3 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma blbne motor
určitě tam někde bude vzduch. přesně toto mi dělalo taky, měl jsem tam ještě přidané el. podávací čerpadýlko a vždycky to asi někde vzalo bublinu, chytlo to vyjelo do otáček a pak zdechlo, a pak jsem to nemohl nakopnout až tak na 10 pokus. půl roku jsem jezdil po servisech kde mi tvrdili že to je vadné čerpadlo. až pak jsem se naštval vyměnil palivový filtr, odvzdušnil a byl klid. ale já mám diesla a ty benzín, takže je taky docela možné že to bude i něco jiného. jestli tam opravdu ještě rezerva zbývá(vadný plovák)atd. a dělá to jen při rezervě?

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
17 roků 1 měsíc zpět #4 od vachi
Odpověděl vachi pro téma ...
jj pouze při rezervě a mám očouzený svíčky, takže jako kdyby dostaly bombu na prázdno.... jo a ještě mi to připadá že mám velkou spotřebu najel jsem s tím něco přes 50km a vycuclo mi to přes 8litrů benzínu....když si to tak přepočítám tak je to nějakejch 16 na 100 :!: ....

tak sice to zase rok a půl stálo u strejdy v garáži to je pravda :lol:

Více
17 roků 1 měsíc zpět #5 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: prostě mi blbne motor!!
No ty krávo 8O

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #6 od Dan
Odpověděl Dan pro téma Re: prostě mi blbne motor!!
Jestli ti to tak dlouho stálo tak zkus všechno vyměnit, svíčky, filtry (palivový i vzduchový). A v nádrži by jsi po takové době mohl mít vodu.

FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO

Více
17 roků 1 měsíc zpět #7 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma blbne motor
jo taky by to mohla být ta voda, hej 16 l je nějaká ptákovina ne? neblbne ti plovák v nádrži. anebo, že by bylo něco se vstřikováním nebo karburátorem, podle toho co tam máš( já se v tom nevyznám - ?1,6ie?), ale aby to krmilo 16l?

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
17 roků 1 měsíc zpět #8 od Criton
Odpověděl Criton pro téma Re: prostě mi blbne motor!!
měl sem taky vysokou spotřebu... buď vadné čidlo teploty (jedeš pořád na sytič), lambda sonda nebo špatnej vstřikovač. nic víc to bejt nemůže, kromě toho, že by si měl někde prasklou hadičku a kapal by ti benál ven

Už je pryč: Fiat Tipo 1.6 DOHC r.v. 1989
Nyní: Škoda Octavia 1.9TDi

Více
17 roků 1 měsíc zpět #9 od vachi
Odpověděl vachi pro téma ...
ee hadička to nebude to bych poznal ráno v garáži ;-)....zkusím se mrknout na to čidlo teploty je někde na sání nebo u vstřiku že jo? :lol:

btw.: Criton: co si s tím měl ty? :o

Více
17 roků 1 měsíc zpět #10 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: prostě mi blbne motor!!
Já měl taky spotřebu hrubo přes 12 l, bojoval jsem rok a bylo to několik věcí dohromady. Ale jak psal Criton, tak hlavně jukni na to čidlo vzduchu, taky čidlo vody a lambádu. Pak svíce a kabely. Já krom toho ještě měnil termostat, kterej byl KO a palivovej filtr plus vařit výfuck :lol: No a teď jsem se na delší trať dostal na krásnejch 7.4 l/100. Ale musím říct, že už jsem v to nedoufal, když to pořád žralo přes 10 skoro všechno vyměněný a nic. Pak jsem vyměnil čidlo vzduchu a nárust výkonu a spotřeba dolů. Stejně jsem pak měnil celej vstřik a pak teprve to byl paráda, jak to jelo, byl v prdeli i regulátor tlaku. To je moje taková pohádka, no když si to tak vezmu, tak jsem to teda koupil v šíleném stavu, když si to po sobě tak čtu. Tak snad to u tebe bude zálžitost jednoho max. dvou dílů, né jak u mě, já to hledal rok. Good luck :wink:

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 1 měsíc zpět #11 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: prostě mi blbne motor!!
Ještě malej dodatek, jestliže máš OHC tak tady obrázek, kde co najít. Ale je pravda, že já mám rok 90, ale tak třeba to k něčmu bude no
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=1788

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 1 měsíc zpět #12 od Criton
Odpověděl Criton pro téma Re: ...

btw.: Criton: co si s tím měl ty? :o

Dlouho sme to tady na fou řešili, až sme to teda nakonec vyřešili.. bylo to víc věcí najednou...
Ta lambáda byla teda total KO, po její výměně i po výměně čidla vzdcuhu to stejně žralo jak tank (Pardubice-Chrudim-Pardubice cca 25 km) sem jel za 500,- (to je něco ablolutně neuvěřitelnýho). Byl to špatnej vstřikovač, teklo to tam, jako když si doma pustíš kohoutek. Ale zase to bylkrásnej výkon. škoda, že nevim, kam sem ten vtřikovač schoval, protožekdybych ho tam dal zpátky, tak bych si s nim na nějakým srazu na sprintech povodil snad i dvoulitry. A to jako fakt jo, výkon, že tě to zatlačilo do sedaček...

Už je pryč: Fiat Tipo 1.6 DOHC r.v. 1989
Nyní: Škoda Octavia 1.9TDi

Vygenerováno za 0.456 sekund