Teplota

Více
17 roků 1 měsíc zpět #1 od crusy
Teplota vytvořil uživatel crusy
Při neutrálu nebo popojíždění mi jde teplota na max.a spiná větrák.Všechny hadice jsou horký,chladič taky,jinak při jízdě OK.....rada??Termostat??

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #2 od Dan
Odpověděl Dan pro téma Re: Teplota
Určitě to bude termostat. Zůstal otevřený, zkus na nej nejdřív trochu klepnout kladivem. Když to nepomůže tak ho vyměn.

FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO

Více
17 roků 1 měsíc zpět #3 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: Teplota
no mozna bude stacit poradne oplachnout chladic jestli neni zapatlanej od hmyzu, jinak taky obcas pomuze vymena oleje,jestli ho mas moc stary a hezky husty tak ma motor co prekonavat, taky filtry skoukni

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 1 měsíc zpět #4 od scherer012
Odpověděl scherer012 pro téma Re: Teplota
ja by som povedal, že to bude čerpadlo (vodná pumpa), pri nízkych otáčkach nestíha tlačiť vodu do obehu, pri vyšších je to ok.

keby bol termostat otvorený, tak by sa motor nezohrial ani na pracovnú teplotu, ak by bol zavretý voda by vyvrela..............

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
17 roků 1 měsíc zpět #5 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: Teplota
taky se přikláním k tomuhle názoru.

neprokluzuje ti řemen ?

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
17 roků 1 měsíc zpět #6 od crusy
Odpověděl crusy pro téma Re: Teplota
Díky za rady..Řemen,filtry,olej vše v cajku.Dneska sem jel z UL do Kladna a zpět.Tam to občas vyšplhalo až na doraz - venku ráno kláda.Zpátky světe div se OK - venku o poznání lépe..Jinak nestrašit s vodní pumpou :-)..nejni financ :D :D
Dík.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #7 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Teplota
Mi se nechtěl ohřívat motor na provozní teplotu, vždycky skončil někde kolem 70 stupňů a auto mělo snahu chcípat. V zácpách se naopak přehříval a teplota vždycky lezla ke stovce, pak se teprve zapnul větrák (v létě). Koupil jsem nový termostat a trochu se zlepšilo ohřívání, ale ne moc uspokojivě. Motor se nakonec na těch svých 85-90 ohřeje, ale v teplotách co jsou teď (0-5 stupňů) mu to trvá strašně dlouho a přes celou Prahu musím jet na sytič, jinak to chcípe. A o spotřebě Vám nemusím vykládat.... co se týká přehřívání, to se nezlepšilo. V létě furt to samý, teď zimě uvidíme.

V zimě dávám na chladič koberec, aby se to rychlejc ohřívalo. Takže čas na koberece už letos opět nastal... :)

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #8 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Teplota

Mi se nechtěl ohřívat motor na provozní teplotu, vždycky skončil někde kolem 70 stupňů a auto mělo snahu chcípat. V zácpách se naopak přehříval a teplota vždycky lezla ke stovce, pak se teprve zapnul větrák (v létě). Koupil jsem nový termostat a trochu se zlepšilo ohřívání, ale ne moc uspokojivě. Motor se nakonec na těch svých 85-90 ohřeje, ale v teplotách co jsou teď (0-5 stupňů) mu to trvá strašně dlouho a přes celou Prahu musím jet na sytič, jinak to chcípe. A o spotřebě Vám nemusím vykládat.... co se týká přehřívání, to se nezlepšilo. V létě furt to samý, teď zimě uvidíme.

V zimě dávám na chladič koberec, aby se to rychlejc ohřívalo. Takže čas na koberece už letos opět nastal... :)

Neztrácí se ti voda z chladiče? To vypadá na prasklou hlavu :(

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 1 měsíc zpět #9 od petr1978

Při neutrálu nebo popojíždění mi jde teplota na max.a spiná větrák.Všechny hadice jsou horký,chladič taky,jinak při jízdě OK.....rada??Termostat??

Nedolíval nebo neměnil jsi hodně chladící kapaliny?
Můžeš mít zavzdušněnou hlavu a proto ti to může dělat.
Mě to dělalo u mojeho motoru taky. Nic nepomohlo, až jsem odšrouboval čidlo pro měření teploty co mám mezi vačkama na hlavě. Tím jsem vypustil spoustu vzduchu a je vše O.K. :)
Zavzdušněný může být i chladič.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 1 měsíc zpět #10 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: Teplota

Mě to dělalo u mojeho motoru taky. Nic nepomohlo, až jsem odšrouboval čidlo pro měření teploty co mám mezi vačkama na hlavě. Tím jsem vypustil spoustu vzduchu a je vše O.K. :)

já myslel že se na těchhle motorech odvzdušňovat nic nemusí ?

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
17 roků 4 týdnů zpět #11 od Předseda

Neztrácí se ti voda z chladiče? To vypadá na prasklou hlavu :(

Ztrácí, máš pravdu. A nepotěšil jsi mě :(

Více
17 roků 4 týdnů zpět #12 od petr1978

já myslel že se na těchhle motorech odvzdušňovat nic nemusí ?

Taky jsem si to myslel. Až budeš měnit kapalinu, tak si zkus vyšroubovat to čidlo uprostřed hlavy, ale jen tak aby jsi slyšel syčet vzduch. Když ho vyšroubuješ úplně, už ho tam nestihneš dát zpět a budeš mít svíšky plné vody.

Více
17 roků 4 týdnů zpět #13 od Předseda
Chlapci, to jsou neuvěřitelný čáry s těma fiatama 8O

Vygenerováno za 0.484 sekund