servis/automechanik anebo tipo mi nejede
17 roků 3 týdnů zpět #1
od Vedith
servis/automechanik anebo tipo mi nejede vytvořil uživatel Vedith
Prosím vás, nevíte někdo buď o dobrém, potažmo levném,servisu v Praze na fiaty anebo alespoň o automechanikovi (automechanikovi amatérovi který rozumí tipu:))? Jsem zoufalá...naprostý laik co se chodu aut týče. A před nedávnem mi odtáhli tipo (1.4, r.89) a vyjedu z odtahového parkoviště a po 200m chcíplo a už se nerozjelo. Nastartuje, ale jen tak na hodně cukavo, jako kdyby potřebovalo trochu pošimrat plyn (všichni to určitě znáte) ale na zmáčknutí pedálu nijak nereaguje a tak po minutě chcípne.
Už předtím trochu zlobilo - občas málo táhlo, občas chcíplo na volnoběh při studeném motoru...ale bylo mi řečeno, že to je určitě sytičem, ale že jinak je to v pořádku. A teď tohle:(
Děkuju za všechny odpovědi.
Už předtím trochu zlobilo - občas málo táhlo, občas chcíplo na volnoběh při studeném motoru...ale bylo mi řečeno, že to je určitě sytičem, ale že jinak je to v pořádku. A teď tohle:(
Děkuju za všechny odpovědi.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 3 týdnů zpět #2
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Odpověděl Dresik pro téma Re: servis/automechanik anebo tipo mi nejede
Svíce, kabely..palivový filtr...tím se začíná
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
17 roků 3 týdnů zpět #3
od Vali
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
Odpověděl Vali pro téma Re: servis/automechanik anebo tipo mi nejede
Tak to je celkem běh na dlouhou trať, někde je tu popsané, co dělat, když auto nestratuje... článek, kdyžtak hodím link.
Otázka je, co potřebuješ, jestli radu, kde sehnat toho mechanika, nebo jak to opravit, ale dle tvého příspěvku, že jsi laik ( no ale to jsme byli všichni, než jsme si koupili Tipo tak asi sama si nic moc opravovat nebudeš že??
Tedy pokud budeš chtít něco zjišťovat sama a pokoušet se, napiš a myslím, že se tady něco podaří vysvětlit a najít závadu
pokud chceš jen toho mechanika, tak snad se najde někdo z Prahy a okolí, kdo poradí.. já nemám tucha, bo jsem Moravák:o)) tak hodně zdaru
Otázka je, co potřebuješ, jestli radu, kde sehnat toho mechanika, nebo jak to opravit, ale dle tvého příspěvku, že jsi laik ( no ale to jsme byli všichni, než jsme si koupili Tipo tak asi sama si nic moc opravovat nebudeš že??
Tedy pokud budeš chtít něco zjišťovat sama a pokoušet se, napiš a myslím, že se tady něco podaří vysvětlit a najít závadu
pokud chceš jen toho mechanika, tak snad se najde někdo z Prahy a okolí, kdo poradí.. já nemám tucha, bo jsem Moravák:o)) tak hodně zdaru
17 roků 3 týdnů zpět #4
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
Odpověděl Dresik pro téma Re: servis/automechanik anebo tipo mi nejede
To je pravda..to sem si neuvědomil, že tady bude spíš potřeba servis, nebo odborník, než rada, jak věc vyřešit. Bohužel v Praze se už moc nepohybuji
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
17 roků 3 týdnů zpět #5
od Honza
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
Odpověděl Honza pro téma Re: servis/automechanik anebo tipo mi nejede
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
17 roků 3 týdnů zpět #6
od petr1978
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Odpověděl petr1978 pro téma Re: servis/automechanik anebo tipo mi nejede
Taky z Prahynikoho neznám, ale do zančkového servisu bych určitě nelezl. Jsou to bestie dráhé, vymění zbyečně spoustu dílu, dlouho jim to trvá a stejně jen tápají a neví o tom nic moc. Prostě jsou to jen měniči oleje a chladící kapaliny. I to často udělají blbě
Věřím, že ta rada od Honzy bude dobrá. Přece jen majitelé Fiatu jsou takvá velká rodina
Věřím, že ta rada od Honzy bude dobrá. Přece jen majitelé Fiatu jsou takvá velká rodina
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
17 roků 3 týdnů zpět #7
od Vedith
Odpověděl Vedith pro téma Re: servis/automechanik anebo tipo mi nejede
No tak já to zkusím a kdyby to bylo superultra drahé, nejspíš se do toho pustím sama (i když se obávám, aby pak tipo nejelo rovnou na náhradní díly) . Každopádně děkuju moc
16 roků 11 měsíců zpět #8
od Vedith
Odpověděl Vedith pro téma Re: servis/automechanik anebo tipo mi nejede
Tak...prý je špatná cívka, kabely ke svíčkám taky v tahu a díky tomu v tahu i nové svíčky,které jsou obalené nespáleným benzínem (nebo tak něco, pokud jsem to s těma svíčkama pochopila správně).
Myslíte, že má smysl vrhat se do oprav nebo to spíše prodat někomu, koho baví se v autech hrabat a dokáže z tipa, které je prý jinak v dobrém stavu, udělat super pojízdné auto?
edit: ještě prý i rozdělovač(
Myslíte, že má smysl vrhat se do oprav nebo to spíše prodat někomu, koho baví se v autech hrabat a dokáže z tipa, které je prý jinak v dobrém stavu, udělat super pojízdné auto?
edit: ještě prý i rozdělovač(
16 roků 11 měsíců zpět #9
od Vali
No tak pokud je jinak v pořádku, tak kabely se dají sehnat docela dost slušné sada za 300 plus teda poštovné případně pošlu odkaz, nové svíčky by stály cca 350 ale snad by šly použít ty stávající, kdyby se očistily, snad nebudu po té chvíli tak KO, cívka sehnat na vrakáči, což taky nebude tak závratná suma a rozdělovač by taktéž neměl být snad tak finančně nedostupný.
Nevím, těžko se radí, já do toho auta už nasypal jednou tolik, za kolik jsem to koupil, tak mi tahle investice nepříjde nijak závratná na to abych to prodal, ale to je můj osobní názor a také záleží, jestli je ostatní v pořádku
Nevím, těžko se radí, já do toho auta už nasypal jednou tolik, za kolik jsem to koupil, tak mi tahle investice nepříjde nijak závratná na to abych to prodal, ale to je můj osobní názor a také záleží, jestli je ostatní v pořádku
16 roků 11 měsíců zpět #10
od Dan
FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO
Odpověděl Dan pro téma Re: servis/automechanik anebo tipo mi nejede
Já bych se také přikláněl k opravě. Tolik peněz to stát nebude a budeš mít delší dobu klid
FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO
16 roků 11 měsíců zpět #11
od čenda
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Odpověděl čenda pro téma Re: servis/automechanik anebo tipo mi nejede
Pokud je to 1,4 i.e. (s vstřikováním), víčko na rozdělovač stojí asi 350 Kč, raménko do něj asi 70 Kč (v Elitu) a jinak se na tom rozdělovači nemá co porouchat.
Pokud by to byla 1,4 s karburátorem, bylo by to složitější, mohl by být v háji třeba zapalovací modul.
Svíčky možná stačí odrbat drátěným kartáčem a seřídit vzdálenost kontaktů, a i kdyby ne, jedna stojí kolem 70 Kč.
Pokud by to byla 1,4 s karburátorem, bylo by to složitější, mohl by být v háji třeba zapalovací modul.
Svíčky možná stačí odrbat drátěným kartáčem a seřídit vzdálenost kontaktů, a i kdyby ne, jedna stojí kolem 70 Kč.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
16 roků 11 měsíců zpět #12
od petr1978
Taky bych se přiklonil k opravě. Jestli je ten automachanik slušný a nevyužije situace k obrání zákazníka, mel by se vlézt do slušné ceny.
Pak auto bude sloužit dlouho. Nikdy není jistita že u dalšího to nbude jinak.
Svíčky se dájí určitě použít jak píše Vali a ostatní díly jsou prkotiny.
Jen bych s tím automechanikm předem dohodnul ceny aby si potom nevymýšlel kolik za to chtít.
Pak auto bude sloužit dlouho. Nikdy není jistita že u dalšího to nbude jinak.
Svíčky se dájí určitě použít jak píše Vali a ostatní díly jsou prkotiny.
Jen bych s tím automechanikm předem dohodnul ceny aby si potom nevymýšlel kolik za to chtít.
16 roků 11 měsíců zpět #14
od Vali
To vlkodlak:
hele a co když pošlu ségru, vypadá celkem k světu
hele a co když pošlu ségru, vypadá celkem k světu
16 roků 11 měsíců zpět #15
od petr1978
Tak za segru bych ti to taky opravil. Alespoň se naučím něco nového na autě které není moje
My "Fiat dobrodruzi" si musíme pomáhat
My "Fiat dobrodruzi" si musíme pomáhat
Vygenerováno za 0.498 sekund