Nechce startovat
- MarianBarton
- Autor tématu
TIPO 1.6 DOHC 90hp (149.C2.046) - r.v. 1989
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon
- vilímek petr
Dej tam nove a nějake lepši. Bosh nebo Brisk. Ty stare ti asi špatně pali. Dneska my odešla svička na agregatu ktery ma asi 15-ti hodinovy provoz od koupě. byla tam svička nezname značky. 20 mit jsem tahal a ani neškytlo. Vytahl jsem svíčku z Tipa co mam na nd a chytlo na poprve. Tak jsem zvědav jak dlouho pojede.Dobrý den. Mám Tempru 1,6. Nechce mi startovat. Když vyndám svíčky, po startovacím pokusu, sou mokrý a černý. Vyčistím je a uto zase 2 dny o.k. a pak chytá blbě. Musím ho vytočit do 5tisíc a pak jde. Připadá mi, že chytne jeden nebo dva válce. Ale to bude tím, že blbě pálí. Neví někdo, proč mi to "špiní" svíčky? Dks za Vaše rady
- vilímek petr
Dej tam nove a nějake lepši. Bosh nebo Brisk.
Do tipa doporučuji svíce NGK nebo popřípadě o něco levnější Bosch WR6DC...Brisk za 40 korun hodit tak akorát po psovi, ty nevydrží vůbec nic...dokonce i výrobce uvádí že by tam měly bejt NGK nebo Bosch
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
- vilímek petr
- MarianBarton
- Autor tématu
vyměn svíčky za nové.špiní to proto, že nehážou jiskru.
Svíčky jsou tam 2 měsíce nový. Brisky. Nemám papíry, takže autem jen tak popojíždim na zahradě. Mohlo se s tim najezdit tak 15l benzínu.
No ngk tam právě jsou.Bude stačit to jenom očistit nebo nové.
Podle toho jak vypadaj, jestli jsou hodně napálený, tak radši vyměnit...ale jinak je zkus opatrně vyškrábat tenkym šroubovákem v prostoru mezi závitem a katodou...a pak ten ocelák....uvidíš jestli to pomůže
ale stejně to bude jen nouzové řešení, začne se to napalovat zase znova
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
- MarianBarton
- Autor tématu
No ngk tam právě jsou.Bude stačit to jenom očistit nebo nové.
Podle toho jak vypadaj, jestli jsou hodně napálený, tak radši vyměnit...ale jinak je zkus opatrně vyškrábat tenkym šroubovákem v prostoru mezi závitem a katodou...a pak ten ocelák....uvidíš jestli to pomůže
ale stejně to bude jen nouzové řešení, začne se to napalovat zase znova
Když je odrbu, tak to chvilku jde. Pak to nechám pár hodin stát a zase nic. Měnil sem je, když sem auto dovezl. Předtím 1,5 roku stálo na zahradě. Četl sem i jiný články a napdalo mě, jestlui to nemůže bejt něco s palivovym filtrem...???
- MarianBarton
- Autor tématu
No nebo pokud ti to blbě pálí můžou to být kabely, jako to dělaly mě a nebo i víčko rozdělovače může být zanesený prachem....chce to zkontrolovat
O těch kabelech sem uvažoval. Když točí a stáhnu ho ze svíčky, tak první a poslední tlučou dost, když ty dva prostřední, tak jako že tam jiskřička je... dikes za radu všem. Vyzkouším a dám vědět...
Já sem najezdil na Briskách 40tkm bez jediného problému, takže bych je tak nezatracoval......Brisk za 40 korun hodit tak akorát po psovi, ty nevydrží vůbec nic...dokonce i výrobce uvádí že by tam měly bejt NGK nebo Bosch
I v servisu říkali, že jezdí bez větších problémů, nefungují údajně jen ty vícebodové a podobné racingové Brisky, obyčejné jsou většinou bezproblémové.
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
- vilímek petr