Spojka

Více
16 roků 11 měsíců zpět #1 od Ram512
Spojka vytvořil uživatel Ram512
za jak dlouho se dá vyměnit spojka u Tipa a naco si dát pozor a specialní nářadí je třeba náké??? myslím lamelu a přitlačák 1.4ie 1989

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #2 od Marczano
Odpověděl Marczano pro téma Re: Spojka
po čtvrtý jsme to ve dvou stihli do hodiny u 17d. ale už sem tam něměl plastovej podběh a šrouby nebyly zarezlý. nezapoměň odpojit lanko na spojku a kabeli od čidel. Potřeba je 32 na trháku, gola, kladivo, hever nebo radši 2 (pod motor a pod převodovku), rádio a čokoládu na uklidněnou, kdyby to nešlo..

1.7D kaput :-(

Více
16 roků 11 měsíců zpět #3 od Dan
Odpověděl Dan pro téma Re: Spojka

po čtvrtý jsme to ve dvou stihli do hodiny u 17d. ale už sem tam něměl plastovej podběh a šrouby nebyly zarezlý. nezapoměň odpojit lanko na spojku a kabeli od čidel. Potřeba je 32 na trháku, gola, kladivo, hever nebo radši 2 (pod motor a pod převodovku), rádio a čokoládu na uklidněnou, kdyby to nešlo..

Jak píše kolega, ve dvou na vyndání a nandání a za hodinu nemáte co dělat. Pokud nemáš trn na vystředění lamely tak střízlivé oko :lol: aby šla převodovka nasadit. Hlavně nezapomen vypustit olej.

FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO

Více
16 roků 11 měsíců zpět #4 od Weka
Odpověděl Weka pro téma Re: Spojka
no to je dobře, že to vím, protože mne brzy taky čeká výměna spojky...zabírá mi až na hoře a tata mne pořád straší, že se za chvíli na křižovatce nerozjedu.... 8)

fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=5540
1.4 Tempra,r.v.91,182km/h,102 000(13.5.2008),el.okna,central na dál.ovládání,alarm,nastavitelný volant,mlhovky

Více
16 roků 11 měsíců zpět #5 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Spojka

tata mne pořád straší, že se za chvíli na křižovatce nerozjedu.... 8)

Až bude úplně v háji, poznáš to snadno při jízdě do kopce - bude prokluzovat.

Silně nedoporučuju spojkovou sadu Borg and Beck resp. Delphi. Měl jsem ji a byl to klump. Naopak doporučuju Valeo, tu jsem měl z fabriky na Unu a měnil jsem ji až při víc než 200 t. km (prasklé zuby na přítlačném talíři, obložení ještě zbývalo tak 1 - 1,5 mm nad nýty) 8)

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 11 měsíců zpět #6 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: Spojka
Tak ja jí musím vyměnit prokluzuje mi při vysokých otáčkách plynule se jezdit dá ale jak chci odpych tak klouže :cry:

Soubor přílohy:
[/URL

Více
16 roků 11 měsíců zpět #7 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: Spojka

musí se sundat náký čep?? a potřebuji stahovák??

Soubor přílohy:
[/URL

Více
16 roků 11 měsíců zpět #8 od Dan
Odpověděl Dan pro téma Re: Spojka

musí se sundat náký čep?? a potřebuji stahovák??

Musíš vyndat poloosy takže oba spodní čepy odpojit od těhlice a stahovák potřeba není.

FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO

Více
16 roků 11 měsíců zpět #9 od Marczano
Odpověděl Marczano pro téma Re: Spojka
čepy se sundavaji tak, že povolíš matku přiložíš kladivo, proti mlátíš dalšim kladivem a čep vypadne.

1.7D kaput :-(

Více
16 roků 11 měsíců zpět #10 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Spojka
No co se týče vyndávání čepu, řeknu vám, že cca před měsícem jsem u toho dosti nadával, když jsem na to šel jen s kladivem, ani se nehnusl, no prostě jsem se fakt dost vytočil. Tak jsem se nasr.l dneska jsem si půjčil stahovák a za 20 sekund jsem neměl co řešit, řeknu vám, je to podle toho pohoda, než se s tím mordovat, prostě paráda. Toť moje zkušenost s čepama a kladivem.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
16 roků 11 měsíců zpět #11 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Spojka
Jo se stahovákem je to paráda, ale ne vždy je po ruce a to je pak pořádnej voser... :evil:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #12 od mt-tuning
Odpověděl mt-tuning pro téma Re: Spojka

tata mne pořád straší, že se za chvíli na křižovatce nerozjedu.... 8)

Až bude úplně v háji, poznáš to snadno při jízdě do kopce - bude prokluzovat.

Silně nedoporučuju spojkovou sadu Borg and Beck resp. Delphi. Měl jsem ji a byl to klump. Naopak doporučuju Valeo, tu jsem měl z fabriky na Unu a měnil jsem ji až při víc než 200 t. km (prasklé zuby na přítlačném talíři, obložení ještě zbývalo tak 1 - 1,5 mm nad nýty) 8)

tiez som velmi spokojny s valeo spojkou. mal som moznost OMP ale ked ju kamos kupil do gsi astry tak sa na jednotke nemohol bez hrabania rozbehnut.
tak som od toho upustil...

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
16 roků 11 měsíců zpět #13 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: Spojka
hosi sorry ale do hodiny to vam nezbastim ani omylem :lol: :lol: :lol: kdy by jste rekly 2 tak jo,jeste k tomu kdyz to delate na zemi

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 11 měsíců zpět #14 od mt-tuning
Odpověděl mt-tuning pro téma Re: Spojka

hosi sorry ale do hodiny to vam nezbastim ani omylem :lol: :lol: :lol: kdy by jste rekly 2 tak jo,jeste k tomu kdyz to delate na zemi

na relly sme vymenili spojku za menej ako 15 minut :P :P :P a to dvaja :twisted: :twisted:

mt-tuning
fiat tipo 2.0 16v
vw passat 1.8t 20v sport
skoda 110r

Více
16 roků 11 měsíců zpět #15 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: Spojka
videl sem toho hodne,na normalnim zvedaku na felicii spojka 1 clovek za 20 minut.
tech 15 si delas prdel to kdyz mi ukazes tak mas u me flasu :wink:

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Vygenerováno za 0.517 sekund