Klíňák
bývalé--Tipo 1.8 GT r.v.93 77kw
nyní--Alfa Romeo 2.0JTS r.v. 2002 125kw
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Čau Tipaři mám opět problém s (snad klínakem) když nastartuju tak mi v motoru něco hrozně píská jako guma o gumu když se tře jak se motor ohřeje tak to přestane už jsme to tu jednou řešil..na chvíli oto přestalo a ted´ znova...Nevím jistě jeslit to dělá klínák nebo ne proto bych se potřebolav zeptat Vás, jeslit se něco stane když klínák na chvíli vyndam a nahodim motor abych zjistil jesto to bude pískat nebo ne...mám strach abych neodpálil baterku nebo něco jiného...Můžu?
nevím co máš za motor a co včechno ti klíňák pohání ale s baterkou se nic nestane , pokud ti klíňák pohání i vodní čerpalo jako mě tak bez něj nenechávej běžet moc dlouho jinak to uvaříš , ale stačí sledovat teplotu.
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
To ano, ale v připadě že by bylo uplně vyšlehane. Po zahřati se změni vlastnosti kovu a mazivo povoli. Tak to přestane piskat.Ložisko by pískalo i po zahřátí..když ne hodně, tak aspoň trochu..
Da se to zjistit když nakopneš motor a každy z těch pohaněnych dilu k co nejbliže k ložisku přiložiš topurko třeba od kladivka a k tomu topurku přiložiš ucho. Musiš to udělat v době kdy to piska. pokud to bude ložiskem tak ten zvuk se bude mirně přenašet do toho topurka. Tak se da zjistit ktery to je dil.
A nebo vyměnit: 1. kliňak, 2. vodni pumpu, a pak dalši dili pokud to nepřestane. Ale pokud to neni kliňakem tak se přiklanim k te pumpě.
Tak to ti už neporadim, musiš to nějak vykutitno s tím odposlechem je to dobrej nápad kamarád má sluchátko a to přiložíš k nákýmu dílu a uslišíš to jenže já se k tomu ložosku nedostanu nemam tam žádný místo kudy bech se tam dostal...
To ano, ale v připadě že by bylo uplně vyšlehane. Po zahřati se změni vlastnosti kovu a mazivo povoli. Tak to přestane piskat.Ložisko by pískalo i po zahřátí..když ne hodně, tak aspoň trochu..
Da se to zjistit když nakopneš motor a každy z těch pohaněnych dilu k co nejbliže k ložisku přiložiš topurko třeba od kladivka a k tomu topurku přiložiš ucho. Musiš to udělat v době kdy to piska. pokud to bude ložiskem tak ten zvuk se bude mirně přenašet do toho topurka. Tak se da zjistit ktery to je dil.
A nebo vyměnit: 1. kliňak, 2. vodni pumpu, a pak dalši dili pokud to nepřestane. Ale pokud to neni kliňakem tak se přiklanim k te pumpě.
JÁ POUŽÍVÁM VELKEJ ŠROUBOVÁK ale hodilo by ste to naslouchátko co maj doktoři
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal