Klíňák

Více
16 roků 11 měsíců zpět #1 od Dvoři
Klíňák vytvořil uživatel Dvoři
Čau Tipaři mám opět problém s (snad klínakem) když nastartuju tak mi v motoru něco hrozně píská jako guma o gumu když se tře jak se motor ohřeje tak to přestane už jsme to tu jednou řešil..na chvíli oto přestalo a ted´ znova...Nevím jistě jeslit to dělá klínák nebo ne proto bych se potřebolav zeptat Vás, jeslit se něco stane když klínák na chvíli vyndam a nahodim motor abych zjistil jesto to bude pískat nebo ne...mám strach abych neodpálil baterku nebo něco jiného...Můžu? :roll:

bývalé--Tipo 1.8 GT r.v.93 77kw
nyní--Alfa Romeo 2.0JTS r.v. 2002 125kw

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #2 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: Klíňák

Čau Tipaři mám opět problém s (snad klínakem) když nastartuju tak mi v motoru něco hrozně píská jako guma o gumu když se tře jak se motor ohřeje tak to přestane už jsme to tu jednou řešil..na chvíli oto přestalo a ted´ znova...Nevím jistě jeslit to dělá klínák nebo ne proto bych se potřebolav zeptat Vás, jeslit se něco stane když klínák na chvíli vyndam a nahodim motor abych zjistil jesto to bude pískat nebo ne...mám strach abych neodpálil baterku nebo něco jiného...Můžu? :roll:

nevím co máš za motor a co včechno ti klíňák pohání ale s baterkou se nic nestane , pokud ti klíňák pohání i vodní čerpalo jako mě tak bez něj nenechávej běžet moc dlouho jinak to uvaříš , ale stačí sledovat teplotu.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 11 měsíců zpět #3 od vavra
Odpověděl vavra pro téma Re: Klíňák
Pokud to není kliňakem, tak to bude piskat ložisko na vodni pumpě, nepo v nečem jinem pokud pohani ještě něco jineho. Ale už se my to taky stalo, sice na fačku. Je to stejny zvuk jako špatně napnuty kliňak.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #4 od Dvoři
Odpověděl Dvoři pro téma Re: Klíňák
mám 1.8gti a maxel říkla že mi pohání alternátor,vodní pumpu a kompresor pro klimu...zkusím ho tedy povolit co to půjde a uvidím ale asi mi ot moc nepomůže když ho povolím tak stejně nezjistím jeslti je to klínak nebo ložisko když se mi nebude nic točit...nebo ho rovnou vyměním celej a uvidím...

Více
16 roků 11 měsíců zpět #5 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Klíňák
Ložisko by pískalo i po zahřátí..když ne hodně, tak aspoň trochu..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #6 od Dvoři
píska to asi 15sekund po tom co to nahodim a píska to tak 5min pak to přestane úplně...

Více
16 roků 11 měsíců zpět #7 od vavra

To ano, ale v připadě že by bylo uplně vyšlehane. Po zahřati se změni vlastnosti kovu a mazivo povoli. Tak to přestane piskat.

Da se to zjistit když nakopneš motor a každy z těch pohaněnych dilu k co nejbliže k ložisku přiložiš topurko třeba od kladivka a k tomu topurku přiložiš ucho. Musiš to udělat v době kdy to piska. pokud to bude ložiskem tak ten zvuk se bude mirně přenašet do toho topurka. Tak se da zjistit ktery to je dil.

A nebo vyměnit: 1. kliňak, 2. vodni pumpu, a pak dalši dili pokud to nepřestane. Ale pokud to neni kliňakem tak se přiklanim k te pumpě.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #8 od Dvoři
no s tím odposlechem je to dobrej nápad kamarád má sluchátko a to přiložíš k nákýmu dílu a uslišíš to jenže já se k tomu ložosku nedostanu nemam tam žádný místo kudy bech se tam dostal...

Více
16 roků 11 měsíců zpět #9 od vavra

no s tím odposlechem je to dobrej nápad kamarád má sluchátko a to přiložíš k nákýmu dílu a uslišíš to jenže já se k tomu ložosku nedostanu nemam tam žádný místo kudy bech se tam dostal...

Tak to ti už neporadim, musiš to nějak vykutit

Více
16 roků 11 měsíců zpět #10 od Dvoři
já ho zkusím vyměnit celej když to nepomůže tak servis :twisted:

Více
16 roků 11 měsíců zpět #11 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Klíňák

To ano, ale v připadě že by bylo uplně vyšlehane. Po zahřati se změni vlastnosti kovu a mazivo povoli. Tak to přestane piskat.

Da se to zjistit když nakopneš motor a každy z těch pohaněnych dilu k co nejbliže k ložisku přiložiš topurko třeba od kladivka a k tomu topurku přiložiš ucho. Musiš to udělat v době kdy to piska. pokud to bude ložiskem tak ten zvuk se bude mirně přenašet do toho topurka. Tak se da zjistit ktery to je dil.

A nebo vyměnit: 1. kliňak, 2. vodni pumpu, a pak dalši dili pokud to nepřestane. Ale pokud to neni kliňakem tak se přiklanim k te pumpě.

JÁ POUŽÍVÁM VELKEJ ŠROUBOVÁK ale hodilo by ste to naslouchátko co maj doktoři

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 11 měsíců zpět #12 od Dvoři
on má něco podobnýho ale to je přímo ze serisu stejne vyměním celej klínak a bude snad klid..

Vygenerováno za 0.817 sekund