1,6 DOHC nic moc svižná jízda

Více
17 roků 3 měsíců zpět #1 od BOHHy
Ahojec. Jsem majitelem 1,6DOHC. Je to již druhý kus co mám ale oproti tomu prvnímu jede chabě. Musím podotknout, že šlape jak hodinky .. nastartuje na první cvrnkbutí a žere normálně. Prostě vše v cajku jen nejde moc za plynem. Už jak jsem ho kupoval tak jsem si toho všiml což je cca 2 roky zpět. Vyčistím nádrž a vyměním pal. filtr. Má ještě někdo nějaký nápad? děkuji předem za rady.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #2 od Dresik
Co vysypaný kat? Nedrnčí to v něm při větších točkách?

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 3 měsíců zpět #3 od BOHHy

Co vysypaný kat? Nedrnčí to v něm při větších točkách?

Hele výfuk mám nový .. katal nedrnčí ale možnost to je taky .. dík za názor

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4 od Charles
Ahoj, mám taky tenhle stejnej motor a nejde mi to moc za plynem....ae já s nim mám problémy od koupi, páč předchodí majitel, nevím vůbec proč, odpojil všechny čidla a lambdu....teď mám vše zapojené, je to o dost lepší než bylo, ale pořád mi to nejede tak jak bych chtěl :(
Jinak zkus si pohrát s předstihem, někdo mi to tu také radil....stačí povolit matky na rozdělovači a o malilinký kousek s ním pootočit na jednu nebo na drunou stranu, ale nezapomeň si poznačit výchozí pozici...vždy to malinko pootoč a projeď, a takhle až se ti to bude zdát nejlepší ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
17 roků 3 měsíců zpět #5 od doomik
To, ze to moc nejede je stejne i u mne. Stve mne to o to vic, protoze moje
baba :-) ma Lancii GT 1,6 se stejnym motorem a je to velky rozdil.
Neco pripisuju mensi vaze Lancky, ale tipuju Tipo na dlouhe zprevodovani
jinak mi to nedava smysl.

Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD

Více
17 roků 3 měsíců zpět #6 od petr1978
S tím předstihem jsem to byl já, a mohlo by to fakt pomoci. Udělej to jak říká Charles.
Teda, dělal jsem to tak a je to mnohem lepší. Je fakt, že jsem si s předstihem hrál dlouho, ale stálo to za to. Pokaždé když jsem jel trochu dál, seřizoval jsem předstih. Posunul jem o kousek rozdělovač a sledoval jak se auto chová. Dělal jsem to tak dlouho dokud jsem nenašel správnou polohu.
Ještě teď vozím v autě klíč desítku:)
Nezapomeň, že předstih se seřizuje u zahřátého motoru na provozní teplotu.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 3 měsíců zpět #7 od hondzik1
Mno... Možná teď řeknu blbost, ale už jsem to taky zažil...
Třeba předchozí majitel nebyl nějak svižnej jezdec a Típko je tak trochu zlenivělý...
Chvilku ho trápit a jakoby zajíždět... Teda za předpokladu že máš všechno v cajku a na svym místě :lol:
Zkus to... Měl jsem to tak na šáde 105 po dědovi... jen tak lehtal plyn a ono se jí pak moc nechtělo....
Opravte mě někdo, jestli jsem blbej :oops:

Fiat Tipo 2.0 i.e 8V GRANTURISMO
cca. 350 000 km už je K.O., jen motor je stále O.K.
Nyní Tipo 1.4, 51KW, které mě mile překvapilo..
Bude transplantace a znovuoživení 2.0 ie

Více
17 roků 3 měsíců zpět #8 od petr1978

Třeba předchozí majitel nebyl nějak svižnej jezdec a Típko je tak trochu zlenivělý...
Chvilku ho trápit a jakoby zajíždět... Teda za předpokladu že máš všechno v cajku a na svym místě :lol:
Zkus to... Měl jsem to tak na šáde 105 po dědovi... jen tak lehtal plyn a ono se jí pak moc nechtělo....

Jo, to se stává. Když se auto svižně zajíždí, motor vydrží o trochu méně, zato víc tahá protože má větší vůle :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 3 měsíců zpět #9 od zula
a měnil si vzduchový filtr udělá fakt hodně

Live to ride
Tipo 1,6dohc 66kw,dgt-bývalý mazel
Brava 1,6 16v

Více
17 roků 3 měsíců zpět #10 od gotie
Chvilku ho trápit a jakoby zajíždět... ]

Máš recht,chce to pořádně rozjezdit,samozdřejmě s rozumem,hezky točit rychlosti a neřadit v 1500 (kvůli spotřebě :wink:) ale mnohem později třeba v 4000 tis.A autíčko se po čase pěkně rozlítá. :lol:

Tipo 1.6ie Dohc 66kw DGT

STRACH JE ZLODĚJ SNŮ
www.tandemoveseskoky.cz

Více
17 roků 3 měsíců zpět #11 od BOHHy
Odpověděl BOHHy pro téma zkusmo
Filtr má naježděno málo ... s tím předstihem se na to podívám a ještě se pozeptám abych neudělal nějakou hovadinu . S tím líným motorem mě to taky napadlo a zkusit se to může .. možná to bude taky tím. Mno zkusím co se dá a uvidíme .. hlavně vyčistím tu palivovou soustavu . Jo a taky se tu jednou psalo o odvětrívání vany. Jak vede ta trubička od spodu .. čistil to někdo ? a jaký to mělo vliv?

Více
17 roků 3 měsíců zpět #12 od Vali
No to co tady píšete s tím, že může být po předchozím majiteli líné není blbost. Dokonce jsem našel článek od jednoho velice schopného mechanika, kde tohle řeší. U nových aut dokonce i řešil tento problém a to tak, že provedl výmaz dat z řj, jak bylo auto naučené jezdit. U nás to jde lehčím způsobem - na chvíli odpojit baterku. A auto si načítá nové hodnoty a záleží, jak jezdíš. Samozřejmě se to musí točit s rozumem, je lepší vyjet na delší trasu a střídat režim jízdy. Opravdu na tom něco je. Sám se si toho všiml, že když jezdím město a neprotočím to, tak se tomu nechce. Kdežto když jedu dál a trošku to roztáhnu - vymetu pavouky, pak se to úplně jinak chová. Krom toho, když jezdíš dost často město, zanese se lambáda a sám mechanik mi říkal, že je třeba tomu dát někdy kouř, aby se lambda opálila a měla lepší odezvu. Ale prvně zkontroluj, jestli máš vše OK filtry vzduchu a palivovovej a pak uvidíš, třeba ho budeš ještě učit jezdit Tipáka :lol: :lol:

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 2 měsíců zpět #13 od pospy
Odpověděl pospy pro téma Má pravdu, předsedo...

Blbost to není, řídící jednotka má "naučený" styl jízdy. Když odpojíš baterku, tohle se vymaže a pak se jednotka "učí" podle tvého stylu jízdy.. :-)

Fiat Tipo 1,6i OHC

Více
17 roků 2 měsíců zpět #14 od Tomas-Oaza
jemze ta jednotka si pamatuje cca poslednich 5 rezimu jizdy,takze kdyz do toho sednes a zacnes tomu autu davat kkao tak se to zase prepise a jede to jinak. ja resil toto pokazde kdyz mi s kapou jezdila tyden bejvalka. sedl sem do auta a nechtelo tahat,tak sem musel proste auto pekne od spoda pohonit a vytocit do max a by se to zase narychtovalo dle meho stylu

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
17 roků 2 měsíců zpět #15 od petr1978

jemze ta jednotka si pamatuje cca poslednich 5 rezimu jizdy,takze kdyz do toho sednes a zacnes tomu autu davat kkao tak se to zase prepise a jede to jinak. ja resil toto pokazde kdyz mi s kapou jezdila tyden bejvalka. sedl sem do auta a nechtelo tahat,tak sem musel proste auto pekne od spoda pohonit a vytocit do max a by se to zase narychtovalo dle meho stylu

Jo na tom něco je :)

Vygenerováno za 0.069 sekund