problem - auto chvilku trha pri jazde - vyriesene

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od drto
nazdar chlapi. objavil sa mi problem. nastartujem auto za studena uplne v pohode chyti krasne na vsetky valce. po asi 10 sekundach zrazu zacne vynechavat a raz ide a raz nejde na vsetky valce. aj jazda je trhana a nie je plynula. toto vstko trva asi tak 10 - 15 min jazdy a potom sa to ustali a auto ide uplne v pohode bez chybne. cim to moze byt? kable zapalovacie su nove, sviecky su vymenene, este chcem pozriet vicko rozdelovaca ci su neni opalene kontakty ale nic ine ma uz nenapada. kolega mi hovoril ze mozu byt navlhnute kable a potom to nejde dobre a ked sa auto zohreje a vlhkost sa vysusi tak je to uz v poho. moze to byt tou vlhkostou? to sa mi moc nezda. a aby som nezabudol mam tipo 1,4 karburator. dik za pomoc :wink:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #2 od alain
Já bych to viděl na sytič který se ti moc brzy vypne.A za tepla už není potřeba sytiče.

Lancia Kappa 2.4 TDS v Kůží

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od hovi
no mohou to dělat i svíčky , nebo kabely , jak píšeš ,taky mi to dělalo ,ale já to měl tim , že sem měl špatnej benzinoměr a tedy myslel jsem si, že mam vždycky 1/4 nádrže , no a on tam bylo třeba jen 5l a když se auto trošku naklonilo , tak to pak škubalo :lol:

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #4 od drto

Já bych to viděl na sytič který se ti moc brzy vypne.A za tepla už není potřeba sytiče.

sytic mam manualny takze tym to nebude

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5 od drto

no mohou to dělat i svíčky , nebo kabely , jak píšeš ,taky mi to dělalo ,ale já to měl tim , že sem měl špatnej benzinoměr a tedy myslel jsem si, že mam vždycky 1/4 nádrže , no a on tam bylo třeba jen 5l a když se auto trošku naklonilo , tak to pak škubalo :lol:

benzinu je tam urcite dost lebo som minuly tyzden tankoval plnu nadrz a odvtedy som presiel cca 150 km takze tym to tiez neni.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #6 od hovi
no když je to karbec , tak to bude asi něco kolem zapalování , možná i ta vlhkost, skusi bych prostříkat kontakty a očistit (kabety , víčko rozdělovače a svíčky a cívku ), ale může to dělat i svíčka, může být nová a třeba ti odejde za 10km i to se stává, může být dobrá když jí změříš třeba a pak třeba při určitý teplotě začne blbnout a pak zase přestane

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #7 od drto

no když je to karbec , tak to bude asi něco kolem zapalování , možná i ta vlhkost, skusi bych prostříkat kontakty a očistit (kabety , víčko rozdělovače a svíčky a cívku ), ale může to dělat i svíčka, může být nová a třeba ti odejde za 10km i to se stává, může být dobrá když jí změříš třeba a pak třeba při určitý teplotě začne blbnout a pak zase přestane

kupim nove sviecky a doma mam fungl nove vicko rozdelovaca tak to skusim prehodit a uvidim co to bude robit :roll:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #8 od hovi
a máš palec v rozdělovači s odporem , nebo bez odporu? (bez odporu je že je to jakoby jen kus plechu zalitej v plastu ) kdyb byl s odporem , mohl by to dělat i ten odpor

Více
16 roků 10 měsíců zpět #9 od drto
dnes rano ked som isiel autom islo auticko uplne v pohode bez jedineho trhnutia :) takze asi by to mohla byt aj ta vlhkost :wink:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #10 od drto
vcera to zasa zacalo ale uz nie tak vyrazne len trosku a chvilku. tak ja uz neviem. este som nemenil to vicko orzdelovaca lebo den pred tym to islo v poho ale dnes ho vymenim. este ma tak napadlo ci nemoze byt prasknute tesnenie pod hlavou? aj ked to by sa prejavilo vodou v motore a to som pozeral tak to je v pohode. neviem skusim ste to vicko a uvidim :(

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od drto
takze zahada s trhanym chodom je vyriesena :D bolo to vickom rozdelovaca. tu vam prikladam aj foto ako vyzeralo:

Soubor přílohy:

sa cudujem ze to vobec este chodilo :D

Více
16 roků 10 měsíců zpět #12 od hanzs
ad vicko - abych rek pravdu, tak na ty fotce vicka nevidim nic moc zavadnyho. Ale podle popisu v uvodu to na vicko presne sedi, to jsem mel u jinyho auta taky - ale pri pohledu do vicka byly zretelne videt cesticky kudy napeti behalo (probijelo). Takovy naznak cesticky vidim na ty fotce napravo od toho stredoveho uhliku, ale neni to moc videt...

Tipo 1.4 i.e. r.v.90,
najeto cca 200 tis.

Vygenerováno za 0.943 sekund