předstih - prosím radu

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od Charles
předstih - prosím radu vytvořil uživatel Charles
mohl bych vás poprosit o radu :?: chci si pohrát s předstihen na mojí 1.6 DOHC a jen bych potřeboval poradit, na kterou stranu se točí palec v rozdělovači při pohledu jakoby z boku (po nebo proti směru ručiček) a podle toho kam s ním pootočit aby to bylo lepší :?:

díky za radu ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #2 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: předstih - prosím radu
pri nastaveni predstihu sa ale pootaca cely rozdelovac a nie len palec aspon tak sa mi zda ci nie?

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: předstih - prosím radu
To jo to vím že celej, jde mi to to jak se otáčí, aby to mělo dřívější jiskru tak s nim musím pootočit proti směru otáčení palce

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 10 měsíců zpět #4 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: předstih - prosím radu

To jo to vím že celej, jde mi to to jak se otáčí, aby to mělo dřívější jiskru tak s nim musím pootočit proti směru otáčení palce

jj som to zle pochopil :oops:
inak si myslim ze to treba vyskusat na ktoru stranu. myslim ze to zistis podla chodu motoru.

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

• vilímek petr
16 roků 10 měsíců zpět #5 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: předstih - prosím radu
Sundej víčko z rozdělovače a protoč motor,mám pocit že se točí po směru hod. ručiček.Ale netoč moc dlouho nebo to přechlastáš.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #6 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: předstih - prosím radu
myslím taky že se točí po směru ( se podívej podle kabelů na víčku, jak jdou za sebou ) :lol:

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #7 od PavelM
Odpověděl PavelM pro téma Re: předstih - prosím radu
Nez zacnes laborovat, tak si seznac nynejsi polohu rozdelovace, at to muzes kdyztak vratit z5..

Jinak podle me se toci rozdelovac do leva, tedy proti smeru hodinovych rucicek (pri pohledu kolmo na rozdelovac)..

Fiat Tipo 1.6i.e.kat rv. 91'

Více
16 roků 10 měsíců zpět #8 od Fiatman
Odpověděl Fiatman pro téma Re: předstih - prosím radu
Zkoušení je naprd, to bys musel mít třeba nějakej vyzkoušenej táhlej kopec, dole v určitym místě vytartovat, pořádně tomu naložit, a nahoře v určitym místě porovnávat dosaženou rychlost při různym nastavení rozdělovače. Jinak "pocitově" se to moc naladit nedá...
Vůbec nejlepší je ale pujčit si od někoho stroboskop, nastavíš si předstih během dvou minut a je hotovo :wink:

ex-Fiat Tipo 1.4 91 a 1.6 94
nyní Fiat 127,128, Uno TurboD, Marea weekend
+miláček Lancia Beta coupe v renovaci

Více
16 roků 10 měsíců zpět #9 od PavelM

Zkoušení je naprd, to bys musel mít třeba nějakej vyzkoušenej táhlej kopec, dole v určitym místě vytartovat, pořádně tomu naložit, a nahoře v určitym místě porovnávat dosaženou rychlost při různym nastavení rozdělovače. Jinak "pocitově" se to moc naladit nedá...
Vůbec nejlepší je ale pujčit si od někoho stroboskop, nastavíš si předstih během dvou minut a je hotovo :wink:

To sice nastavis, ale jak poznas ze je idealni? Jinak mas pravdu, je to nejlepsi zkouset a merit na nejakem useku. Rozdily jsou minimalni..

Více
16 roků 10 měsíců zpět #10 od Charles
To kopec na zkoušení mám, ale abych to nastavoval přes stroboskop to opravdu nesvedu, protože nerozumim tomu návodu a navíc nemám stroboskop. a abych to dával někam do servisu, to nepřipadá v úvahu protože bych to nezaplatil :(

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: předstih - prosím radu
Palec by se měl otáčet ve směru hodinových ručiček. Jestli chceš jistotu, tak zařaď 5tku a potáhni auto k sobě. Pak uvidíš kam se ti palec pootáčí.
Rozdělovaš´čem musíš hýbat na obě strany. Nikdy nevíš jak to máš, a jeslti potřebuješ přidat nebo ubrat. Každopádně když rozdělovačem potočíš doprava, tak přidáváš a naopak ubíráš. Ale jestli máš bohatější směs, tak zkus nejprve přidávat. Zapisuj si, kde to bylo nejlepší a nezapomeň si nadělat dílky aby jsi věděl o kolik jsi pootočil. Taky si označ výchozí polohu.
Jen tak pro zajímavost, originál předstih u 1.6 DOHC je 10+-3°. V této poloze mi to vůbec nejede a připadá mi jako by mě někdo tahal za tažné. Teď mám předstih 16° a nastavil jsem ho právě zkoušením. Nejlepší je opravdu vyrat rovný úsek, a zkoušet sprintovat a sledovat nejvyžší rychlost v určeném místě na trase. No však na srazu se potkáme a ukážu co mám, pokud už v autě nebute 1.6 v Turbu :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 9 měsíců zpět #12 od Charles
Tak se zítra chystám podívat na ten předstih, doufám, že to potom ještě pojede....jen mi nejde do hlavy to s tim otáčením jak mi napsal petr1978 pokoud točim doprava tak přidávám :?: není to naopak, když se palec otáčí ve směru hodinových ručiček :!:

Více
16 roků 9 měsíců zpět #13 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: předstih - prosím radu
Když přidáváš předstih, musíš otáčet v protisměru otáčení palce. Je to lepší vysvětlení?

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 9 měsíců zpět #14 od Charles

Když přidáváš předstih, musíš otáčet v protisměru otáčení palce. Je to lepší vysvětlení?

Jo jasně, ale aby jsme si rozuměli, ty jsi mi napsal že se otáčí palec ve směru ručiček a když bych s rozdělovačem otočil taky doprava, bylo by to po směru ručiček, takže bych ubral nemyslíš ? a nebo sem já jen blbej ?

Více
16 roků 9 měsíců zpět #15 od PavelM

Jo jasně, ale aby jsme si rozuměli, ty jsi mi napsal že se otáčí palec ve směru ručiček a když bych s rozdělovačem otočil taky doprava, bylo by to po směru ručiček, takže bych ubral nemyslíš ? a nebo sem já jen blbej ?

Toci se proti smeru hodinovych rucicek.. :!:

Vygenerováno za 0.935 sekund