teplotní čidlo

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od zula
teplotní čidlo vytvořil uživatel zula
zdar borci asi se ptám blbě ale už jsem fakt zmatený poradte mi jestli je rozdíl mezi teplotním čidlem a teplotním čidlem chladící kapaliny myslím že jeto jedno to samé mám 1,6dohc fakt díky

Live to ride
Tipo 1,6dohc 66kw,dgt-bývalý mazel
Brava 1,6 16v

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #2 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: teplotní čidlo
je mezi tím rozdíl a docela velkej, jedno čidlo (teploty chladící kapaliny) je uprostřed na hlavě mezi svíčkama, jde z něj jeden kabel. Funguje na základě odporu a čím větší teplota, tím menší odpor. Tohel čidlo ti ukazuje teplotu motoru na palubce.

Druhý čidlo je na spodu sacího potrubí a to dává signály řídící jednotce, která spolu s čidlem teploty nasávanýho vzduchu nastavuje klapku a vypíná sytič.....laicky řečeno....kdyžtak to někdo upřesněte ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od zula
Odpověděl zula pro téma Re: teplotní čidlo
já mám jedno čidlo mezi svíčkama a jedno vedle termostatu

Live to ride
Brava 1,6 16v

Více
16 roků 10 měsíců zpět #4 od Charles
to mezi svíčkama je jasný a to druhý jsme taky věděl, ale nevim už, a pak je teda ještě jedno na spodku sání

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5 od zula
no právě díval jsem se na odkazy tam to je jako čidlo teploty chladící kapaliny a ted fakt nevím

Live to ride
Brava 1,6 16v

Více
16 roků 10 měsíců zpět #6 od Charles
leda se podívat do chytré knihy, ale tu nemám :( .... jestli pomůže Augustin nebo Petr1978 ti by věděli určitě....zkusim to ještě vypátrat

Více
16 roků 10 měsíců zpět #7 od zula
já jí mám jenže tam není vůbec tento motor jenom klasická 1,6

Live to ride
Brava 1,6 16v

Více
16 roků 10 měsíců zpět #8 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: teplotní čidlo
Charlesi, zas to pletes.
Uvedu na pravou miru.
Na tom hybridu jsou dve cidla pro RJ. Cidlo teploty vody a cidlo teploty vzduchu. Obe dve jsou umistena na kolene sani, jedno na strane vody, jedno na strane vzduchu.
Cidlo vody - je umistene pod hrncem (filtrovy box) zespodu na sacim potrubi. jde strasne spatne videt, ale jdi po kabelech. Ten konektor ma uvnitr tvar hribku (je hnedy).
Cidlo vzduchu - je umistene na kolene, pod mechanismem plynu (pri pohledu zepredu napravo). Konektor cidla ma zlutou barvu a konektor na kabelu hnedou.
Obe dve cidla maji NTC termistory (negative temperature coeficient), se vzrustajici teplotou klesa odpor (od nejakych 15kohm/20°C po 200ohm/90°C).
To co popisujete tak mezi valci je cidlo (jednodrat) pro ukazatel teploty pro palubovku, na termostatu pro EGR system (dvojdrat).

Více
16 roků 10 měsíců zpět #9 od zula
jo tak díky moc

Live to ride
Brava 1,6 16v

Více
16 roků 10 měsíců zpět #10 od Charles
To Augistin: No myslel jsem že chce vědět jen o čidlech na teplotu vody, proto jsem o čidle teploty nas. vzduchu nepsal. Jo díky že jsi mi připoměl EGR to jsem si nemohl vzpomenout. A on právě chtěl vědět jen ty dvě čidla co jsou na halvě ne na sání....tak jsem to zase tolik nepomotal ;) a navíc jsem psal že ty nebo petr poradíte víc :P

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: teplotní čidlo
2Charles:Nikdo uceny z nebe nespadl, ani ja ne! Ja to chapal tak, jak jsem to napsal.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #12 od Charles
však o nic nejde, hlavně že on ví a my se domluvíme vždycky nějak ;)

Vygenerováno za 0.424 sekund